04. 20.

37 milliárd forint átcsoportosításáról döntött a kormány - majdnem mind a Miniszterelnöki Kormányirodánál landol

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter 26,3 milliárdhoz jutott. De bőven jut sportra, és még az egyházaknak is cseppen valamennyi.

Forrás: Népszava 

A NER nagykutyái szálltak harcba Andy Vajna tévés örökségéért
https://hvg.hu/kkv/20190420_tv2_andy_vajna_rakosi_tamas_vida_jozsef_vaszily_miklos_meszaros_lorinc_szijj_laszlo_habony_arpad

 Eszméletlen mennyiségű lakáshitelt vesznek fel a magyarok, messze már a devizahitelezés össznemzeti sokkja
A KSH adatai szerint a lakáshitel-állomány 2018. december 31-én 3324 milliárd forint volt, 10,3 százalékkal nagyobb a 2017. véginél
https://168ora.hu/itthon/eszmeletlen-mennyisegu-lakashitelt-vesznek-fel-a-magyarok-messze-mar-a-devizahitelezes-ossznemzeti-sokkja-166890

 Transzparencia és költségcsökkentés az orvosbárók hálójában: mi került ezen a lapon 115 millió forintba? (Orvosi Kamara, 3. rész)
Az Állami Számvevőszék 2015-ben ellenőrizte a Magyar Orvosi kamara működését; a vizsgálat komoly hiányosságokat tárt fel.
https://rontgen.444.hu/2019/04/18/orvosbarok-halojaban-az-orvosi-kamara-eltunt-milliardok-nyomaban-3-resz

 Vannak orvosok, akik nem adnak igazolást a betegnek az adókedvezményhez

Valószínűleg jóval több beteg élhetne az adókedvezmény lehetőségével, mint amennyien jelenleg igénylik azt. Idén várhatóan megugrik a számuk, bár még mindig kevesen tudják, hogy több száz betegség után havi 7450 forintot lehet visszakapni az államtól. 2019-től ráadásul bővült a lista, így a korábbinál is többen jogosultak ettől az évtől szja-kedvezményre

https://24.hu/belfold/2019/04/19/vannak-orvosok-akik-nem-adnak-igazolast-a-betegnek-az-adokedvezmenyhez/

 Gyógyíthatatlan betegség, amelynél egy kis seb is életveszélyt jelent
A hemofília örökletes és gyógyíthatatlan betegség, egy kisebb sérülés is komoly problémát okozhat. Immár hazánkban is elérhető egy olyan génvizsgálat, amelynek köszönhetően ki lehet szűrni a hibás gént hordozó előembriókat, ez azonban nagyon drága. 
https://magyarnarancs.hu/tudomany/elet-a-hemofiliaval-119063


Alkotmány kell a családnak is 
Ahhoz, hogy egészséges viszony alakuljon ki a család és a mai gazdasági kihívásoknak megfelelő vállalkozás között, a családnak meg kell tanulnia megszervezni önmagát, és ennek keretében meg kell teremtenie a megfelelő szabályozást is.
https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/alkotmany-kell-a-csaladnak-is/

A bírói függetlenség és minőség
A közelmúltban hozott több, nagy médiafigyelmet kapott hazai és nemzetközi bírósági ítélet is bizonyítja, hogy a bíróságok, és a bírói döntések közéleti jelentősége egyre növekszik, a bírósági eljárások tétje egyre magasabb. 

http://hirextra.hu/2019/04/12/a-biroi-fuggetlenseg-es-minoseg/

 A vegáknak a kánaán lehet a műhús 
Az állattenyésztés felelős az üvegház-hatású gázok kibocsátásának 15 százalékért – az ugyanannyi, mint amennyi az autókból származik. Az egyik fontos érv a sejtekből tenyésztett hús előállítása mellett.
https://piacesprofit.hu/tarsadalom/a-vegaknak-a-kanaan-lehet-a-muhus/

 Húszezer tanár jelentkezett a pedagógusminősítésre
Majdnem 20 ezer pedagógus jelentkezett a 2020-as minősítési eljárásra március 31-ig – írta az eduline.hu az Oktatási Hivatal által közzétett adatok alapján.
https://24.hu/belfold/2019/04/19/huszezer-tanar-jelentkezett-a-pedagogusminositesre/

 Kampánylufi-repülőtér – Nem lehet elköltöztetni a fapadosokat Ferihegyről

https://168ora.hu/itthon/kampanylufi-repuloter-nem-lehet-elkoltoztetni-a-fapadosokat-ferihegyrol-166869

 Megkínozták és megölték a császárt
Vitellius győzelme ellenére sem húzta sokáig a trónon, abban az évben négy császára volt Rómának.
https://24.hu/tudomany/2019/04/14/megkinoztak-es-megoltek-a-csaszart/

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2019-et.