ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!
1. Június 01-én minden beltéri és kültéri medence működni fog! Befejeződik a tető felújítása!
2. Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

09. 27.

Leállhat a baleseti ellátás: ultimátumot adtak a traumatológusok

Rendkívüli felmondását helyezte kilátásba október elsejére 68 baleseti sebész, ha a kormányzat nem teljesíti korábbi ígéreteit. 54 traumatológián az önkéntes túlmunkavállalásaikat mondhatják vissza a traumatológusok.

Forrás: Népszava

Több százmilliós formaruhacsere a BKV-nál

Négy év után lecseréli a komplett egyenruha-szettjét a BKV. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent pályázati felhívás szerint a főváros közlekedési cége összesen 5500 alkalmazottnak rendelne új formaruhát. De ettől a mennyiségtől később akár 30 százalékban is eltérhetnek.

https://privatbankar.hu/vallalat/tobb-szazmillios-formaruhacsere-a-bkv-nal-328569

 

Dühös szülők tüntetnek az iskolaigazgatók védelmében Budaörsön

A két vezetőt évtizedek után mozdíthatják el a helyi iskolák éléről, a szülői munkaközösség értük és az oktatás szabadságéért is az utcára megy.

https://nepszava.hu/3051608_duhos-szulok-tuntetnek-az-iskolaigazgatok-vedelmeben-budaorson

 

Mennyi az az átlagos bérkülönbség a főváros és a vidék között?

Átlagosan 12 százalékkal keresnek kevesebbet a vidéki munkavállalók, mint a budapestiek, a legkevesebbet Hajdú-Bihar megyében dolgozóknak fizetik - derül ki a Fizetesek.hu csütörtökön közölt összesítéséből.

http://profitline.hu/Mennyi-az-az-atlagos-berkulonbseg-a-fovaros-es-a-videk-kozott-398157

 

Fejenként 3 millió forint hűségpénzt kérnek a vasutasok

A vasút állandósult késései miatt tüntettek csütörtökön a Keleti pályaudvar előtt néhány százan. Míg az utasok a kimaradó vonatokról és elégtelen szolgáltatásról beszélnek, a vasúti dolgozók balesetveszélyesnek tarják a létszámhiányt. A MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója Homolya Róbert is elismerte korábban, hogy jogosak a társaságot ért kritikák. Azt sem titkolta, hogy nagyjából ezer fős létszámhiánnyal küzdenek.

https://24.hu/fn/gazdasag/2019/09/27/30-milliardos-husegpenz-vasutasok/

 

Miért olcsóbb egy albérlet Bécsben, mint Budapesten?

Bécsben a lakások csaknem egyharmada önkormányzati tulajdonban van, és a város a magáncégek bérházépítési programjait is támogatja, hogy kordában tartsa az albérletárakat. Megnéztük, mi maradt a vörös Bécs szelleméből az osztrák főváros egyik régi munkáslakótelepén és a város szélén felépült új okosnegyedben. Negédes otthon, negyedik rész.

https://azonnali.hu/cikk/20190926_miert-olcsobb-egy-alberlet-becsben-mint-budapesten

 

Halálos járványhoz vezetett az elektromos cigaretta az USA-ban

Immár tizenkét halálos áldozata van az elektromos cigaretta szívásának az Egyesült Államok 10 államában, s 46 államban több mint 800 embert ápolnak a cigaretta szívása miatti komoly tüdő- és légúti megbetegedésekkel - jelentette be az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) csütörtökön. A szövetségi egészségügyi hivatal hangsúlyozta, hogy az e-cigaretták szívása járvánnyá szélesedett.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/dohanyzas-e-cigaretta-halal-jarvany-usa.692255.html?fbclid=IwAR1YZF71K1n4QinZD2RGbDe9mWXCmSVo7t5d_oXZKg-VVd9q3QtARbDyvJM

 

Nem mindenütt fogadják el a rezsiutalványt

Akiknek a Díjbeszedő Holding állítja ki a csekket, nem tudják azt rezsiutalvánnyal befizetni a postán.

A kormány határozata szerint gáz- és villanyszámlára lehet beváltani a rezsiutalványokat. Azok a budapesti nyugdíjasok azonban, akiknek nincs mérőjük, hanem átalánydíjat fizetnek, mégsem rendezhetik gázszámlájukat az utalvánnyal, mivel nekik a Díjbeszedő Holding állítja ki a csekket, ezt pedig postán nem fogadják el, mert nem szerepel rajta, hogy milyen szolgáltatásról szól – számolt be az RTL Híradója.

https://nlc.hu/csalad/20190927/rezsiutalvany-elfogadas/

 

Négyéves alapképzést indíthatnak egyes szakokon

Több egyetemet is alapítványi fenntartásban működtethetnek majd

https://magyarnemzet.hu/belfold/negyeves-alapkepzest-indithatnak-egyes-szakokon-7340297/

 

Idén is magyar kutatónőket díjazott az UNESCO

 A klinikai pszichológia és vegyészet területén előremutató munkát végző két, kivételes tehetségű hazai kutatónőnek ítélte idén az akadémikusokból álló zsűri a L’Oréal - UNESCO A nőkért és a tudományért nevű díjat, és az azzal járó négymillió forintot. Az idei díjazottak olyan betegségek kezelésében hozhatnak tudományos áttörést, mint az ADHD vagy az Alzheimer-kór – derült ki a díjról szóló sajtóközleményből.

https://index.hu/techtud/2019/09/27/noi-kutatok-unesco-dij-loreal-bunford-nora-fulop-livia/

 

Mélyponton a munkanélküliség – Még több magyar dolgozik külföldön

Június és augusztus között is rekordmagas szinten stabilizálódott a foglalkoztatás, meghaladva a 4,5 millió főt, miközben a munkanélküliség kissé tovább csökkent. A közfoglalkoztatottak egyre kevesebben vannak, a külföldön dolgozó magyarok viszont egyre többen.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20190927/melyponton-a-munkanelkuliseg-meg-tobb-magyar-dolgozik-kulfoldon-402195?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator