39. INNEN-ONNAN VASÁRNAP

Felborul, a tűzoltók utálják, a központ szerint hibátlan a magyar tűzoltóautó

Szeptember 17.-én egy váci katasztrófavédelmi bemutató során az oldalára borult egy új magyar fejlesztésű Rába-BM Heros AQUADUX 4000 típusú tűzoltóautó. A baleset lehetséges körülményeit alaposan összeszedtük korábbi cikkünkben, ezért most inkább annak próbálunk utána járni, hogy valóban vannak-e konstrukciós hibái az új járműveknek és milyen szerkocsikat vehettünk volna az Aquaduxok helyett?

Forrás: totalcar.hu 

Ingyen gyümölcs a magyar munkahelyeken - ritka juttatásokkal domborítanak az autógyártók

A munkavállalókért folytatott versenyben már a menzát is bevetik, és az árakat mindinkább lefelé kerekítik. Van olyan hazai autógyár, ahol ingyen kapják a dolgozók nyaranta a gyümölcsöt, és van olyan, ahol egész évben a meleg ebédet is.

https://www.napi.hu/magyar_vallalatok/auto-gyar-menza-allas-audi-mercedes-suzuki.692268.html

 

31 ezer munkanélküli már legalább két éve nem talál munkát

Az elmúlt közel két évtizedben a tízes évek elején csúcsosodott ki Magyarországon a munkanélküliek száma, a tavalyi év viszont újabb pozitív rekordot hozott – ez volt az az év ugyanis, amikor a legkevesebb ember vesztette el az állását. A részletes statisztikák érdekes képet mutatnak a (gazdaságilag aktív) lakosság 3,3 százalékáról, jól látszik például az is, mennyire féltették az állásukat a magyarok a válság beköszönte után.

https://24.hu/belfold/2019/09/28/munkanelkuliseg-ksh-statisztika-diagram-infografika/

 

Kifulladt a migránsokkal való rémisztgetés

Egyszerű az oka: nagyon erősen leapadt a nálunk menedéket kérők száma, immár nem lehet, mert nincs kikkel megtenni, hogy napokig aszalják őket a főváros egyik legforgalmasabb terén. Új jelszóval hirdetett célt kellett tehát találnia a Fidesznek.

https://nepszava.hu/3051656_kifulladt-a-migransokkal-valo-remisztgetes

 

Fóti gyermekközpont - Már az ügyészség sem hisz a kormánynak

A fóti gyermekközponttal egy nagy probléma van: az, hogy be akarják zárni. Ezt most nem az ellenzék, hanem a vádhatóság állítja.

https://nepszava.hu/3051688_foti-gyermekkozpont-mar-az-ugyeszseg-sem-hisz-a-kormanynak

 

Tőled is ezt várja a munkahelyed? Ne hagyd szó nélkül a megkülönböztetést

A magyar munkavállalók többsége is így vagy úgy, de tapasztalta már életében a munkahelyi szinglizmust, vagyis a jelenséget, hogy a munkáltató bizonyos előnyökkel él a gyermeket nevelő dolgozókkal szemben - ami sok esetben ezért a szingliken, gyermekteleneken csapódik le. Sokféle helyzetben tapasztalhatják ezt a munkavállalók: a beosztások és túlórák kiosztásánál, a szabadságok engedélyezésekor, de akár a bónuszok, fizetésemelés terén is. A Pénzcentrum most munka- és szervezetpszichológiára specializálódott szakemberek véleményét kérte ki, mit tehetnek a munkavállalók és a munkáltatók a munkahelyi szinglizmus felszámolásáért.

https://www.penzcentrum.hu/karrier/toled-is-ezt-varja-a-munkahelyed-ne-hagyd-szo-nelkul-a-megkulonboztetest.1083275.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27

 

Hol és miért történik a legtöbb közúti baleset az országban?

Bár jó hír, hogy negyedével csökkent Magyarországon a halálos kimenetelű balesetek száma a második negyedévben, és biztató az is, hogy kevesebb balesetet okoztak az ittas vezetők, nem újdonság, hogy az okozott baleseteknél továbbra is döntő tényező a gyorshajtás.

https://privatbankar.hu/vasarlo/hol-es-miert-tortenik-a-legtobb-kozuti-baleset-az-orszagban-328484

 

A NASA csótányokkal etette meg a Holdról hazahozott első kőzetmintákat

A Holdon nem élnek kis zöld emberek, de a vesztes világháborúból odamenekült nácik, de még mikroorganizmusok se, ezt ma már mindenki nagyon jól tudja. Az első kettőben a NASA tudósai is biztos voltak a holdra szállást célzó Apollo-program előtt, és a harmadikra is 99% esélyt adtak. Viszont 1% esély arra, hogy az idegen égitestről az űrhajósok behurcolnak a Földre valami csúnyaságot, éppen elég volt ahhoz, hogy a hazatérő űrhajósokat, és a hazahozott, felbecsülhetetlen értékű holdkőzeteket elképesztően alapos vizsgálatoknak vessék alá.

https://index.hu/tudomany/til/2019/09/29/a_nasa_csotanyokkal_etette_meg_a_holdrol_hazahozott_elso_kozetmintakat/

 

A szíved megköszöni, ha ezt az 5+1 dolgot megteszed magadért

A Nemzetközi Édesítőszer Szövetség (ISA) is támogatja a Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezését, a Szív Világnapját, amely minden évben szeptember 29-én hívja fel a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, és a hétköznapjainkban megvalósítható megelőzési módszerekre.

https://napidoktor.hu/sziv-es-errendszer/a-szived-megkoszoni-ha-ezt-az-51-dolgot-megteszed-magadert/

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.