Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

 

04. 09.

Kormányzati beavatkozás űzte el a szegedi lézerközpont elismert tudósait
Míg Palkovics László visszatart 17 milliárdot az ELI-ALPS forrásaiból, Orbán Viktor a tudósok megkérdezése nélkül küldött 20 milliárdot egy talán teljesen használhatatlan projektre.
Forrás: Népszava

 „Az ígéretét nem teljesítette" – Nyílt levelet írtak Orbánnak a budaörsi tanárok

Az egész országban aláírást gyűjtenek a pedagógusok között. Összesen 273 budaörsi pedagógus írta alá azt az Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett nyílt levelet, melyben a tanárok egyebek mellett arra hívják fel a figyelmet, hogy a miniszterelnök megszegte az ígéretét – derül ki a hvg.hu cikkéből.

https://nepszava.hu/3031940_az-igeretet-nem-teljesitette--nyilt-levelet-irtak-orbannak-a-budaorsi-tanarok

 Fürdés előtt olykor seprűvel „pucolják" a betegeket a mozsgói szociális otthonban

Egy borzalmas állapotokat leíró bejelentés után vizsgálódott az ombudsman. Egy az ágyában fekvő, védekezésre képtelen, mentális fogyatékossággal élő ember ütlegelése látható azon a  mobiltelefonnal készített videofelvételen, ami a Baranya megyei önkormányzat fenntartásában működő mozsgói szociális otthonban készült, és amit – több másik felvétel mellett – egy civil szervezett küldött az alapvető jogok biztosának. 
https://nepszava.hu/3031894_furdes-elott-olykor-sepruvel-pucoljak-a-betegeket-a-mozsgoi-szocialis-otthonban

Orbán Viktor édesapja tízszeresére növelné bányája kapacitását
évi egymillió tonna (370 ezer köbméter) nyersanyagot termelnének ki, ami azt jelenti, hogy kilenc év alatt teljesen kimerítenék a bányatelek ásványvagyonát.
https://24.hu/fn/gazdasag/2019/04/08/orban-gyozo-banya-kapacitas/

https://index.hu/gazdasag/2019/04/08/orban_gyozo_banya/

https://168ora.hu/itthon/tizszeresere-novelne-banyaja-kapacitasat-orban-gyozo-a-ceget-nem-erdekli-a-kornyezetvedelmi-kockazat-166254

 303 járőri állás betöltetlen a BRFK-nál, senki nem akar rendőr lenni az alacsony fizetés és a kilátástalanság miatt
a fővárosi kerületekben összesen 1223 járőri státusz van rendszeresítve, a betöltött álláshelyek száma azonban csak 920, vagyis a teljes létszámhoz 303 rendőr hiányzik.
https://168ora.hu/itthon/303-jarori-allas-betoltetlen-a-brfk-nal-senki-nem-akar-rendor-lenni-az-alacsony-fizetes-es-a-kilatastalansag-miatt-166243

 Máris nagy mínuszban jár a magyar költségvetés

Idén márciusban 209,3 milliárd forintos hiány keletkezett az államháztartás központi alrendszerében - adta hírül a Pénzügyminisztérium. 

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/aht-budzse-pm-deficit.682000.html

 Ennyit költ egy VIP-kismama: lassan luxus lesz a szülés Magyarországon

A terhesség alatt számos vizsgálaton kell kötelezően részt vennie a kismamának. Ezeket természetesen elvégeztetheti állami intézményekben is,  mert mind a terhesség, mind a szülés támogatott a társadalombiztosítás által. 

https://www.penzcentrum.hu/otthon/ennyit-kolt-egy-vip-kismama-lassan-luxus-lesz-a-szules-magyarorszagon.1076477.html

Olyan labdát oszt a gyerekeknek az MLSZ, amivel nem lehet focizni

Nem is a tiltott vörös csillaggal van a nagyobb baj, hanem azzal, hogy nincs kiegyensúlyozva, és a rossz szelep miatt álló helyzetben is elgurul a labda.

https://index.hu/video/2019/04/04/bozsik_program_labda_foci/

 Széles mozdulatokkal kormányozzák a felcsúti futballt a semmibe

https://444.hu/2019/04/08/szeles-mozdulatokkal-kormanyozzak-a-felcsuti-futballt-a-semmibe

 Lakástámogatást vett fel? Erre fogadjunk, Ön sem gondolt!

Sok biztosan meglepődnek, mivel még nem hallottak arról a fontos csokos szabályról, amelyről a 24.hu számolt be. 

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/cso-lakas-vallalkozas-szekhely.682022.html

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.