ÜDÜLÉS

A foglalási felület megnyitása: 2023. január 6.

Az új üdülési szabályzat itt érhető el.

 

09. 12.

Súlyos: ugyanazért a melóért ötszörös bért fizetnek Luxemburgban, mint itthon

A hatalmas munkaerőhiányért az oktatásban többek között a "megalázóan" alacsony béreket teszik felelőssé, amelyek rendezését régóta sürgeti a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). Most megvizsgáltuk, hogy az EU tagállamaihoz képest, hol állnak a magyar pedagógusi bérek. Az eredmények magukért beszélnek.

Forrás: Pénzcentrum 

„Pontosan tudtam, hogy mindent kockára teszek”

Munkahelye elvesztésével is megfenyegette a felettese – állítja a bántalmazott rendőr ezredes. Van, aki hajlandó tanúskodni mellette.

https://nepszava.hu/3049713_pontosan-tudtam-hogy-mindent-kockara-teszek

 

243 percet késett egy hónap alatt Ági vonata, már a főnöke is szóvá tette

Ömlik a panasz szerkesztőségünkbe, milyen sokat késnek az elővárosi vonatok. Egyik olvasónk (nevezzük Áginak), aki  Vecsésről Kőbánya-Kispestre jár munkába, egy hónapig írta MÁV-os kalandjait, és statisztikája szerint egy hónap alatt összesen 243 perc indulási késés volt a 11 km-es, 12 perces úton. A főnöke már megelégelte a dolgot, szólt neki a késések miatt, így próbál eggyel korábbi vonatot megcsípni.

https://24.hu/fn/gazdasag/2019/09/11/vonat-243-percet-kesett/?fbclid=IwAR2nfs1gHxZqExOrk0y8JYPzIygwmyeFxXoCR0qQhytM7MTVm5ZpPh21FW8

 

Tovább zuhantak a magyar egyetemek a legfontosabb felsőoktatási ranglistán

Szerda este vált nyilvánossá a világ legrangosabb egyetemi rangsora, a Times Higher Education listája. A rangsorban a magyar egyetemek közül csak a Semmelweis Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem tudta tartani a tavalyi helyét.

https://qubit.hu/2019/09/11/tovabb-zuhantak-a-magyar-egyetemek-a-legfontosabb-felsooktatasi-ranglistan?fbclid=IwAR0Krrk0B4l4SVdo8lIp201IVs53b6fAMEeP_At7UZKLLt8gs-BVtjpSs0A

 

Új trend: a bérelt lakás lett a menő, nem a saját tulajdon

A kormány lakáspolitikai döntéseinek hatása éppen szembe megy az általuk megjelölt céllal. A lakások drágulása külföldi munkavállalás felé löki a fiatalokat a hazai otthonteremtés helyett. Az itthon maradók csak súlyos hitelek és családi összefogás segítségével keríthetnek fedelet a fejük fölé - összegezhető a kutatások eredménye.

https://mfor.hu/cikkek/makro/a-magyar-fiatalok-harmada-inkabb-berli-a-lakast-mint-birtokolja.html?fbclid=IwAR0mEynYeKoxAXGXmRv_mFlNS4gv7Jb4yCoaygztU4v33DwFp0NMVBidIm0

 

Ellenzéki posztot lájkolt a szekszárdi diák, távoznia kellett az iskolából

A fiú ráadásul a diákönkormányzat elnöke volt.

https://hvg.hu/itthon/20190911_Ellenzeki_posztot_likeolt_a_szekszardi_diak_tavoznia_kellett_az_iskolabol?s=hk

 

Nyugati vizeken a magyar hajóvezetők

Óriási emberhiány mutatkozik a hazai tapasztalt kapitányokból, miután a nyugati országok egyszerűen elhalásszák a szakembereket.

https://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagi-hirek/nyugati-vizeken-a-magyar-hajovezetok-2-1744179/

 

Így befolyásolja a pajzsmirigy a meddőséget

A pajzsmirigy autoimmun betegsége döntő szerepet játszik a nők meddőségben, a spontán és a mesterséges megtermékenyítések utáni vetélésekben. Lássuk, mit mutat a TSH szint!

https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/autoimmun-betegsegek/igy-befolyasolja-a-pajzsmirigy-a-meddoseget/v8w7mdp

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.