Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

TÁJÉKOZTATJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET, HOGY

Gyopárosfürdőn 2022. 07. 12-18. között 4 db 4 személyes szoba betegség miatt megüresedett.

03. 02.

Az optimista forgatókönyvek szerint fél évig húzhatja így az MTA
Nem pályáztak az MTA-kutatóintézetek arra a 17 milliárd forintra, amit visszatart tőlük a Palkovics László vezette innovációs minisztérium. A helyzet pattanásig feszült, az elnökség titkolózik és tárgyal, közben fogy a pénz, a kutatók nem biztosak abban, hogy az áprilisi fizetésüket megkapják. A kérdés, ki adja fel előbb: Palkovics László vagy az MTA-elnök Lovász László.
Forrás: HVG

Az állam emberei bekopogtathatnak a házába, és megnézik, milyen körülmények között él
De jó hír, hogy ezt előzetes hozzájárulás nélkül nem teszik majd meg.
http://egriugyek.hu/mindenki-ugye/az-allam-emberei-bekopogtathatnak-a-hazaba-es-megnezik-milyen-korulmenyek-kozott-el

Az iskola, ahonnan a nyomortelepről származók is egyetemre juthatnak

A Gandhi Gimnáziumban szinte minden diák halmozottan hátrányos helyzetű, mégis olyan körülmények között tanulhatnak, ami talán a legmerészebb álmaikban sem szerepelt.

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/gandhi-gimnazium-pecs-roma-nemzetisegi-iskola/

Megtalálta a módját a kormány, hogyan lehetne dolgoztatni a középiskolásokat
Járulékmentességet ígér Varga Mihály pénzügyminiszter.
https://hvg.hu/gazdasag/20190301_Megtalalta_a_modjat_a_kormany_hogyan_lehetne_dolgoztatni_a_kozepiskolasokat?

Három értékes ingatlant kap az Erzsébet Alapítvány
https://168ora.hu/itthon/harom-ertekes-ingatlant-kap-az-erzsebet-alapitvany-164345

https://hvg.hu/itthon/20190301_Az_optimista_forgatokonyvek_szerint_fel_eve_van_az_MTAnak

Drasztikus átalakításokra készül a kormány az egészségügyben

Már elérhető a kormány versenyképességi javaslatcsomagja is, amelyet a Pénzügyminisztérium készített el. A dokumentum az egészségügynek is külön fejezetet szentel, és az ágazati teendőket öt pontban foglalja össze.
https://infostart.hu/belfold/2019/03/01/drasztikus-atalakitasokra-keszul-a-kormany-az-egeszsegugyben

Nagyobb a baj a veszprémi kórházban: a belgyógyászaton és a kardiológián is ágyakat kellett megszüntetni
Nagyobb a gond az eddig ismertnél a veszprémi kórházban: ágyak megszüntetését és osztályok összevonását kellett levezényelni a közelmúltban az orvos- és ápolóhiány miatt, és nem szakorvosok ugranak be ügyelni más osztályra – értesült a 24.hu.
https://24.hu/kozelet/2019/03/01/veszpremi-korhaz-belgyogyaszat-kardiologia-orvoshiany/

UNICEF: Aggasztóan terjed a világban a kanyaró
Aggasztó mértékét öltött a kanyarós megbetegedések száma a világban, a növekedés több mint 74 százaléka tíz országban mutatható ki, és több olyan országban jelent meg újra a járvány, amelyet korábban kanyarómentesnek nyilvánítottak. Mivel a fertőzésnek nincs biztos gyógymódja, az oltás életmentő lehet - derül ki az UNICEF legutóbbi jelentésének összegzéséből.

https://nepszava.hu/3027418_unicef-aggasztoan-terjed-a-vilagban-a-kanyaro

Új időszámítás a mellrák felderítésében
A Heidelbergi Egyetem kutatói által kidolgozott tesztet már ebben az évben elkezdhetik széles körben használni. Az új vérvizsgálat  75 százalékos pontossággal mutatta ki a tumort egy 500 mellrákos betegből álló csoportnál.
https://infostart.hu/tudomany/2019/02/22/uj-idoszamitas-a-mellrak-felderiteseben

Online bevásárlás: mutatjuk, mi az, amit ne rendelj a Tescóból, Auchanból, CBA-ból
A Pénzcentrum legújabb tesztjében az online házhozszállítást próbáltuk ki: 5 különböző helyről rendeltük meg ugyanazokat a tételeket. Kíváncsiak voltunk a szolgáltatás színvonalára, a kiszállítás költségeire, ahogy arra is, vajon milyen minőségű árukat hoznak ki a futárok. Cikkünkből az is kiderül, mi az, amit nem érdemes rendeni, hanem mindig személyesen vedd meg a boltban.
https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/online-bevasarlas-mutatjuk-mi-az-amit-ne-rendelj-a-tescobol-auchanbol-cba-bol.1075319.html

Hogyan adóztak a rómaiak? – Keresztesek, törökök, bukás (13. rész)
A XI. században végleg megromlott a viszony Rómával, majd 1071-ben a manzikerti csatavesztés, illetve annak kezelése a Keletrómai Birodalomban elindította a lejtőn a Konstantinápolyból irányított nagyhatalmat. A birodalom gazdagsága, befolyása, ereje majd négy évszázadon át még kitartott, de 1453-ban már nem bírt ellenállni a török támadásoknak.
https://ado.hu/ado/hogyan-adoztak-a-romaiak-keresztesek-torokok-bukas-13-resz/

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.