08. 11.

Pihenőidő és hűvös ivóvíz jár a dolgozóknak hőségriadóban
A munkaadóknak a hőségriasztás idején kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a dolgozók, főként a tűző napon fizikai munkát végzők egészségének megőrzésére, így többek között figyelniük kell a rendszeres pihenőidő beiktatására, illetve gondoskodniuk kell az ivóvíz ellátásról - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) munkavédelmi főosztálya a tárca honlapján szombaton. 
Forrás: 24.hu

Babaváró hitel? Kezdő orvosoknak felejtős... 
Kezdő orvosoknak három évig elérhetetlennek tűnik a babaváró hitel, meg persze a kezdő pedagógusoknak...hiszen az orvosok és a pedagógusok diplomaátvétele és munkakezdése között legtöbbször eltelik annyi idő, hogy nullázódik az a legalább három éves jogviszony, aminek nyomán megnyílna előttük a hitelfelvétel lehetősége.
https://szemlelek.net/2019/08/10/babavaro_hitel_kezdo_orvosoknak_felejtos

Kövér: Nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek négy gyereke van 
https://index.hu/belfold/2019/08/10/kover_laszlo_demografia_csaladvedelmi_akcioterv_gyerekvallalas/

A nyugdíjfeszültség egyre nő, és a kormány még rá is erősít
Mivel a kormány csak reálértéken tartja a nyugdíjakat, azok egyre jobban leszakadnak a sokkal gyorsabban növekvő bérekről. A béremelkedés miatt a friss nyugdíjasok jóval magasabb összeggel mennek nyugdíjba, mint amennyit a régebbi nyugdíjasok kapnak
https://hvg.hu/gazdasag/20190810_A_nyugdijfeszultseg_egyre_no_es_a_kormany_meg_ra_is_erosit

Tízmilliárdokat adott az EU, hogy jobb legyen a magyar egészségügy, de ezt is szétlopták
A GVH gyanúja szerint az egészségügyi beszállítók nagy része kartellbe tömörült, és lezsírozták a sok milliárdos pályázatokat.Iparági szakértők szerint a számai alapján is bűzlő pályázat teljes forráskeretének legalább 20 százaléka vándorolhatott magánzsebekbe.
https://tldr.444.hu/2018/01/24/tizmilliardokat-adott-az-eu-hogy-jobb-legyen-a-magyar-egeszsegugy-de-ezt-is-szetloptak

Gombákra épül a jövő a Banyaerdőben
...gyűjtsenek össze annyi papsajtot, amennyit csak tudnak, egy Michelin csillagos étterem pedig megveszi majd jó drágán és eladja a gazdag pestieknek. Akik meg megeszik.

https://index.hu/gazdasag/2019/08/09/gomba_banyaerdo/

Negyvenezer éves település nyomaira bukkantak 3500 méteren
Etiópiában ugyanis a világ eddig ismert legkorábbi, több mint negyvenezer éves magashegyi „településének" a maradványait tárta fel egy nemzetközi kutatócsoport, írja a swissinfo.ch-ra hivatkozva az MTI. A Science című folyóiratban is publikált eredmények szerint kőkorszaki vadászok lakhattak közel 3,5 ezer méteres magasságban.
https://index.hu/techtud/2019/08/09/regeszet_etiopia_telepules_legkorabbi_kokorszak/

Robotgyár vagy teljes megfigyelés: Kínában fejlesztik az oktatás jövőjét
Kína élen jár az oktatás fejlesztésében; itt köztudottan kevésbé ragaszkodnak a berögzült praktikákhoz, mint a nyugati országokban. A Squirrel AI cég által fejlesztett mesterséges intelligencia felméri a diákok tudását, és személyre szabott tantervvel igyekszik pótolni a hiányzó ismereteket.
https://index.hu/techtud/2019/08/10/oktatas_fejlesztes_mesterseges_intelligencia_megfigyeles_kina/


Borzalmas állapotokról jönnek a hírek a BKV munkásszállóiból
Poloska, vizeletes matrac, nehezen viselhető szagok. Börtönökben is jobb körülmények uralkodnak, mint a BKV munkásszállóin. A gond csak az, hogy másnap innen ülnek a volán mögé. 
https://privatbankar.hu/karrier/borzalmas-allapotokrol-jonnek-a-hirek-a-bkv-munkasszalloiban-327695