Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

 

04. 08.

Gyorsan elfogynak a rendőrök, ha így folytatódik: egy év alatt felére olvadt az utánpótlás

A tavalyi drámai adatokat is alulmúlva további 48 százalékkal csökkent az idén rendészeti szakközépiskolába jelentkezők száma.

Forrás: Népszava, 24.hu

 Még mindig alig akar valaki tanár lenni
Az elmúlt évek során a kormány folyamatosan azt hangoztatta, hogy nőtt a pedagóguspálya presztízse, így szívesebben választják ezt a diákok. A felvételi statisztikákat nézve nem éppen ez a helyzet: alig nőtt az egyes tanárszakok népszerűsége, ha nőtt egyáltalán. 
https://24.hu/belfold/2019/04/07/tanarkepzes-felveteli-tanarszak/

Cáfolják a számok az Oktatási Hivatal elnökét: „pedagógiai abszurd" az új tankönyvjegyzék
A kormány szerint nem szűkült a kínálat. A valóság: 3350 helyett már csak 2754 kötet közül választhatnak a pedagógusok
https://nepszava.hu/3031833_cafoljak-a-szamok-az-oktatasi-hivatal-elnoket-pedagogiai-abszurd-az-uj-tankonyvjegyzek

Havi 7450 forint adókedvezményt igényelhetnek vissza a súlyos betegek

Az idén jelentősen bővült azoknak a tartós egészségügyi problémáknak a köre, amelyek után a dolgozók a minimálbér 5 százalékának megfelelő összeget — az idén 7450 forintot — igényelhetnek vissza havonta a személyi jövedelemadójukból. A kedvezményt egy összegben is kérhetik az szja-bevalláskor.

https://24.hu/belfold/2019/04/07/adokedvezmeny-betegseg-szja/

 Tízmilliónál több készpénze van? Májustól igazolnia kell az eredetét

A tízmillió forint fölötti készpénzbefizetésnél a pénz eredetét dokumentummal kell igazolni. 50 milliónál több valuta beváltását pedig öt nappal előtte kérvényezni kell. Az MNB közzétette a bankok számára ajánlásait. 

https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/keszpenz-bank-valutavaltas-bankszamla-mnb.681892.html

https://www.azenpenzem.hu/cikkek/tizmillio-felett-ellenorzik-a-penzbefizetest/5744/


Óriási az egyenlőtlenség: nagyon kevés magyar kezében van az ország vagyona
Az OECD frissen kiadott jelentése szerint Magyarországon a leggazdagabb 10 százaléknyi háztartása birtokolja az összes vagyon 48 százalékát
https://www.penzcentrum.hu/karrier/oriasi-az-egyenlotlenseg-nagyon-keves-magyar-kezeben-van-az-orszag-vagyona.1076527.html

 Megfejtették a legendás kínai agyaghadsereg titkát
Kínai és brit kutatók több mint tíz éven át tartó kutatással kiderítették, hogy a körülötte lévő föld összetétele és nem a fegyvereken talált krómbevonat az oka annak, hogy a több mint 2200 éves kínai agyaghadereg katonáinak fegyverei páratlan minőségben maradtak fenn.
https://hvg.hu/tudomany/20190408_kinai_agyaghadsereg_fegyverei_megmaradas

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.