Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

TÁJÉKOZTATJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET, HOGY

Gyopárosfürdőn 2022. 07. 12-18. között 4 db 4 személyes szoba betegség miatt megüresedett.

02. 25.

Nem csábít a szolgálat: drasztikusan csökkent a rendőrök utánpótlása
Akadozik a rendőrök utánpótlása, az elmúlt években ugyanis drasztikusan csökkent a rendészeti szakközépiskolába jelentkezők száma - értesült a Népszava
Forrás: Népszava


Kilőtt a parlamenti képviselők fizetése
A negyedik Orbán-kormány alatt így változtatták meg a képviselők javadalmazását, és egyben azt is meghatározták, hogy az előző évi bruttó átlagbér háromszorosa legyen a képviselői alapdíj
https://24.hu/belfold/2019/02/22/kilott-a-parlamenti-kepviselok-fizetese/

Pintér Sándor jobb munkakörülményeket és több pénzt ígért a büntetés-végrehajtásban dolgozóknak

https://24.hu/belfold/2019/02/22/pinter-sandor-jobb-munkakorulmenyeket-es-tobb-penzt-igert-a-buntetes-vegrehajtasban-dolgozoknak/

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem új rektora: az NKE nem érintett az MTA átalakításában, "az egyetem a saját útját járja"
Még csak véletlenül sem azért hozták létre az új kutatóközpontot, hogy befogadja az Akadémiáról leváló kutatóintézeteteket. Mert az egyetem az államot szolgálja, nem a politikát
https://magyarnarancs.hu/belpol/a-nemzeti-kozszolgalati-egyetem-uj-rektora-az-allamot-szolgaljuk-nem-a-politikat-117585

Új törvény jön, repülhet, aki a munkahelyi gépén facebookozik, letöltöget, filmet néz

A munkahelyi számítógépet a dolgozó csak munkára használhatja - mondja ki egy új jogszabály, amely a céges számítógépek és telefonok használatáról szól, és az uniós adatvédelmi rendhez, a GDPR-hoz kötődik. Összeszedtük a törvénycsomag főbb megállapításait.
https://hvg.hu/gazdasag/20190222_gdpr_munkahelyi_szamitogep_facebookozas

OK, kell a gyerek, de lehet valami egészen más is Orbánék hétpontos tervében
Orbán Viktor családpolitikai csomagjának részleteiről sok szó esik, az okairól kevesebb. Miért pont most, miért épp ekkora csomagot jelentett be a kormányfő, és hogyan maradhatott ki a főállású anyaság?
https://hvg.hu/gazdasag/20190222_Van_az_orbani_csaladvedelmi_csomagnak_egy_oka_amit_nem_harsogott_tul_a_kormany

Nem találtak szegényeket a debreceni szegregátumban, lefújták a 600 milliós szociális bérlakásprogramot
„Az előkészítő szociális munka keretén belül felmért szegregációval és szegregációval veszélyeztetett területen élők között 5 lehetségesen kijelölhető család sincs, akik alkalmasak lennének a projektbe történő bevonásra."
https://merce.hu/2019/02/23/nem-talaltak-szegenyeket-a-debreceni-szegregatumban-lefujtak-az-600-millios-szocialis-berlakasprogramot/

Fedezet nélkül

Nem tudom, hányan kezdtek el csütörtökön lázasan számolni és jövőt tervezni, amikor Gulyás Gergely kancelláriaminiszter visszatért főnöke évértékelőn elmondott téziseihez, de hogy néhány bankár a szívéhez kapott, az biztos.

https://nepszava.hu/3026667_fedezet-nelkul

 Már hivatalosan is nagyon durva az egészségügyben a munkaerőhiány

A hivatalos adatok szerint évek óta nem dolgoztak annyian a magyar egészségügyben, mint 2018 végén, ám ha jobban a számok mögé nézünk, látszik, hogy rendszerszintű problémák vannak a szektor munkaerőpiacán.

https://g7.hu/adat/20190222/mar-hivatalosan-is-nagyon-durva-az-egeszsegugyben-a-munkaerohiany/

 Két anya ötlete új világot nyithat ki a kisgyermekes családok előtt
Két fiatal édesanya szerette volna, hogy egyszerűbb legyen gyerekekkel rátalálni a közös élményekre, így jött létre az under5.hu, az első babaprogram-kereső oldal.
https://24.hu/belfold/2019/02/23/under5-kisgyermekes-csaladok-programok/

 Csak Orbán Viktor és Áder János hivatala kap díszkivilágítást éjfél után
Csak Áder János és Orbán Viktor hivatalának díszkivilágítása marad égve éjfél után Budapesten, derült ki az RTL Klub Híradójából.
https://index.hu/belfold/budapest/2019/02/23/csak_orban_irodaja_es_ader_hivatala_kap_diszkivilagitast_ejfel_utan/

Tű helyett szonda segítheti a cukorbetegeket
A Dél-Dakotai Állami Egyetem munkatársai egy, az alkoholszondákhoz hasonló készülék kifejlesztésén dolgoznak, mely az adott páciens vércukorszintjét annak leheletéből képes megállapítani.
https://divany.hu/vilagom/2019/02/22/vercukor-szonda/

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.