ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!
1. Június 01-én minden beltéri és kültéri medence működni fog! Befejeződik a tető felújítása!
2. Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

09. 30.

Holnap bedőlhet a sürgősségi ellátás

Több tucat traumatológus orvos hétfőn dönt arról, hogy élesíti-e rendkívüli felmondását, amelynek alapján október 1-jétől nem folytatnák a munkájukat.

Forrás: napi.hu

 

Minden ötödik magyar gyerek úgy érzi, túl sokat dolgoznak a szülei

Tudtad, hogy az Európai Unió egy hónapja előírta minden tagállamának – így Magyarországnak is –, hogy alkossanak törvényeket annak érdekében, hogy az állampolgáraiknak könnyebb legyen összeegyeztetniük a munkájukat a magánéletükkel? A kérdés persze sokkal bonyolultabb annál, mint hogy előírjuk törvényben, és kész. Itthon például teljes rendszereket kell áthangolni, hangsúlyokat áthelyezni, apák és anyák szerepét átgondolni. És ez még csak a jogszabályi része a dolognak. A változás érzelmi részével nekünk van dolgunk; szembe kell néznünk a mintáinkkal, elvárásainkkal, nekünk kell felmérni és megérteni, hogy saját magunknak és a családunknak mi a legjobb. Mert a gyerekeink is érzik, és mi is érezzük, hogy ez így, ahogy most van: nem jó. Dr. Gyurkó Szilvia írása.

https://wmn.hu/ugy/51496-minden-otodik-magyar-gyerek-ugy-erzi-tul-sokat-dolgoznak-a-szulei

 

Miért félsz a visszajelzéstől?

Ismerős szituáció: az alkalmazott a főnöke asztala előtt áll, és éppen átbeszélik, milyennek értékelik a legutóbbi projektet. A főnök sorolja a jó majd rossz észrevételeit, a beosztott hümmög, bólogat, néha helyesel, miközben a háta mögött összekulcsolt keze egyre görcsösebb ökölbe szorul. A nyomás enyhül amikor a mondandó dicsérettel zárul, és végül mindketten folytatják a munkájukat - sajnos mintha mi sem történt volna. A főnök visszajelzést adott.

https://www.hrportal.hu/hrblog/eureka-games/miert-felsz-a-visszajelzestol__63_-20190929.html

 

Nyilvánosan kell bocsánatot kérnie Elon Musknak munkásaitól, amiért fenyegette őket

Törvénysértő volt az a mód, ahogyan Elon Musk, a ma már főleg elektromos járműveket gyártó Tesla vezérigazgatója elküldött a cégtől egy dolgozót, aki szakszervezetet akart nála szervezni. Ezt mondta ki pénteken egy kaliforniai bíróság. Elítélték a SpaceX privát űrprogramról is ismert cégvezért egy 2018-as tweetje miatt is, amelyben Tesla-részvényeik elkobzásával fenyegette meg azokat a dolgozókat, akik formálisan szerveződnének.

https://merce.hu/2019/09/29/nyilvanosan-kell-bocsanatot-kernie-elon-musknak-munkasaitol-amiert-fenyegette-oket/

 

Már több mint 360 ezer forint az átlagkereset

Júliusban is kitartott a kétszámjegyű béremelkedés, ami továbbra is a minimálbér és a garantált bérminimum dinamikus emelésének és a munkaerőhiánynak köszönhető.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20190930/mar-tobb-mint-360-ezer-forint-az-atlagkereset-402347?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

 

A fiatalok egyre inkább tudják, mire számíthatnak az államtól nyugdíjügyben

A magyar dolgozók negyede takarít meg rendszeresen a nyugdíjas éveire.

https://nepszava.hu/3051864_a-fiatalok-egyre-inkabb-tudjak-mire-szamithatnak-az-allamtol-nyugdijugyben

 

Ingyen letöltheti azt a 154 oldalas könyvet, ami netezés közben nagy hasznára lehet

A Neumann Társaság kifejezetten átlagfelhasználóknak szánt, közérthetően megírt informatikai biztonsági tankönyvének aktualizált kiadásából már az is kiderül, hogy miként lehet felismerni a deepfake technológiával készített hamis videókat, vagy mire kell vigyáznia a fiatalok körében egyre népszerűbb TikTok közösségi szolgáltatás használatakor, de még abban is segítséget nyújt, hogyan kell megóvni digitális eszközeinket, ha azokat otthonunktól távol, például szállodában vagy étteremben használjuk.

https://hvg.hu/tudomany/20190930_neumann_tarsasag_ecdl_it_biztonsag_kozerhetoen_tananyag_konyv_letoltes_ingyen?s=hk

 

Vérnyomáscsökkentő módszerek - Amit Ön is megtehet

Egyszerű életmódbeli változtatásokkal sikeresen csökkentheti a vérnyomását. Íme néhány praktikus jó tanács, hogy újra ideális értékeket érjen el a vérnyomása.

https://www.webbeteg.hu/cikkek/magasvernyomas/7864/vernyomascsokkento-tippek