ÜDÜLÉS

A foglalási felület megnyitása: 2023. január 6.

Az új üdülési szabályzat itt érhető el.

 

09. 10.

A felsősök kétharmada esik áldozatul iskolai erőszaknak

Szakértők szerint a bántalmazást egyszerűbb megelőzni, mint kezelni.

Forrás: Magyar Nemzet

 

Óriási a munkaerőhiány a MÁV-nál, zárva a pénztárak nagy része

Vasárnap este 19 óra 15-től hajnali fél 6-ig nem volt jegypénztár a Keleti pályaudvaron, az utasoknak a jegyautomatákat vagy az online jegyvásárlást ajánlották helyette, derült ki az RTL Híradóból.

https://index.hu/belfold/2019/09/09/oriasi_a_munkaerohiany_a_mav-nal/

 

Folyamatosan csökken a magyar béremelkedés mértéke

A Raiffeisen 2019-es előrejelzése szerint körülbelül 10%-os béremelésre számíthatnak a magyar munkavállalók idén, ami euróban kifejezve csupán 6% lesz, ha továbbra is kitartóan gyenge lesz a forint 2019-ben. Török Zoltán, a Raiffeisen Bank főosztályvezetője szerint a magyarországi bérek közelítettek valamennyit a visegrádi országok béreihez, de az nem biztató, hogy 2017 óta a béremelkedés mértéke forintban és euróban is csökken Magyarországon.

https://www.hrportal.hu/hr/folyamatosan-csokken-a-magyar-beremelkedes-merteke-20190909.html

 

Sztrájkolni fognak az Amazonnál, amiért a cég az olajlobbit támogatja

Csaknem ezer Amazon-alkalmazott írta alá azt a petíciót, amely szeptember 20-ára sztrájkba hívja a dolgozókat a cég klímaváltozással kapcsolatos tevékenysége miatt. Ez lesz az első alkalom az Amazon 25 éves történetében, hogy az óriásvállalat seattle-i központjában is beszüntetik a munkát, csatlakozva a svéd aktivista, Greta Thunberg vezette globális klímasztrjákhoz.

https://444.hu/2019/09/09/sztrajkolni-fognak-az-amazonnal-amiert-a-ceg-az-olajlobbit-tamogatja?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=sztrajkolni-fognak-az-amazonnal-amiert-a-ceg-az-olajlobbit-tamogatja

 

Budapest a hetedik legjobban bekamerázott város Európában

A Financial Times gyűjtése szerint Budapest az élbolyban van a bekamerázások terén. De a kínai Csungkingban figyel ám igazán a Nagy Testvér.

https://hvg.hu/elet/20190910_Budapest_a_hetedik_legjobban_bekamerazott_varos_Europaban?s=hk

 

Egyre kevesebben tartják fontosnak az 1 százalékos támogatást

Évről évre egyre kevesebben ajánlanak fel a befizetett adóforintjaikból, holott támogatásra várók akadnak bőven.

https://privatbankar.hu/makro/egyre-kevesebben-foglalkoznak-az-1-szazalekos-tamogatassal-328214

 

Orbán kitűzte a célt, de hogyan állnak a magyar családok ennek elérésében?

Orbán Viktor múlt csütörtökön beszélt a III. Budapesti Demográfiai Csúcson, ahol „államcélnak” nevezte a további demográfiai növekedést, valamint azt tűzte ki távlati célpontként, hogy a gyermeket vállalók garantáltan jobb életszínvonalon éljenek, mint azok, akik másként döntenek, gyermek nélkül élnek. Ennek kapcsán kíváncsiak voltunk arra, hogy halad ennek elérésében a magyar kormány.

https://privatbankar.hu/makro/orban-kituzte-a-celt-de-hogy-allnak-a-magyar-csaladok-ennek-elereseben-328203

 

Orvosi vagy szülői igazolás? Az Emmihez került az aláírt petíció

Eljuttatták az Emmihez (Emberi Erőforrások Minisztériuma) a több tízezres aláírással ellátott petíciót, amely az iskolai (orvosi) igazolás problémájára kínál megoldást.

http://eduline.hu/kozoktatas/20190909_iskolai_hianyzas_peticio_miniszterium#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2019-09-10

 

Légszomj - Milyen betegségekre utalhat?

A nehézlégzés egy olyan tünet, amelyet bárki megtapasztalhat az élete során, nem kell komolyabb betegség hozzá - gondoljunk csak a megterhelő fizikai munkákra, a sportolás utáni pillanatokra vagy a nagy lelki megrázkódtatáskor jelentkező fulladásérzetre. Ezek mellett azonban számtalan betegség állhat a hátterében, ezért fontos a körülmények és a kiváltó okok tisztázása.

https://www.webbeteg.hu/cikkek/legzoszervi_betegseg/3054/nehezlegzes-legszomj

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.