Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

TÁJÉKOZTATJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET, HOGY

Gyopárosfürdőn 2022. 07. 12-18. között 4 db 4 személyes szoba betegség miatt megüresedett.

02. 28.

Itt vannak Magyarország top szakszervezetei

A Policy Agenda évente feldolgozza a szakszervezetek beszámolóit. Ez alapján készíti el az ágazatonkénti kumulált és szakszervezetenkénti TOP-listát arról, hogy melyek a legnagyobb tagdíjbevétellel rendelkező szakszervezetek Magyarországon.

Forrás: atv.hu

Alternatív parlamentet akar felállítani az ellenzék

A korábbiakhoz képest új szimbólumokkal, alternatív parlament felállításával, tizenkét ponttal és azonos transzparensekkel készülnek a március 15-i nemzeti ünnepre az ellenzéki pártok, s a hozzájuk kötődő civil és szakszervezetek — derül ki a Magyar Nemzet birtokába jutott dokumentumból. A hármas egységbe tömörülő ellenzék össztársadalmi önszerveződést, mozgalmat szeretne hirdetni.

 https://magyarnemzet.hu/belfold/alternativ-parlamentet-akar-felallitani-az-ellenzek-5165489/

 Kivonulással fenyegetőzik a Spar

Egyre több dolgozó esetében derül ki, hogy az alapbére az előírtnál alacsonyabb összegű

https://magyarnemzet.hu/gazdasag/kivonulassal-fenyegetozik-a-spar-5166422/

Sztrájkbizottság alakulhat a Metro áruházaknál a mai egyeztetés nyomán

 https://www.vg.hu/vallalatok/vallalati-hirek/sztrajkbizottsag-alakulhat-a-metro-aruhazaknal-a-mai-egyeztetes-nyoman-2-1380106/

XV. kerület: a Fidesz megfúrta a béremelést, a polgármester megfosztotta jogköreitől a fideszes alpolgármestert

 Kedden tartotta képviselő-testületi ülését a főváros XV. kerülete, a napirenden a költségvetés elfogadása lett volna, amely 9,3 százalékos béremelést – havi 20-25 ezer forintos növekedést – irányozott volna elő a kerület kb. 1200 közalkalmazottjának. A béremelés célja az lett volna, hogy az önkormányzat megakadályozza a kerület közszolgáltatásokat ellátó intézményeiből történő munkaerő-elvándorlást.

https://merce.hu/2019/02/27/a-xv-keruleti-fidesz-megfurta-az-apolok-es-bolcsodei-dolgozok-beremeleset-a-polgarmester-meg-is-buntette-a-fideszes-alpolgarmestert/?fbclid=IwAR1hLVnxsIIiuos8nNkJsVl1rlYTbzu8l85soP55Np-9muKkbGS6m3iK4qE

Lepusztult, fagyos lakások - megint rosszabbul élnek a legszegényebb magyarok

Frissítette az Eurostat statisztikáját arról, hogy hány magyar él lepusztult lakásban, és bár összességében egy kicsit javulni látszik a kép, ha az átlagjövedelem alatt keresőket nézzük már más a helyzet. Mi a helyzet a magyarok otthonaiban? És a fürdőszobáiban? Most kiderül.

https://privatbankar.hu/makro/lepusztult-fagyos-lakasok-megint-rosszabbul-elnek-a-legszegenyebb-magyarok-324803

Alkalmatlannak nevezi a Heim Pál kórház az adományágyakat, miközben egy másik telephelyén maga is használja őket

Egy napja írtunk róla, hogy hiába kapott lassan két hónapja adományágyakat a budapesti Heim Pál kórház, hogy a beteg gyerekeikkel maradni akaró szülők normális körülmények között pihenhessenek, a fekhelyek az Üllői úti osztályokon mégsem bukkantak fel. Most kiderült, hogy miért: az intézmény szerint az ágyak nagyok, veszélyesek és nem elég higiénikusak. Nem tévedés, ezt ugyanaz a kórház írta, amelyben a szülők hányás- és pisifoltos matracon fekszenek, és amelyiknek egy másik telephelyén saját maguk vettek az adományágyakkal azonos típusból.

https://hvg.hu/itthon/20190227_Alkalmatlannak_nevezi_a_Heim_Pal_Korhaz_az_adomanyagyakat_mikozben_egy_masik_telephelyen_maga_is_hasznalja_oket?s=hk

Kásler ezzel a csomaggal készül a kormány elé

Közel egy évvel kinevezése után Orbán Viktor kabinetje elé tárja a humántárcát vezető miniszter a maga egészségügyi programját. 1500 milliárdot forgatna az egészségügybe.

https://nepszava.hu/3027119_kasler-ezzel-a-csomaggal-keszul-a-kormany-ele

 2020-ra eltűnhetnek a fecskék Magyarországról – és mi tehetünk róla

Ha nem történik jelentős változás, akkor 2020-ra eltűnhetnek a fecskék, pedig szinte az összes mezőgazdasági kártevőt irtják és halálos betegségektől és védenek minket.

 https://www.agroinform.hu/kornyezetvedelem/2020-ra-eltunhetnek-a-fecskek-magyarorszagrol-es-mi-tehetunk-rola-39294-001?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=HIRpromo&utm_content=39294

Demencia: egy miskolci háziorvos ötlete lehet a kiút

„Háziorvosként és hozzátartozóként is látom, milyen súlyos a helyzet. A demencia nemcsak a betegekre, de hozzátartozóikra is emberfeletti terheket ró.” Dr. Kázár Ágnessel, a Demencia Tanácsadó ötletgazdájával beszélgettünk megoldásokról, összefogásról és kulcsfontosságú pillanatokról.

https://www.nlcafe.hu/egeszseg/20190227/demencia-tanacsadas/

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.