09. 13.

Októberben sztrájkolnak a szociális ágazat dolgozói

Bár március 13-án egy hajszál választotta el a szociális ágazat dolgozóit a sztrájktól, a kormány az utolsó pillanatban tárgyalási ajánlatot tett a szakszervezeteknek, amit a törvény értelmében kötelesek voltak elfogadni – a munkabeszüntetés tehát elmaradt. A Szociális Ágazatban Dolgozók  Szakszervezete (SZÁD) a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetével (MKKSZ) közösen 12 pontban fogalmazta meg követeléseit a kormány felé, melyeknek csupán egy része a béremelés.

Forrás: Mérce 

„Gyerekhez kötni a lakástámogatást olyan, mintha a szerveinket kérnék”

Az elmúlt évek lakáspiaci változásai, az egekbe szökő lakás- és albérletárak, a szociális bérlakásállomány szinte teljes hiánya nehéz helyzetbe hozták az első lakásuk megszerzését tervező fiatalokat. A Habitat for Humanity jelentése szerint a lakásvásárláskor a családnak is egyre mélyebbre kell nyúlnia a pénztárcájába, az otthonteremtési támogatások pedig csak tovább növelik a szegény és a gazdag fiatalok közti szakadékot.

https://24.hu/fn/gazdasag/2019/09/12/gyerekvallalas-lakastamogatas/?fbclid=IwAR3OacQb6wUFMRwqzakNyXj2EpFaQ0W_S6YFRQoQWzFKEWgts1yfOkUb1rU

 

Ferde szemmel néznek rájuk, ha az emberi jogokról tanítanak

Sok iskolában gyanúsnak számít, ha egy tanár az emberi jogokról akar beszélni a gyerekeknek. Pláne, ha ez azt jelenti, hogy romákról, melegekről vagy menekültekről tanítja őket. Ha még hozzátesszük, hogy erre civil szervezetek készítik fel, sokan máris Soros-tervet kiáltanak. Vannak tanárok, akik az elutasító közeg ellenére is hajlandóak önszorgalomból képezni magukat, és részt venni egy ilyen témájú tréningen. Mi viszi őket erre, és hogyan lehet bevinni ezeket a témákat az iskolába?

https://abcug.hu/ferde-szemmel-neznek-rajuk-ha-az-emberi-jogokrol-tanitanak/?fbclid=IwAR1OfRqgbxfXetNBzp25Ol45wB5babXu3sk5EmOq0-i_B0gE3ngweuhf4zE

 

„Már összeomlott az egészségügy”

Azért nem vesszük észre, mert a színvonal romlása már 30 éve tart, és valamilyen szintű ellátás mindig van, lesz. Mondjuk egy sámán, vagy egy ima – mondja Kunetz Zsombor.

https://www.klubradio.hu/adasok/mar-osszeomlott-az-egeszsegugy-108680

 

Behozták Magyarországra az egyik legpiszkosabb kampánytrükköt

Közvélemény-kutatásnak álcázott etikátlan manipuláció zajlik az országban a piac- és társadalomkutatási szakemberek szerint, már a rendőrség is nyomoz. Egy-egy ellenzéki politikust besározó, sugalmazó kérdéseket feltéve telefonálgatnak valakik az Amygdala Közvéleménykutató Intézet vagy a Társadalomkutató Intézet nevében. Ilyen nevű intézetek valójában nem léteznek, az egyik mögött egy neves, főként egészségügyi piackutatásokkal foglalkozó cég áll, a másikról egyelőre nem tudni, kicsoda. Mindenesetre mindkét "intézet" az külföldi politikai kampányokban jól ismert lejárató kampánymódszert használja.

https://index.hu/belfold/2019/09/13/szinapszis_magyar_tarsadalomkutato_intezet_amygdala/?fbclid=IwAR0PsS-e-NpsX6Mgi-gY-ENoKCngiWDnJnloWhJ-mYLNZlDeStsdbFWPmj4

 

Idén már 7 millió ember menekült el otthonából katasztrófák miatt

A szélsőséges időjárás miatt előreláthatólag a mostani lesz az egyik legkatasztrofálisabb esztendő.

https://privatbankar.hu/makro/iden-mar-7-millio-ember-menekult-el-otthonabol-katasztrofak-miatt-328292

 

Megvan a második csillagközi térből érkezett égitest

Megvan a második, a csillagközi térből a Naprendszerbe érkezett égitest, ezúttal egy egyértelműen üstökös, amely a korábbi, hiperbola pályán mozgó objektumoknál  is nagyobb mértékben elnyúlt pályán közeledik az idén decemberi napközelsége felé. Az előzetes becslések szerint egy több kilométer méretű kis égitestről lehet szó.

https://www.csillagaszat.hu/hirek/megvan-a-masodik-csillagkozi-ustokos/

 

Az emberi evolúciót nem lehet megállítani, inkább a megértésére kell összpontosítani

– Valaki már megint az emberi evolúció végét vizionálja! – nagyjából így sóhajtok fel, amikor valaki újfent kijelenti, hogy megállt az emberi evolúció, esetleg azon vágyát fejezi ki, hogy álljon meg. Tette ezt legutóbb Alasdair Mackenzie, az Aberdeeni Egyetem tanára a Conversation-on. A Qubiton Vajna Tamás írt erről, szerencsére tompítva a fura kijelentés élét.

https://qubit.hu/2019/09/13/az-evoluciot-nem-lehet-megallitani-inkabb-a-megertesere-kell-osszpontositani?fbclid=IwAR0PLh3xDQrpEbi92OWY8eM4xl89l21ugbZYuUhaqXKSmdwn3WcajXmvVho