09. 26.

Kerülniük kell a „jól értesültség látszatát” a tanároknak

Új munkaköri leírásban szabják meg egy budapesti szakképzési centrum pedagógusainak, hogyan kell viselkedniük. Szakértők szerint a szöveg tartalma, megfogalmazása is aggályos.

Forrás: Népszava 

Több mint ötezer diákot soroltak át fizetős képzésre

Korábban elegendő volt, ha az egyetemi kurzusokért járó kreditekből elértek egy meghatározott számot vagy jó tanulmányi átlaggal zárták a szemesztert, ma már mindkét feltételt egyszerre kell teljesíteni.

https://nepszava.hu/3051446_tobb-mint-otezer-diakot-soroltak-at-fizetos-kepzesre

 

Nemzeti alaptanterv: nem dolgoznak tovább Takaró Mihállyal a magyaros szakemberek

Szinte semmi információ nincs a készülő Nemzeti alaptantervről, a szakmai szervezeteket sem vonják be a véleményezésbe. Annyit tudni, hogy a korábban elkészült változat nem volt elég hazafias, ezért felkérték Takarót a ráncfelvarrásra. Nyáron viszont minden magyar szakos szakértő felállt emiatt.

https://hvg.hu/elet/20190925_Nemzeti_alaptanterv_Nem_dolgoznak_tovabb_Takaro_Mihallyal_a_magyaros_szakemberek?fbclid=IwAR2oo3EnoP4lzSyGEm3oovWOyuFtjY4bqeQmH8Ud0jKKps4r51gIon7fopQ

 

Az állami szférában is keresnék a hiányzó munkaerőt

Közös javaslatcsomagot fogalmazott meg a munkaerőhiány kezelésére a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége. Lehetnek vitatott pontok.

https://nepszava.hu/3051417_az-allami-szferaban-is-keresnek-a-hianyzo-munkaerot

 

Nagyobb nyugdíjemelés járna januártól, de nem jut

A jegybank frissített prognózisa szerint jövőre az árak 3,4 százalékkal emelkedhetnek miközben a januári nyugdíjemelést 2,8 százalékra lőtte be a kormány, vagyis a nyugdíjasok egész évben hiteleznek a kormánynak – akárcsak idén.

https://nepszava.hu/3051381_nagyobb-nyugdijemeles-jarna-januartol-de-nem-jut

 

Áder János nyugtával dicsérte a klímacsúcsot

Az államfő szerint a New York-i csúcs teljesítette célját.

https://mfor.hu/cikkek/makro/ader-janos-nyugtaval-dicserte-a-klimacsucsot.html

 

Így csökkenthető a nyaralás utáni munkahelyi stressz

Sokaknak ismerős lehet az a helyzet, amikor egy kolléga a nyári vakációból visszatérve, frissen, energikusan veti bele magát újra a munkába. Néhány hét múlva azonban visszatér a stressz. Ez a jelenség az úgynevezett nyaralás utáni kedvetlenség (post-summer blues).

https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/igy-csokkentheto-a-nyaralas-utani-munkahelyi-kedvetlenseg/

 

Csodaszerek, hihetetlen gyógyulások: így vernek át minket

Internetes csalás. Ismerős a fogalom? Évről évre egyre többen esnek bele, mégis létezik a jelenség. De honnan tudhatjuk, hogy egy honlap megbízható vagy átverés? Mikor használják ki egészségi állapotunkat? Kik vannak a legnagyobb veszélyben? Utánajártunk!

https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszsegugy/24233/atveros-honlapok

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.