09. 28.

Szorul a hurok a Suzuki körül: nemzetközi szakszervezetek követelik, hogy engedjék be a Vasast

A közel 7 millió taggal rendelkező industriAll Europe és az 50 milliós ipari szakszervezeti szövetség, az IndustriAll Global főtitkárai közös levelet küldtek Yoshinobu Abe úrnak, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgatójának, amelyben felszólítják:

Forrás: Mérce

 

31 ezer munkanélküli már legalább két éve nem talál munkát

Az elmúlt közel két évtizedben a tízes évek elején csúcsosodott ki Magyarországon a munkanélküliek száma, a tavalyi év viszont újabb pozitív rekordot hozott – ez volt az az év ugyanis, amikor a legkevesebb ember vesztette el az állását. A részletes statisztikák érdekes képet mutatnak a (gazdaságilag aktív) lakosság 3,3 százalékáról, jól látszik például az is, mennyire féltették az állásukat a magyarok a válság beköszönte után.

https://24.hu/belfold/2019/09/28/munkanelkuliseg-ksh-statisztika-diagram-infografika/

 

Egy csillagász szerint elég valószínű, hogy a szomszédbolygónk lakható volt egykor

A Goddard Űrkutató Intézet munkatársa, Michael Way az európai bolygótudományi kongresszuson mutatta be kutatási eredményeit, amelyek új fényt vetnek a Vénusz éghajlatának történetére, és információval szolgálhatnak a hasonló pályán keringő exobolygók lakhatóságára vonatkozóan.

https://player.hu/tech-3/venusz-lakhato-volt/

 

Letölthető munkabaleseti jegyzőkönyv minta és pótlap

A munkáltatónak minden bejelentett, illetve tudomására jutott balesetről meg kell állapítania, hogy munkabalesetnek tekinti-e. Cikkünkben letölthető munkabaleseti jegyzőkönyv mintát és pótlapot közlünk.

https://www.hrportal.hu/hr/letoltheto-munkabaleseti-jegyzokonyv-minta-es-potlap-20190927.html

 

„Mert nem akarok meghalni”– a fiatalok vitték el a hátukon a budapesti klímatüntetést

Ezt a krízist az én generációm okozta, de most a fiataloknak kell valahogy megoldani – mondja a 72 éves Tamás a III. Budapesti Globális Klímasztrájk kezdete előtt. Tamás mind életkorában, mind keserűségében kirívó arcnak számít az összegyűlt tömegben, de azért bőven képviseltetik magukat idősek és középkorúak is a meneten. Akadnak köztük közéleti személyiségek, a legtöbb felvonuló azonban egyszerű diák, aki csak alulról közelíti a húszat, vagy még annyira fiatal, hogy csak az osztályfőnökével tudott eljönni a klímatüntetésre.

https://24.hu/belfold/2019/09/27/klimatuntetes-budapest/

 

Nyertek a képviselők, nem szabadott volna kidobni őket az MTVA épületéből

Az első fokon eljáró bíróság megváltoztatta az óbudai jegyző tavaly decemberi birtokvédelmi határozatát, amit az ellenzéki országgyűlési képviselők ellen kért az MTVA, és elutasította azt, írja a 444. Az ítéletből a lap szerint az is következik, hogy nem lehetett volna kidobni az ellenzéki politikusokat az épületből.

https://24.hu/belfold/2019/09/27/nyertek-a-kepviselok-nem-szabadott-volna-kidobni-oket-az-mtva-epuletebol/

 

336 forint egy euró

Nincs, ami megállítaná a gyengülést.

https://hvg.hu/gazdasag/20190927_336_forint_egy_euro#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso&utm_content=default

 

Újabb nyugdíjpillér jöhet

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége minapi konferenciáján ismét terítékre került az MNB terve, az úgynevezett Jóléti Számla, amely az elhangzottak alapján egy új nyugdíjpillér lehet.

https://piacesprofit.hu/gazdasag/ujabb-nyugdijpiller-johet/

 

Térképre tették, hol támadnak épp a poloskák – ön is jelentheti

Egyre több poloska húzódik be a lakásba – osztotta meg a hírt a kertügyekkel kapcsolatban mindig hitelesen nyilatkozó Bálint gazda. A magyar kertészmérnök ugyanitt egy térképre is felhívta a figyelmet.

https://hvg.hu/tudomany/20190927_budosbogar_poloska_terkep_balint_gazda#rss

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.