Gazdaság - Sajtószemle

04. 13.

Brutálisat drágultak a telefon- és internetdíjak, ez húzta fel az inflációt márciusban
Megérkeztek az új, magasabb összegű számlák, de drágább lett a benzin is, így aztán hiába nincs már a tavaly 
ilyenkorihoz fogható dráma az élelmiszerboltokban, csak egyetlen ezrelékponttal csökkent az infláció.
Forrás: HVG

Bővebben...

04. 12.

Az orosházi kórház irodája megtalálta a gyógyírt minden betegségre: eztán kézrátétellel gyógyítanak
Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztő Irodája (EFI) Access Bars fej- és testkezeléseket, reikikezeléseket kínál a betegeknek - derült ki a Telex cikkéből. Az orosházi kórház tájékoztatása szerint nagy az érdeklődés a módszer iránt, és bár szakmailag nem tartják megbízhatónak, de elősegítheti a mentális egészség megőrzését és fenntartását. A szolgáltatás ingyenes, és a kórház szerint ők sem fizetnek érte, annak ellenére, hogy a kezelést hirdető plakáton a Belügyminisztérium logója is rajta van.
Forrás: hellovidek.hu, telex.hu

Bővebben...

04. 11.

Különleges kormánybejelentések jönnek!
A szokásos időpontban, csütörtök 11 órakor, viszont újszerű felállásban érkezik a Kormányinfó - derül ki a Portfolio-hoz eljuttatott meghívóból. Az eseményről élőben tudósítunk.
Forrás: Portfolio

Bővebben...

04. 10.

Varga Mihály volt helyettes államtitkárát, és Palkovics László bizalmasát is börtönbe zárná az ügyészség
2022-ben 150 ügyész és rendőr több tucat helyszínen csapott le elsősorban minisztériumi tisztviselőkre, akik a vádak szerint kenőpénzért cserébe elsősorban vissza nem térítendő EU-s  támogatások elnyerésében működtek közre. Összesen 54 ember ellen emeltek vádat februárban. A 24.hu által megismert vádirat szerint az ügyészség pénzügyminisztériumi osztályvezetőket, főosztályvezető-helyetteseket, egy főosztályvezetőt és egy volt helyettes államtitkárt is börtönbe küldene.A fővádlottak minisztériumi tolvajnyelvet találtak ki, hogy lehallgatásuk esetén a nyomozók ne tudják azonosítani őket, mégis kiderült, kit neveztek „Faszfejnek” és kit „Pumuklinak”.
Forrás: 24.hu

Bővebben...

04. 09.

Az Orbán-kormány rájött, hogy akár százmilliárd forintba is kerülhetne a középiskolásoknak ingyen adott jogosítvány, szóval villámgyorsan ejtette is a tervet
Oktató sincs elég. Ötezer oktató 30-60 órában megközelítőleg 100 ezer fiatalnak (a 17-19 év közötti korosztály létszáma ugyanis évente 110-150 ezer fiatal lehet), nagyjából fél év alatt tudná a jogosítvány megszerzését biztosítani, de akkor senki mást nem tudnának oktatni. Ráadásul a költségvetésnek 70-100 milliárd forintba kerülne az egész – szemléltette Böröcz Mátyás, a Magyar Autósiskolák Szövetségének országos elnöke a Portfolió kérdésére, miért lehetetlenség Tuzson Bence , hogy a magyar állam minden középiskolásnak ingyen biztosítsa a jogosítvány megszerzését.
Forrás: Népszava

Bővebben...