02. 13.

Történelmi csúcs: majdnem 21 ezer forint a családi nagybevásárlás

Hajszál híján 21 ezer forint lett a bevásárlás átlagos végösszege, miközben az is kiderült: a párizsi már egyáltalán nem egy olcsó felvágott,
de talán már tetőzik a sertéshús áremelkedése - miközben mindent eláraszt a szerelem.
Forrás: Privátbankár 

Magyar Filozófiai Társaság az új NAT-ról: "komoly aggodalomra ad okot a középiskolai etika és filozófia oktatást illetően"
Ha az új NAT-ot bevezetik, a 11. és 12. évfolyamokon tanított etika és filozófia tantárgyak teljesen ellehetetlenülhetnek.
https://magyarnarancs.hu/belpol/magyar-filozofiai-tarsasag-az-uj-nat-rol-komoly-aggodalomra-ad-okot-a-kozepiskolai-etika-es-filozofia-oktatast-illetoen-126807

 

Tudattáborokban formálná a kormány a diákokat egészséges, keresztény nemzettaggá

Így akarja megnyerni a kormány a 2022-ben először szavazó fiatalok egy részét. Az egészséges, keresztény, nemzeti értékek és jövőkép elmélyítése, tudatformálás, a fiatalok lelkének megszólítása – többek között ezen célokkal hozna létre táboroztatási programot a kormány 16-18 éveseknek, írja a magyarhang.hu

https://nepszava.hu/3066934_tudattaborokban-formalna-a-kormany-a-diakokat-egeszseges-kereszteny-nemzettagga

Győri megyés püspök: A klímaváltozás az Istentől való elfordulás következménye
https://24.hu/belfold/2020/02/12/veres-andras-gyori-megyes-puspok-isten-klimavaltozas/

 

Nyugdíj: új szabályok az adategyeztetési eljárásban
A hivatalból indult adategyeztetési eljárás a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (továbbiakban Tny.) 96/B-D §-ainak rendelkezései szerint zajlik. A szabályok közül a Tny. 96/C § 2020. január 1-jétől módosult rendelkezése a hivatalbóli adategyeztetési eljárás ütemtervét módosítja.
https://ado.hu/tb-nyugdij/nyugdij-uj-szabalyok-az-adategyeztetesi-eljarasban/

 

Kész, vége: hamarosan eltűnhet a boltokból a legnépszerűbb konzervhal
A klímaváltozás, az óceánok és tengerek vizeinek felmelegedése miatt eltűnnek azok a planktonok, ami a szardíniák fő tápláléka.
A változás már most is látszik: a méretük manapság kétharmadakkora, mint 12 éve volt. A populáció változása hatással lehet többek között a tőkehalakra és a vízi madarakra is.
https://www.hellovidek.hu/gasztro/2020/02/11/kesz-vege-hamarosan-eltunhet-a-boltokbol-a-legnepszerubb-konzervhal

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.