01. 14.

Legalább 10-15 százalékkal drágul a kenyér
a malmok január végétől 3-5 forinttal növelik a liszt kilogrammonkénti árát, a pékségek pedig 10-15 százalékos emelést terveznek a következő hetekben.
Forrás: Index


Újításokat vezet be a kormány a személyi igazolványoknál
Megújul az elektronikus személyi azonosító, amelyből már több mint 4,6 millió van forgalomban.
https://infostart.hu/belfold/2020/01/13/ujitasokat-vezet-be-a-kormany-a-szemelyi-igazolvanyoknal

A gazdagok ajándéka lesz a háromgyerekes anyák szja-mentessége

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette, hogy a kormány tervei szerint a négygyermekes anyák személyijövedelemadó-mentességét kiterjesztik a háromgyerekesekre is. Ez élethelyzettől függően rendkívül eltérően érintheti a családokat, de a számításainkból egyértelműen látszik, hogy a gazdagabb családoknak jelent igazi előrelépést.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200113/a-gazdagok-ajandeka-lesz-a-haromgyerekes-anyak-szja-mentessege-412183

 

Fertőzés miatt nem fogadnak új beteget az idegtudományi intézetben

Úgynevezett osztályos fertőzés miatt néhány osztályra nem vesznek fel beteget, és az ott ápoltak látogatását is megtiltotta az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet (OKITI). Erről maga az intézet számolt be hétfőn saját Facebook-oldalán.

https://nepszava.hu/3063360_fertozes-miatt-nem-fogadnak-uj-beteget-az-idegtudomanyi-intezetben

 

Éljenek a kórházi reformok, csak addig ne pusztuljunk éhen!
Orbán Viktor január 9-én sajtótájékoztatót tartott, ahol határozottan fellépett a kórházak eladósodása és fedezet nélküli kötelezettségvállalásai ellen. Mint mondta, a sok adósság elsősorban a magas profittal dolgozó multik miatt alakult ki. Igen ám, de ha az egészségügyi beszállítók kifizetése továbbra is csúszik, abba éppen a kevésbé tőkeerős magyar egészségügyi vállalkozások buknak bele.
https://index.hu/gazdasag/2020/01/13/eljenek_a_korhazi_reformok_csak_addig_ne_pusztuljunk_ehen/

Ragályos kór támadja a magyarokat: van természetes védelem, de méregdrága
Folyamatosan fertőz az influenza, és aki nem oltatta még be magát, joggal tart a fertőzéstől: a gyógyulási idő gyakran több mint egy hét, és a tünetek súlyosabbak, mint egy náthánál. Az immunrendszerünk megerősítése érdekében a szakemberek a gyümölcsök, zöldségek fogyasztását ajánlják, viszont ezeknek az ára éppen a téli időszakban ugrik meg jelentősen. Mutatjuk, mennyibe kerülnek a fontos vitaminokat tartalmazó gyümölcsök, zöldségek.
https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/ragalyos-kor-tamadja-a-magyarokat-van-termeszetes-vedelem-de-meregdraga.1087297.html

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.