ÜDÜLÉS

A foglalási felület megnyitása: 2023. január 6.

Az új üdülési szabályzat itt érhető el.

 

36. INNEN-ONNAN VASÁRNAP

Összefogni nem kell félnetek jó lesz – Fásultság és besúgóhangulat az iskolákban

Az iskolákban uralkodó általános rosszkedvért az oktatáspolitikát, a kormány folyamatos központosító-mániáját okolják a legtöbben. Pedig az iskolákba mégiscsak leginkább tanárok és gyerekek járnak, akik a szülőkkel együtt – legalábbis elvben – legyőzhetetlen tömeget alkothatnának. A szereplők fásultsága és az ötvenes évekre emlékeztető besúgóhangulat megakadályozza a szövetség létrejöttét.

Forrás: Népszava

 Ez a magyar munkavédelmi helyzet: fél év alatt 100 millió forintnyi bírság és 5 halott

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya közzétette az idei első félévben történt munkabalesetek alakulásáról szóló tájékoztatóját. Munkavédelmi szabálytalanságok miatt a 224 esetben, összesen 100,59 millió forint munkavédelmi bírságot szabtak ki. A tájékoztató a 2019. július 8-ig beérkezett és nyilvántartásba vett munkabaleseti jegyzőkönyvek összesített feldolgozott adatait tartalmazza. Eszerint a mezőgazdaságban, az erdőgazdálkodásban, a halászatban, halgazdálkodásban 2019 első felében összesen 318 munkabaleset történt, ezek során 5 fő hunyt el. Az élelmiszer-, ital- és dohánytermék-gyártásban pedig összesen 790 munkabalesetet jelentettek, amelyek közül 15 járt csonkulásos következménnyel.

https://www.magro.hu/agrarhirek/ez-a-magyar-munkavedelmi-helyzet-fel-ev-alatt-100-millio-forintnyi-birsag-es-5-halott/?source=hirkereso

 

Megszólalt a pénzügyminiszter: vége az aranykornak

A világgazdaságban lassulás van, de recesszió nincs, itthon fenn kell tartani a fiskális fegyelmet és meg kell őrizni a magas beruházási rátát a magyar gazdaságban - mondta Varga Mihály az 57. Közgazdász-vándorgyűlés záró plenáris ülésén szombaton, Nyíregyházán.

https://www.penzcentrum.hu/megtakaritas/megszolalt-a-penzugyminiszter-vege-az-aranykornak.1082637.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27

 

Alig segít a szegényeken a bérlakásprogram

A fővárosi kerületek ma már a bérlakásaik kevesebb mint felét adják ki szociális alapon, azaz a valóban nélkülözőknek. Ráadásul egyre többször milliós munkákat várnak el tőlük a szigeteléstől a burkolatcseréig.

https://nepszava.hu/3048980_alig-segit-a-szegenyeken-a-berlakasprogram

 

A szakszervezetek a délutáni szieszta bevezetését kérik Németországban

A klímaváltozás miatt az elmúlt években Németországban is rendre dőltek meg a melegrekordok, a Német Szakszervezeti Szövetség (DGB) ezért indítványozta a spanyol szieszta intézményének meghonosítását Európa legnagyobb gazdaságában is.

https://merce.hu/2019/09/08/a-szakszervezetek-a-delutani-szieszta-bevezeteset-kerik-nemetorszagban/

 

Így teszi tönkre a munkád az egészséged: ne vedd félvállról a tüneteket

Az úgynevezett váltott műszak alvászavar (angolul shift work sleep disorder, vagyis SWSD) olyan munkavállalókat érint, akik a megszokott munkarendtől eltérően dolgoznak, nem a hagyományos munkaidőben. A váltott, osztott, éjszakai vagy egyszerre több műszakban dolgozók gyakran tapasztalják azt a tünetegyüttest, melynek hátterében az úgynevezett cirkadián ritmus felborulása áll, és ha állandósul, akkor a munkavégzés hatékonysága egyre csökken, a pihenőidő sem lesz pihentető, és akár depresszióhoz is vezethet.

https://www.penzcentrum.hu/karrier/igy-teszi-tonkre-a-munkad-az-egeszseged-ne-vedd-felvallrol-a-tuneteket.1082619.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27

 

A számítógép előtti ülőmunka minden korosztályban máshol okoz gondot

Megelőzhető a gerincprobléma: segít a fizioterapeuta. Minden évben szeptember 8-án tartják a fizioterápia világnapját. Ennek kapcsán kértük Kunné Vámos Gabriella fizioterapeuta tanácsait.

https://www.delmagyar.hu/egeszseg/a_szamitogep_elotti_ulomunka_minden_korosztalyban_mashol_okoz_gondot/2607849/?utm_source=hirkereso&utm_medium=feed&utm_campaign=hirkereso

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.