08. 13.

Nincs igazság: magyar dolgozók százainak csak papíron emelkedett a bére
A Magyar Védőnők Egyesületét (MAVE), korábban kiadott közleménye szerint 1783 szolgáltatónál 5024 védőnői szolgálat van nyilvántartva: Ebből 198 szolgáltatóra (vállalkozás, gazdasági társaság, KHT, alapítvány) nem érvényes a most megjelent jogszabályi változás. Arra jelenleg nincs adatunk, hogy hány védőnőt érint személy szerint, akik vállalkozásban,  gazdasági társaságban, vagy alapítványnál látják el feladataikat.

Forrás: Pénzcentrum

Nem várt pofont kaphatnak a babaváró hitelt igénylő családok

Úgy tűnik, a bankoknak nem esett le, hogy a babaváró hitel igénylésénél jellemzően kismamákkal lesz dolguk, akik a várandósság alatt táppénzen is lehetnek. A táppénzt ugyanis a pénzintézetek többsége nem számítja be jövedelemként a hitelkérelemnél, emiatt akár ugorhat a hiteligénylés, vagy kevesebb összeg járhat, mint amennyit szeretett volna a család. 
https://24.hu/fn/gazdasag/2019/08/11/babavaro-hitel-tappenz/

Kitálal a közmédia riportere: az ellenzékit nevetségesnek kellett beállítani
Nem akarta tovább viselni a stigmát, hogy „hírhamisító", ezért otthagyta a közmédiát Balogh Krisztina, aki most felszolgálóként dolgozik külföldön. Az egykori riporter a 444.hu-nak tálalt ki arról, hogyan kellett tolni a kormánypropagandát, így például szárnyaló keresetekről beszélni, miközben nyomorogtak a körülötte lévők.
https://hvg.hu/itthon/20190812_Kitalal_a_kozmedia_riportere_az_ellenzekit_nevetsegesnek_kellett_beallitani

Kisvárdai kiskirályság: családi körkörös gazdaság
A vendéglátás újabb területén próbálja ki magát Seszták Miklós felesége, miközben a politikus éppen a térség turisztikai fejlesztéseiért felelős kormánybiztos.
https://hvg.hu/gazdasag/201932__sesztakne_apartmanja__sesztak_stalluma__kisvardai_kiskiralysag__csaladi_korkoros_gazdasag

Csapatépítésnek szánja a Semmelweis Egyetem rektora az önkéntes kerítésfestést
A Belső Klinikai Tömb kerítésének lefestését kérte a diákoktól és munkatársaktól. 
https://hvg.hu/itthon/20190812_Csapatepitesnek_szanja_a_Semmelweis_Egyetem_rektora_az_onkentes_keritesfestest


A telepeken majdnem olyan népszerű a nyugtató, mint az alkohol
A Magyar Addiktológiai Társaság telepi szerhasználók körében végzett felmérése szerint tényleg országszerte elterjedtek a dizájnerdrogok, de a legnagyobb bajt még mindig a cigi, az alkohol és a nyugtató okozza. Utóbbit már majdnem annyian szedik naponta, mint ahányan isznak. 
https://abcug.hu/a-telepeken-majdnem-olyan-nepszeru-a-nyugtato-mint-az-alkohol/

Karafiáth: Az összeveretéshez lassan elég, ha nem szültél eleget
A többség bizony „csökkent értékű".
https://24.hu/belfold/2019/08/12/karafiath-orsolya-velemeny/

A fesztiválvécék csodálatos élete 

Egyszerre 60 ezer ember akar vécét találni egy olyan közparkban, ahol az év többi részében csak egy vécéblokk van. Megnéztük, hogy oldja meg a Sziget az illemhelyek problémáját, és hogy milyen irányba fejlődik az egyáltalán nem stagnáló mobilvécé-ipar. 

https://index.hu/kultur/zene/2019/08/12/mobilvece_pottyantos_sziget_2019_yoo_vece_wc/