Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

 

14. INNEN-ONNAN VASÁRNAP

A pesti elit luxusélete: 700 milliós penthouse, 100 milliós garzon
Pörög az új építésű lakások piaca a fővárosban, 23,5 ezer lakóingatlant számlál a Budapesti Lakáspiaci Riport, viszont többségüket már el is adták, 
7 ezernél is kevesebb ugyanis azon otthonok száma, amiken még rajta lóg az árcédula. A Pénzcentrum most a legeket gyűjtötte ki az összesítésből, 
mutatjuk a legdrágább-legolcsóbb, legnagyobb-legkisebb ingatlanokat, és sok egyéb érdekességet is.
Forrás: Pénzcentrum

 Titokban került Orbán Viktor portréja a múzeumba, de gyorsan el is tüntették
https://nepszava.hu/3031203_titokban-kerult-orban-viktor-portreja-a-muzeumba-de-gyorsan-el-is-tuntettek

 Hogyan maradj hatalmon? (Orvosbárók márpedig vannak II.)
Sorozatunk első részében megismerhettük a főszereplőket. Most lássuk, mit és miért csinálnak, hogyan őrzik hatalmukat több mint másfél évtizede. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan működik és gazdálkodik a Magyar Orvosi Kamara (MOK) és hogyan uralja le a tagságot és a szervezeteit,  valamint hogyan tud a jelenlegi vezetés 16 éve a székében maradni, ahhoz meg kell ismernünk a kamara működését.
https://rontgen.444.hu/2019/04/05/hogyan-maradj-hatalmon-orvosbarok-marpedig-vannak-ii

 Egy levél, amire kilenc év után sem érkezett válasz – kaphatnak-e nyugdíj-kiegészítést a kiváló orvosok?
Kaphatnak-e aktív éveik után méltányos nyugdíj-kiegészítést azok a főorvosok, akik a legmagasabb egészségügyi kitüntetésekben részesültek és érdemi tudományos munkát végeztek? 

Egy kérdés, amire a politikai elit 9 éve nem ad választ. 
https://magyarnarancs.hu/kismagyarorszag/egy-levelre-kilenc-ev-utan-sem-erkezett-valasz-kaphatnak-e-nyugdij-kiegeszitest-a-kiemelkedoen-teljesitett-foorvosok-118219

Budapest az ígéret földje a kiábrándult olasz fiataloknak
Az utóbbi években ezrével érkeznek Magyarországra olasz huszonévesek, akik megelégelték az otthoni, kilátástalan viszonyokat. Budapesten átlag feletti fizetést kapnak a multiknál, ahol a nyelvtudáson kívül semmilyen végzettséget nem várnak tőlük. 
https://abcug.hu/budapest-az-igeret-foldje-a-kiabrandult-olasz-fiataloknak/

 A feminizmus története nagyon lehangoló
Nagyszerű nők – A feminizmus rövid története különleges képregény, ami fogyasztható és mondhatni családbarát formában mutatja be a nők egyenlő jogokért vívott harcát, miközben nem sunnyogja el a téma komolyságát sem. A merész ötletből születő mű valahogy mégsem találta meg a tökéletes egyensúlyt az oktató- és szórakoztató jelleg között. Képregény kritika. 
https://roboraptor.24.hu/2019/04/05/a-feminizmus-tortenete-nem-egy-lanyregeny-nagyszeru-nok-a-feminizmus-rovid-tortenete-kepregenykritika/

 Nincs felesleges könyv a kecskeméti vasútállomáson

Krimit, szépirodalmat és sok más olvasnivalót is találhatunk a kecskeméti vasútállomás várótermében kihelyezett könyvespolcon a helyi Rotary Club kezdeményezésének köszönhetően.

https://nepszava.hu/3031734_nincs-felesleges-konyv-egy-hasabra

 Így lett a NER-lovagoké a magyar foci
Hamarosan az utolsó élvonalbeli focicsapat is a NER-hez kerülhet, ha igaznak bizonyul a pletyka az Újpest eladásáról. Azt viszont már tényként kezelhetjük, hogy A Kispest is a Fidesz közelébe került. Magunk elé vettük az NB I tabelláját, és megnéztük, hogy néz ki a tizenkét klub tulajdonosi köre, mi mindenre jutottak a mostani tulajdonosokkal.
https://hvg.hu/gazdasag/20190406_Igy_lett_a_NERlovagoke_a_magyar_foci

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.