3. INNEN-ONNAN VASÁRNAP

Emelik a kormányhivatalokban dolgozók fizetését
a Miniszterelnökség 2020 áprilisától ismét bevezeti a területi közigazgatásban a cafeteria-rendszert. A kormányhivatali bérek így minden megyében legalább tíz százalékkal, átlagosan 18 százalékkal emelkednek, ahol pedig kiélezett a munkaerőpiaci verseny, ott az illetménynövekedés akár a 35 százalékot is meghaladhatja.
Forrás: 24.hu

Varga Mihály tud még 300 ezer emberről, aki dolgozhatna

Foglalkoztatásösztönző, adócsökkentő programra készül a kormány, és asztalon van az egy számjegyű szja kérdése is

https://infostart.hu/gazdasag/2020/01/18/varga-mihaly-tud-meg-300-ezer-emberrol-aki-dolgozhatna

 

Pácban a nyugdíjas, akit arra köteleztek, béleltesse ki a kéményét, de nincs 360 ezer forintja
https://24.hu/fn/gazdasag/2020/01/18/nyugdijas-360-ezer-forint-kemenybeleles-katasztrofavedelem-szen-monoxid-tarsashaz-kozos-koltseg/


Itthon is elindult a műhúsforradalom
Magyarországon is fellobantak a műhúsforradalom első lángjai. Mint minden forradalomnál, a tét itt is nagy: a bolygó megmentése. A Burger King, az Aldi és a Lidl műhúsai már sokaknak elérhetőek, de kicsi, magyar cégek is piacra akarnak lépni a termékeikkel.
https://index.hu/gazdasag/2020/01/18/hus_husipar_muhus_hushelyettesito_novenyi_hus_taplalkozas_kornyezetszennyezes_fenntarthatosag/

 

Gyógybarlang lesz a Baradla

Már megkezdődtek a minősítéshez szükséges próbaterápiák - tájékoztatta az InfoRádiót az Aggteleki Nemzeti Park kommunikációs osztályvezetője. A Baradla-barlang egyik oldalágában alakítottak ki egy harminc férőhelyes kórtermet, és hasonlót terveznek egy másik közeli barlangban is
https://infostart.hu/belfold/2020/01/18/gyogybarlang-lesz-a-baradla

 

Drágakőre festett képritkaságot mutatnak be Budapesten
Igazi képzőművészeti ritkaságot mutatnak be Budapesten. A 17. században élt Antonio Tempesta különleges festményét, amely egy hajszálvékony drágakőlap mindkét oldalán ábrázol egy-egy ószövetségi jelenetet.
https://index.hu/kultur/2020/01/16/dragako_festmeny_iparmuveszeti_muzeum_rath_gyorgy_villa/

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.