Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

 

04. 10.

A szabadság kiadásának új szabályai a kormányzati igazgatásban
A március 1-jétől alkalmazandó új kormányzati igazgatási törvény jelentős változásokat hoz a fizetett szabadság tekintetében. A szabadság mértékét érintő változások mellett különösen fontosak a szabadság kiadására vonatkozó új szabályok, miszerint a törvényben foglalt kiadási határidőt követően a szabadság nem adható ki és nem vehető igénybe. 
Forrás: ado.hu

Kígyózó sorok az orvosi rendelőkben: ennyiért lehet hamarabb bejutni
https://www.penzcentrum.hu/biztositas/kigyozo-sorok-az-orvosi-rendelokben-ennyiert-lehet-hamarabb-bejutni.1076751.html

 Már nem rémhírkeltés: van műtét, amire fél évet kell várni
Transzkatéteres szívbillentyű beültetésre ugyanis 195 napot biztosan várni kell (ez kicsit több mint 6 hónap), bár az egészségügyi intézmények tervei szerint 606 nap várakozási idővel is lehet számolni jelenleg. urulógiai kisműtétre várnak: a tényleges várakozási idő 148 nap, vagyis majdnem 5 hónap (ugyanakkor a tervek alapján akár 192 nap is lehet belőle).  A harmadik leghosszabb időt, 4,5 hónapot a bélrendszer nagyobb műtéteire kell várnia a betegeknek a NEAK adatbázisa szerint.
https://mfor.hu/cikkek/makro/mar-nem-remhirkeltes-van-mutet-amire-fel-evet-kell-varni.html

 Nem talált fogás az Alkotmánybíróság a túlóratörvény elfogadásán
Ez az első körös döntés, az AB itt az elfogadás körülményeit vizsgálta. Az a testület szerint jogszerű volt, így alapból nem érvénytelen a túlóratörvény. Cserébe kioktatták az ellenzéket. 

https://hvg.hu/gazdasag/20190409_Nem_talalt_fogast_az_Alkotmanybirosag_a_tuloratorvenyen
https://168ora.hu/itthon/lesoportek-az-ellenzeki-kifogasokat-az-alkotmanybirosag-szerint-semmi-gond-nem-volt-a-rabszolgatorveny-megszavazasaval-166346

https://magyarnarancs.hu/belpol/ab-nem-tortent-semmi-olyan-ami-ervenytelenitene-a-rabszolgatorvenyt-118787

 Kétmilliárd forint értékben újítunk fel templomokat Mexikóban
Megállapodást írt alá Szijjártó Péter külügyminisztérium Mexikóban két katolikus templom felújításáról. Az egyik egy vidéki kolostor, a másik pedig a Jézus Szíve templom Mexikóváros központjában. 
https://hvg.hu/gazdasag/20190409_Ketmilliard_forintert_ujitunk_fel_templomokat_Mexikoban

 Itt a bizonyíték, milyen durván szétszakadt Magyarország - Hihetetlen különbségek az emberek között
https://www.portfolio.hu/befektetes/itt-a-bizonyitek-milyen-durvan-szetszakadt-magyarorszag-hihetetlen-kulonbsegek-az-emberek-kozott.1.320377.html

 Egyre drágább a nyugdíjasok élete, jöhet a kompenzáció

Három hónap alatt 3,16 százalékkal nőtt az inflációjuk.
https://mfor.hu/cikkek/makro/egyre-dragabb-a-nyugdijasok-elete-johet-a-kompenzacio.html

https://index.hu/gazdasag/2019/04/09/inflacio/

 Belenyúl a szabadságokba is az Unió
A munka és a családi élet összeegyeztetését szolgáló szabályokat fogadtak el a múlt héten az Európai Parlamentben  (az erről szóló tájékoztatót itt találja). A tagállamok szakminisztereivel informálisan már egyeztetett, és most 490 szavazattal, 82 ellenszavazat és 48 tartózkodás mellett elfogadott új jogszabály minimumszinteket állapít meg a szabadságra. Az irányelveket a tagállamoknak három éven belül kell átültetniük saját jogrendjükbe.
https://www.azenpenzem.hu/cikkek/belenyul-a-szabadsagokba-is-az-unio/5746/

 Mészáros Lőrinc megvette Csányiék alcsútdobozi golfklubját
https://24.hu/fn/gazdasag/2019/04/09/meszaros-lorinc-csanyi-pannonia-golf-club/

https://hvg.hu/kkv/20190409_Csak_ugy_szarnyalt_Meszaros_cege_18szorosara_emelte_a_tokejet_tavaly

 Rongyrázás: így vesznek felső kategóriás autót az átlagmagyarok
Rengeteg magyar vásárol hitelre kocsit, ez eddig is tiszta sor volt, de most az is kiderült, hogy nem csak a "népautókat", hanem a prémium járgányokat is leginkább részletre veszik honfitársaink.
https://www.penzcentrum.hu/utazas/rongyrazas-igy-vesznek-felso-kategorias-autot-az-atlagmagyarok.1076747.html

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.