ÜDÜLÉS

A foglalási felület megnyitása: 2023. január 6.

Az új üdülési szabályzat itt érhető el.

 

09. 09.

„Mindenki az egóját próbálja fényesíteni” – Interjú a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnökével

A retorziótól való félelmet idővel legyőzi a felháborodás. A mentősök is egyre nyíltabban beszélnek a problémáikról. Legutóbb például arról, hogy kénytelenek otthon, a családi szennyessel együtt mosni a véres (és egyéb testváladékos) munkaruháikat, amelyek nyáron elviselhetetlenül melegek, télen pedig fáznak bennük. Ám ez csak a jéghegy csúcsa. Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke lapunknak beszélt a 24 órás ügyelet kockázatairól, a bántalmazásokról és a rendszerhibákról.

Forrás: Népszava

 

Alig segít a szegényeken a bérlakásprogram

A fővárosi kerületek ma már a bérlakásaik kevesebb mint felét adják ki szociális alapon, azaz a valóban nélkülözőknek. Ráadásul egyre többször milliós munkákat várnak el tőlük a szigeteléstől a burkolatcseréig.

https://nepszava.hu/3048980_alig-segit-a-szegenyeken-a-berlakasprogram

 

Orbán nagy hangon ellenzi a migrációt, és tömegével engedi be a külföldi munkásokat

Az etnikai homogenitás megőrzéséről az állítólkagos népességcsere veszélyességéről szónokol, a nagy nyilvánosság előtt minden rosszat elmond a bevándorlásról a magyar kormányzat, közben rendkívül laza szabályozás mellett tömegével engedi be az országba a külföldi munkásokat – erről ír a Wall Street Journal.

https://www.klubradio.hu/adasok/orban-nagy-hangon-ellenzi-a-migraciot-es-tomegevel-engedi-be-a-kulfoldi-munkasokat-108632

 

Családi adókedvezmény: átlagosan ennyit nyertek a gyermekes munkavállalók

Több mint 310 milliárd forinttal támogatta tavaly az állam adó- és járulékkedvezmény formájában a legális keretek között dolgozó és gyermeket nevelő szülőket – tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t.

https://adozona.hu/szja_ekho_kulonado/Csaladi_adokedvezmeny_atlagosan_ennyit_nyer_H48GCH#rss

 

Vége a nyárnak, sok gond volt idén – a NÉBIH összefoglalta a hiányosságokat

Egyre nagyobb gondot okoz az élelmiszer-biztonsági ellenőrzéseken, hogy a vállalkozásoknál dolgozók képzetlenek, ami miatt egyre több a higiéniai természetű hiányosság – számolt be a nyári szezonális vizsgálatokról Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója.

http://propeller.hu/itthon/3454231-vege-nyarnak-sok-gond-iden-nebih-osszefoglalta-hianyossagokat?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral

 

Egyszerűen lehetetlen most Budapesten albérletet találni

Augusztus és szeptember a budapesti albérletkeresők számára kétségkívül vízválasztónak tekinthető, hiszen nem csupán a frissen felvett egyetemisták, de a pályakezdők, munkahelyet váltók körében is fontos ez az időszak.

http://propeller.hu/itthon/3454219-egyszeruen-lehetetlen-most-budapesten-alberletet-talalni?utm_source=hirkereso.hu&utm_medium=referral

 

Nem fog örülni: Áremeléssel indul a fűtési szezon

Hamarosan kezdetét veszi a fűtési szezon, így a szemfülesek már azt keresik, merre kapható a legolcsóbban tűzifa. Mivel idén is folytatódik a szociális célú tüzelőanyag-program, így azoknak is jut majd némi tűzrevaló, akik kis összegből gazdálkodnak, hónapról-hónapra élnek. Mit tehetnek azok, akik nem részesülnek támogatásban? Azok már szeptemberben elkezdik figyelni az árakat és igyekeznek lecsapni a legjobb üzletre.

http://www.atv.hu/belfold/20190909-nem-fog-orulni-aremelessel-indul-a-futesi-szezon/hirkereso

 

Ez még csak a kezdet: ennél csak súlyosabb lesz a tanárhiány az iskolákban

A friss diplomás-pályakövetési kutatás eredményei szerint a pályakezdő pedagógusok átlagjövedelme havi bruttó 285 183 forint. Ez jelentősen elmarad jónéhány egyetemenről beérkezett pályakövetési adattól: a Kodolányi János Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pedagógus képzést végzői havi bruttó 400 ezer forintot kapnak, akik pedig a Budapesti Corvinus Egyetem, az Óbudai Egyetem, valamint a Budapesti Gazdasági Egyetemen diplomáztak szintén hasonló (bruttó) 350-400 ezer forint körüli jövedelmet kapnak a kutatás eredményei szerint.

https://www.penzcentrum.hu/karrier/ez-meg-csak-a-kezdet-ennel-csak-sulyosabb-lesz-a-tanarhiany-az-iskolakban.1082665.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27

 

A forradalom elmaradt, továbbra sem tudjuk, hogyan kell felszámolni a szegénységet

Csendes forradalmat ígért egy csapat közgazdász, akik a gyógyszerkísérletekhez hasonló módszerrel kezdték el kutatni a szegénység felszámolásának lehetséges módjait. Elhatározták, hogy a fejlődő országokban elterjedt fejlesztési programok minél több változatát ún. Randomized Controlled Trial-nek (RCT), azaz randomizált kontrollált vizsgálatnak vetik alá, és összemérik eredményeiket, hogy végre kiderüljön, hogy mik az életszínvonal növelésének leghatásosabb módjai.

https://qubit.hu/2019/09/09/a-forradalom-elmaradt-tovabbra-sem-tudjuk-hogyan-kell-felszamolni-a-szegenyseget

 

Eltűnik, majd újra felbukkan: éveken át kínoz a krónikus csalánkiütés

Krónikus csalánkiütés esetén lényeges a célzott kezelés, mivel hosszú távon állnak fenn a zavaró tünetek.

https://femina.hu/egeszseg/kronikus-csalankiutes-ellen/

 

Veszélyes vagy ártalmatlan fejfájás? Nem mindegy mik a tünetek!

Fejfájás, lüktető, kínzó fájdalom: gyakoribb, mint hinnénk. Az emberek mintegy 70 százalékának havonta legalább egy alkalommal megfájdul a feje. Mi minden állhat a fejfájások hátterében, és milyen kezelési lehetőségeink vannak?

https://www.egeszsegkalauz.hu/betegsegek/fajdalom/veszelyes-vagy-artalmatlan-fejfajas-nem-mindegy-mik-a-tunetek/sh5j8wk

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.