02. 15.

Sokkolta Ózdot a gyárbezárás: több száz család megélhetése veszélyben
Az innovációs miniszter hatpontos programcsomagot vitt a borsodi településre, a kirúgás előtt álló dolgozók feszültek.
Forrás: Népszava


Az új NAT ellen tüntetett a PDSZ
Az új Nemzeti alaptanterv (NAT) és a szakképzés átalakítása ellen tüntetett a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a fővárosban pénteken.
https://nepszava.hu/3067221_az-uj-nat-ellen-tuntetett-a-pdsz

Itt a pusztító áremelkedés háttere: miért ilyen drága a kígyóuborka és a paradicsom?
Neked is leesett az állad a boltban, amikor láttad, hogy egy darab kígyóuborka 550 forint vagy egy kiló paradicsom 800 forint? Ezzel nem vagy egyedül, a KSH adatai szerint az uborka ára három hónap alatt 62%-kal emelkedett, míg a paradicsom 56%-kal lett drágább.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200215/itt-a-pusztito-aremelkedes-hattere-miert-ilyen-draga-a-kigyouborka-es-a-paradicsom-415899

Ugrik a családi pótlék és az adókedvezmény a továbbtanulással
Szombaton éjfélig lehet jelentkezni a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. A továbbtanulással megnőnek a család kiadásai, miközben a bevételek csökkennek. A felsőoktatásban továbbtanulók után már nem jár családi pótlék, és a családi adókedvezménytől is el kell búcsúzni. Ugyanakkor az eltartottak számába beleszámítanak.
https://www.azenpenzem.hu/cikkek/ugrik-a-csaladi-potlek-es-az-adokedvezmeny-a-tovabbtanulassal/6555/

Hamarosan érkezik a 2020-as kedvezményes utazási utalvány
Év elején többször is kapnak levelet a nyugdíjban, nyugdíjszerű ellátásban részesülők a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától.

https://ado.hu/tb-nyugdij/hamarosan-erkezik-a-2020-as-kedvezmenyes-utazasi-utalvany/

 

Őrület: ennyivel emelkedett a hálapénz az elmúlt években Magyarországon

Bár az elmúlt években rengeteg törekvés irányult a hálapénz visszaszorítására, a hivatalos statisztikák szerint az egészségügyi dolgozóknak zsebbe csúsztatott összeg egyre nő, 2010 óta több mint a duplájára.

https://www.penzcentrum.hu/biztositas/orulet-ennyivel-emelkedett-a-halapenz-az-elmult-evekben-magyarorszagon.1088705.html

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.