Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

TÁJÉKOZTATJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET, HOGY

Gyopárosfürdőn 2022. 07. 12-18. között 4 db 4 személyes szoba betegség miatt megüresedett.

02. 21.

Több mint 1200 ember hiányzik a büntetés-végrehajtásból
Több mint nyolcszázzal csökkent a büntetés-végrehajtásban dolgozók száma két év alatt. Amíg 2016-ban még közel 9200-an dolgoztak a bv-nél, tavaly már csak 8339-en szolgáltak a testületnél, a teljes létszámhoz 1200 dolgozó hiányzik. A BVOP folyamatosan toboroz, de a rengeteg a túlóra, alacsony a fizetés és elavult a technika.
Forrás: 24.hu

Magukra hagyták a közszolgákat: csaknem 70 ezer ember nem tudja, mit hoz az új besorolás
Egyelőre sűrű köd borítja a kormányzati igazgatásról szóló, tavaly decemberben elfogadott törvény végrehajtását – ezt jelezték lapunknak több minisztériumból, háttérintézményből és kormányhivatalból is. Majdnem 70 ezer ember sorsa vált bizonytalanná
https://nepszava.hu/3026173_magukra-hagytak-a-kozszolgakat-csaknem-70-ezer-ember-nem-tudja-mit-hoz-az-uj-besorolas

 Parragh szerint előkészítetlen a túlóratörvény, Garancsiék nem használják. De akkor ki kérte?

Továbbra sem tudni pontosan, ki kérte a 400 órás túlmunka bevezetését, van, aki a Mészáros–Garancsi–Szíjj tengelyt sejti a háttérben. Az iparkamarai elnök, Parragh László szerint egyszerűen arról van szó, hogy a Fidesz ajánlatot tett a német multiknak.

https://hvg.hu/itthon/20190221_tuloratorveny_parragh_laszlo_szakszervezet_beremeles_tiltakozas_tuntetes_sztrajk

Nincs orvos, május végéig biztosan zárva lesz az érsebészeti ügyelet a Péterfy Kórházban
https://444.hu/2019/02/20/nincs-orvos-majus-vegeig-biztosan-zarva-lesz-az-ersebeszeti-ugyelet-a-peterfy-korhazban

https://index.hu/belfold/2019/02/20/szakorvoshiany_miatt_ideiglenesen_bezar_a_peterfy_korhaz_ersebeszete/

Más módon is lehetne spórolni, nem az oktatókat kellene elküldeni
https://abcug.hu/mas-modon-is-lehetne-sporolni-nem-az-oktatokat-kellene-elkuldeni/

Nem csak sok gyerek, szerencsés csillagzat is kell a 27,5 milliós családtámogatáshoz
https://24.hu/fn/gazdasag/2019/02/21/csaladtamogatas-csok-hitel-harom-gyerek-negy-gyerek/

Putyinék bankja a világ összes kedvezményét megkapja Orbántól
Adó- és járulékmentesség, védett – de ellenőrizhetetlen – székház és elnöki rezidencia, korlátlan beutazási, azaz bevándorlási lehetőség, sőt diplomáciai mentesség is jár majd az Orbán-kormány és az oroszok által kötött nemzetközi megállapodás alapján a projektek finanszírozására létrehozott Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) budapesti székhelyalapításával. Nemzetközi bankként a parlament előtt lévő jogszabálytervezettel teljes mentességet adnak majd a Magyarországon működő, nem lakossági banknak a magyar pénzügyi felügyeleti szervek és egyéb hatóságok ellenőrzései alól.
https://index.hu/belfold/2019/02/20/nbb_orosz_kgst_bank_budapest_kozpont_kedvezmenyek/

 Kiköltekezett a kormány: 1174 milliárddal csúsztak ki a 2018-as keretből
Tavaly a honvédelmi tárca tartotta magát legjobban a költségvetési törvényhez, míg az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Belügyminisztérium külön-külön több száz milliárd forinttal túllépte a tervezett kiadásait - írja a csütörtöki Világgazdaság.
https://24.hu/fn/gazdasag/2019/02/21/2018-koltsegvetes-kikoltekezes/
https://www.vg.hu/gazdasag/makrogazdasag/sokat-sporoltak-a-nagyberuhazasokon-2-1367044/

Robban a magyar nyugdíjbomba, de van itt egy még nagyobb baj
Néhány évtized múlva a jelenlegi magyar nyugdíjrendszer fenntarthatatlanná válik. Ennél talán még nagyobb probléma, hogy nem készül erre rendesen a lakosság: az öngondoskodást segítő megtakarítások (életbiztosítások, nyugdíjpénztárak, NYESZ) aránya nagyot csökkent az elmúlt években a megtakarításokon belül.
https://www.portfolio.hu/befektetes/ongondoskodas/robban-a-magyar-nyugdijbomba-de-van-itt-egy-meg-nagyobb-baj.314819.html

 Akciók nélkül spórolhatsz több ezer forintot a napi bevásárlásnál: működik a trükk
Egy 10 különböző termékből álló képzeletbeli élelmiszerlistán majd 3 000 ezer forintot lehet spórolni akkor, ha az adott áruház sajátmárkás termeiket választjuk az ismert gyártói márkák helyett.
https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/akciok-nelkul-sporolhatsz-tobb-ezer-forintot-a-napi-bevasarlasnal-mukodik-a-trukk.1075045.html

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.