Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

TÁJÉKOZTATJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET, HOGY

Gyopárosfürdőn 2022. 07. 12-18. között 4 db 4 személyes szoba betegség miatt megüresedett.

03. 13.

A Parlament előtt sztrájkolnak csütörtökön a közszolgálati dolgozók

A közszolgálati szakszervezetek március 14-ére országos sztrájkot hirdettek, és a jelek szerint jelentős lesz a részvétel. Két szegmensben már biztos a sztrájk, az önkormányzati köztisztviselőknél és a kormányzati tisztviselőknél – tudtuk meg Boros Péternétől, a Magyar Köztisztviselők,  Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnökétől. A megmozduláshoz egyébként csatlakozott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) is:
Forrás: 24.hu

Az MTA megcsonkításának egy lehetséges magyarázata
Mi indokolja valójában, hogy a kormány meg akarja csonkítani az MTA-t és el akarja venni tőle a kutatóhálózatát? Ennek a szándéknak a magyarázatára vázolunk fel egy lehetséges értelmezési modellt.
https://g7.hu/kozelet/20190311/az-mta-megcsonkitasanak-egy-lehetseges-magyarazata

 "Magyarországon egy nyolcszáz-ezer fős szűk csoport kezében összpontosul a vagyon" - Pitti Zoltán közgazdász
Az igazán gazdag magyarok műkincsekbe fektetik be vagyonukat – emelte ki Pitti Zoltán közgazdász a húszéves múltra visszatekintő Európa Klub kedd esti fővárosi rendezvényén.
https://nepszava.hu/3028784_magyarorszagon-egy-nyolcszaz-ezer-fos-szuk-csoport-kezeben-osszpontosul-a-vagyon-pitti-zoltan-kozgazdasz

 Ettől biztos rögtön megáll az elvándorlás: Orbán szerint "Magyarország ajánlata a fiataloknak a biztonságos környezet és a biztos jövő"
A miniszterelnök a XII. Szakma Sztár Fesztivált nyitotta meg ilyen frappánsan.
https://magyarnarancs.hu/feketelyuk/orban-aki-elereszti-a-fiataljait-az-elvesziti-a-jovojet-118003

 Előremenekül a kormány, növeli a közigazgatási bíróságok függetlenségét
Egy sor, a közigazgatási bíróságok függetlenségét növelő változtatást iktatna be a róluk szóló törvényjavaslatba, ezzel mintegy bevallva, hogy az emiatt aggódóknak volt némi igaza.
https://hvg.hu/itthon/20190312_Eloremenekul_a_kormany_noveli_a_kozigazgatasi_birosagok_fuggetlenseget

Fontos változások jönnek az útlevélnél és a személyi igazolványnál

A kormány benyújtott egy bürokráciacsökkentő törvényjavaslatot. Változás jön az útlevélnél, a személyire új adatok kerülnek fel, és kéményseprőt is könnyebb lesz találni.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/figyelem-fontos-valtozasok-jonnek-az-utlevelnel-es-a-szemelyi-igazolvanynal.680383.html

 Soha többet nem kell várni az óraleolvasóra
Új funkcióval bővült az Elmű-Émász EnergiApp elnevezésű mobil applikációja keddtől, az új megoldás bevezetésével lehetővé vált, hogy a fogyasztók a villanyóra adatait a mobiltelefonnal készített fotón küldjék be, így nem kell a leolvasóra várni.
https://24.hu/belfold/2019/03/12/energiapp-elmu-oraleolvasas/

 A budapesti lakásár-robbanás, ahogy még sosem láttad
Budapesten a 2013-as mélypont óta rohamos tempóban növekednek az ingatlanárak. De nem mindenhol ugyanúgy. Voltak városrészek, ahol kevésbé estek vissza az árak a korábbi csúcs, 2008 és 2013 között, és voltak, ahol a többihez képest jobban emelkedtek a 2013-tól máig tartó árrobbanásban.
https://g7.hu/adat/20190312/a-budapesti-lakasar-robbanas-ahogy-meg-sosem-lattad/

 Nem szavazta meg a parlamenti bizottság az ellenzéki javaslatot az izomsorvadásos betegek gyógyszerére
Egy gyógyszer segít csak annak a 120 magyar betegnek, aki egy ritka izomsorvadásos betegségben szenved. De a készítmény nagyon drága. A Parlament illetékes bizottsága leszavazta a mindenkinek ingyenes gyógyszert lehetővé tevő ellenzéki javaslatot, a kormány állítólag sajátot tervez benyújtani.
https://hvg.hu/itthon/20190312_Nem_szavazta_meg_a_parlamenti_bizottsag_az_ellenzeki_javaslatot_az_izomsorvadasos_betegek_gyogyszerere

Itt vannak a hivatalos kórházi várólisták: ennyit kell ma műtétre várni Magyarországon
. A Pénzcentrum megnézte, mennyibe kerülne magánúton megcsináltatni a leggyakoribb orvosi beavatkozásokat.
https://www.penzcentrum.hu/biztositas/itt-vannak-a-hivatalos-korhazi-varolistak-ennyit-kell-ma-mutetre-varni-magyarorszagon.1075705.html

 A beígért pótágyból öt merevítődeszka hiányzott, maradt a föld
Borzalmas történeteket osztottak meg olvasóink, amikor arra kértük őket, hogy meséljék el: milyen volt, amikor beteg gyerekük mellett a földön kellett a kórházban éjszakázniuk. Különböző kórházakból válogattunk öt történetet. Elvileg ez a helyzet nagyon hamar megszűnik majd a hazai kórházakban, legalábbis a Állami Egészségügyi Ellátó Központ azt ígéri, március végén elkezdik a szülői ágyak beszerzését.
https://index.hu/belfold/2019/03/13/agy_korhaz_beteg_gyerek_olvasoi_tortenetek/

 És akkor kitolták a halottszállító tepsit az orrunk előtt
https://index.hu/belfold/2019/03/12/jahn_ferenc_korhaz_surgossegi_osztaly_varakozas_halottszallito_korulmenyek/

Máshogy kell csinálni: a petefészekrák-műtétek teljes újragondolását eredményezte egy új terápia

A petefészekrák-műtétek paradigmaváltásához vezethet egy új európai terápiás tanulmány. Eddig a beavatkozások keretében a nyirokcsomók eltávolítását is végrehajtották, az új ismeretek azonban egy másik irány felé vezetik a szakértőket.
https://hvg.hu/tudomany/20190312_petefeszekrak_mutet_nyirokcsomo

 Természetes, de akár betegséget is jelezhet a hajhullás
Hajmosás vagy fésülködés során mindenki talál több-kevesebb hajszálat a hajkefében, a földön vagy a lefolyóban. Napi 60-80 hajszál kihullása teljesen természetes, aggódni akkor kell, ha a hajhullás mértéke fokozódik vagy bizonyos területeken csomókban észlelhető.
https://nepszava.hu/3028688_termeszetes-de-akar-betegseget-is-jelezhet-a-hajhullas

Az özvegyi nyugdíj legfontosabb szabályai
Az özvegyi nyugdíjra való jogosultság – akárcsak a többi hozzátartozói nyugellátásra való jog – az elhunyt jogszerző által megszerzett szolgálati idő alapján keletkezik. A jogszerzés akkor állapítható meg, ha az elhunyt nyugdíjasként halt meg, vagy rendelkezett az elhalálozási életkorára előírt szolgálati idővel.
https://ado.hu/tb-nyugdij/az-ozvegyi-nyugdij-legfontosabb-szabalyai/

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.