Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

 

16. INNEN-ONNAN VASÁRNAP

3 millió forintért vehetnek a pártok a név- és lakcímadatokat 

Az Európai Parlament magyar tagjainak választásán listát állító pártok hárommillió forintért juthatnak hozzá a választók név- és lakcímadataihoz a közvetlen kampány érdekében - írja az MTI. 

Forrás: Index 

Most már gyermekkatonákkal védik a keresztény magyar hazát Nagykanizsán
https://168ora.hu/itthon/most-mar-gyermekkatonakkal-vedik-a-kereszteny-magyar-hazat-nagykanizsan-166939

https://444.hu/2019/04/20/gyerekkatonakat-is-csatasorba-allit-a-nagy-haboruban-a-nagykanizsai-onkormanyzati-ujsag

Miért vándorolnak a magyar diákok Anglia egyetemeire?

Egyre több magyar diák tanul az Egyesült Királyság egyetemein. A saját példánkon szemléltetjük, hogyan lehet bejutni, és mindez mennyibe is kerül. 
https://magyarnarancs.hu/lokal/tori-szakom-tortenete-118039

Vérszerződés: így hangzott a magyarok esküje
A hét vezér Álmost emelte maga fölé, hogy vezesse őket Pannóniába, Attila király örökébe. Esküt tettek, és ehhez halálukig tartották magukat: aki „az esküvel kötött megállapodásokat meg akarná szegni, örök átok sújtsa". 
https://24.hu/tudomany/2019/04/14/verszerzodes-esku-magyar-almos/

Miért imádták a magyarok Kovács Margitot?
Fénykorában akár évi egymillió ember is ellátogatott a szentendrei Kovács Margit Kerámiamúzeumba. Akadtak olyanok, akik a kiállítás megtekintése után rajongói leveleket írtak a művésznek, melyben beszámoltak arról, hogy a szobrokat látva szinte transzba estek. Mi lehetett a siker titka? Hogy lehetett támogatott alkotó valaki a Horthy- és a Kádár-korban is? Miért volt olyan rejtélyes Kovács Margit magánélete? A megújult tárlatból ezek is kiderülnek. 
https://index.hu/kultur/2019/04/20/kovacs_margit_szentendre_kiallitas_keramia_aczel_gyorgy_radnoti_miklos/


Az ember nyeli a könnyeit, és közben vigyorogva ugrál tovább
https://24.hu/elet-stilus/2019/04/20/az-ember-nyeli-a-konnyeit-es-kozben-vigyorogva-ugral-tovabb/

Hatalmas rágcsálók jelentek meg Budapesten
Több tucat példányuk él a fővárosban, a szakértő szerint egyre több megtelepedésre alkalmas budapesti területet foglalnak el. Az eurázsiai hód a maga 100-120 centijével, 25-30 kilójával a világ második legtermetesebb rágcsálója és itt él velünk. 
https://24.hu/tudomany/2019/04/18/ragcsalo-hod-budapest/

 A 13. századi építőmesterek zseniális megoldása miatt nem pusztult el a Notre-Dame 

Évekig tart a Notre-Dame helyreállítása, ami az elpusztult részeknél már nem restaurálást, hanem rekonstruálást jelent - mondta az InfoRádiónak a Magyar Restaurátorok Szövetségének elnöke. A leomlott huszártorony pótlására nemzetközi építészeti pályázatot írnak ki. Feltehetően rövidzárlat okozhatta a tüzet. 

https://infostart.hu/kulfold/2019/04/18/a-13-szazadi-epitomesterek-zsenialis-megoldasa-miatt-nem-pusztult-el-a-notre-dame

A Notre-Dame-i méhek megmenekültek
https://mfor.hu/cikkek/makro/a-notre-dame-i-mehek-megmenekultek.html

 Van egy lény, amitől még a nagy fehér cápa is retteg
Tengerbiológusok egy csoportja azt találta, hogy a nagy fehér cápák (Carcharodon carcharias) kevesebb élelemhez jutnak akkor, ha orkák (Orcinus orca) jelennek meg a közelben. 
https://www.origo.hu/tudomany/20190418-van-egy-leny-amitol-meg-a-na-gy-feher-capa-is-retteg-allitjak-kutatok.html

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.