10. 11.

Nem paranoia, ez tény: 10 internetezőből 9 embert megfigyel a kormány

Az amerikai Freedom House szerint a világ internetező felhasználóinak 89 százalékát figyelik meg valamilyen módon a kormányok. Ez nagyjából 3 milliárd embert jelent.
Forrás: HVG

3 milliárd forintot vont el az állam iskolai felújításoktól és tornateremépítésektől, hogy a kiemelt kormányzati beruházásoknak adja
Az iskola- és a sportlétesítmény fejlesztéstől vett el a kormány 7,2 milliárd forintot és tett át a kiemelt kormányzati beruházások körébe. Az átcsoportosítás a központi költségvetés Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezeten belül történt.
https://nepszava.hu/3056568_3-milliard-forintot-vont-el-az-allam-iskolai-felujitasoktol-es-tornateremepitesektol-hogy-a-kiemelt-kormanyzati-beruhazasoknak-adja

 

Mit adhat a vállalati képzés?
Milyen költségekkel jár egy új kolléga felvétele, és mennyibe kerül egy régi munkatárs képzése? Lehet hosszú távon sikeres egy cég, amelynek nincs képzési modellje? Miként lehet meggyőzni a dolgozót, hogy jó lesz neki munka mellett tanulni? És mindez hogyan segíthet a fluktuáció csökkentésében?
https://hvg.hu/brandcontent/20190924_Ellenszer_a_fluktuaciora_vallalati_kepzes


Baj van, tiltólistára került a magyar baromfi
Az olasz élelmiszertermelők szövetsége kiadott egy listát az olasz piacon előforduló veszélyes élelmiszerekről. Sajnálatos módon megtalálható közöttük a magyar baromfihús is.
https://www.magro.hu/agrarhirek/baj-van-tiltolistara-kerult-a-magyar-baromfi/?source=hirkereso

Kiderült a magyar boltok nagy trükkje: így fosztják ki a vásárlókat év végén
https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/kiderult-a-magyar-boltok-nagy-trukkje-igy-fosztjak-ki-a-vasarlokat-ev-vegen.1084983.html

Érkezik az extrapénz a nyugdíjasokhoz kedden - lesz, aki 190 ezer forintnál is többet kap
https://mfor.hu/cikkek/makro/extrapenzt-kapnak-a-nyugdijasok-kedden--lesz-aki-190-ezer-forintnal-is-tobbet.html

 

Zseniális megoldást találtak ki a műanyagszemét ellen, videón a légbuborékgát
Légbuborékok alkotta gáttal gyűjtik össze Amszterdam csatornáiból a műanyaghulladékot még az előtt, hogy az az Északi-tenger vízébe jutna.
https://hvg.hu/tudomany/20191110_muanyaghulladek_takaritas_legbuborek_gat_amszterdam_the_great_bubble_barrier

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.