ÜDÜLÉS

A foglalási felület megnyitása: 2023. január 6.

Az új üdülési szabályzat itt érhető el.

 

09. 04.

Az államokon a sor, hogy helyzetbe hozzák az apákat a családban

Ausztriában az apák egy hónapig otthon maradhatnak gyermek születésekor egy új törvény alapján. 3 hónappal előre szólni kell, a munkáltató nem rúghat ki emiatt, de nem kötelező fizetése helyett az osztrák állam utal 700 eurót minden ilyen apának. Itthon 5 nap jár, de lehet, hogy 10-re nő ez.

Forrás: Infostart 

Magyarország méztermelő nagyhatalomnak számít az Európai Unióban

A Szövetségben a magyar mézért elnevezésű új kiadvány a méhészeti ágazat és az Agrárminisztérium közös munkájának kiemelkedő eredményeit összegzi.

https://www.hirado.hu/belfold/gazdasag/cikk/2019/09/02/magyarorszag-meztermelo-nagyhatalomnak-szamit-az-europai-unioban?source=hirkereso

 

Nincs más kiút: munkába foghatják a kisgyermekes anyákat Magyarországon

A magyar háromgyerekes nők közel fele nem dolgozik, a részmunkaidő nem “divat", kevés a családbarát munkahely. A kisgyermekes anyák helyzete nem könnyű a munkaerőpiacon, pedig foglalkoztatásuk segítene a munkaerőhiányon. Mi lehet a megoldás? Ennek jártak utána szakértők.

https://www.penzcentrum.hu/karrier/nincs-mas-kiut-munkaba-foghatjak-a-kisgyermekes-anyakat-magyarorszagon.1082457.html?utm_source=hirkereso_es_kapu&utm_medium=penzcentrum_linkek&utm_campaign=hiraggregator%27..%27

 

Tovább dolgoznak az új NAT-on

A nemzeti alaptantervnek még csak egy újabb munkaverziója készült el - mondta a köznevelési államtitkár. Korábban a Pedagógusok Szakszervezete közölte, hogy a Köznevelési Kerekasztal összehívását kezdeményezi.

https://infostart.hu/belfold/2019/09/04/tovabb-dolgoznak-az-uj-nat-on

 

Dermesztő hiány van szakemberekből

Hiányszakma lett az árufeltöltő, bolti eladó, építőipari munkás, a géplakatos és a könyvelő is. Programozókat továbbra sem találni.

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/szakemberhiany-lakatos-felszolgalo-konyvelo-hianyszakma.690836.html

 

Magyarországgal fizettetné vissza arányaiban a legtöbb pénzt az OLAF

Megjelent az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) 2018-as jelentése és az előző évekhez hasonlóan most sem szerepelt túl jól Magyarország. A jelentés szerint az OLAF tavaly 9, európai uniós támogatások felhasználásával kapcsolatos ügyet zárt le Magyarországon és ebből hét esetében valamilyen ajánlást is tett.

https://24.hu/kulfold/2019/09/03/olaf-jelentes-2018/

 

3,5 millió könyvet olvasott el egy robot, hogy kiderüljön, hogy írunk a férfiakról és a nőkről

Az olvasás hat a gondolkodásunkra, és arra is, mit gondolunk a nemekről.

https://hvg.hu/elet/20190904_35_millio_konyvet_olvasott_el_egy_robot_hogy_kideruljon_hogy_irunk_a_ferfiakrol_es_a_nokrol#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2019_9_4

 

Hány csésze kávét ihatunk egy nap?

Sokan pedzegetik a témát: egészséges kávé? Igen. De nem mindegy, mennyi iszunk. Mutatjuk a kávé egészségre gyakorolt hatását, és a mértéket!

https://www.egeszsegkalauz.hu/eletmod/taplalkozas/hany-csesze-kavet-ihatunk-egy-nap/7qqq3zm

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2022-őt.