Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

 

04. 06.

Jön a lakossági szuperkamat, de mi a trükk mögötte? 
Mind a lakosság, mind az állam szempontjából sok előnye van a júniustól, szuperkedvező kamattal kínált új lakossági állampapírnak.  Ám nem árt, ha a teljes képet ismerjük, mert a termékkel már közvetlenül mi futjuk az infláció kockázatát és a program adófizetői költségeit sem ismerjük. 
Forrás: Index

 Kegyelemdöfés? A bankbetéteknek is betesz az Orbán-kormány
A lekötött betétek vesszőfutása már hat éve tart, ennek ellenére a kamatemelésre még évekig nem lesznek rászorulva a bankok
https://www.portfolio.hu/finanszirozas/bankok/kegyelemdofes-a-bankbeteteknek-is-betesz-az-orban-kormany.1.319895.html

 Cáfolja Palkovicsot a saját tárcája által kezdeményezett átvilágítás

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kezdeményezett átvilágítás cáfolja Palkovics László innovációs miniszter korábbi állításait: a Magyar Tudományos Akadémia kutatóhálózatának teljesítménye kiváló, gyökeres átalakításokra nincs szükség.

https://nepszava.hu/3031664_cafolja-palkovicsot-a-sajat-tarcaja-altal-kezdemenyezett-atvilagitas

 Lezárult az MTA átvilágítása, Európa legjobbjai között van az intézmény

https://168ora.hu/itthon/lezarult-az-mta-atvilagitasa-europa-legjobbjai-kozott-van-az-intezmeny-166127

 Íme, a magyar kormány Afrika-stratégiája: segély, export, katonák és mintafarmok
Huszonkét pontból álló stratégiát hozott nyilvánosságra a Magyar Közlönyben a kormány. Jöhet az Afrika Fórum és a magyar-szubszaharai bizottság, de készülhetnek a pénzügyi támogatásra a tanácsadók és a szakértők is. 
https://hvg.hu/itthon/20190402_Ime_a_magyar_kormany_Afrikastrategiaja_segelyhitel_exporttamogatas_termekmintak_es_mintafarmok 

Apokalipszis a mesekastély árnyékában Kisvárdán 
Kisvárda egy átlagos város Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az ukrán és a szlovák határ közelében. Az utóbbi években azonban fantasztikus módon megszaporodtak az egészen elképesztő beruházások, olyanok mint: ...
https://index.hu/gazdasag/2019/04/04/kisvarda_beruhazas_sesztak_unio_penz_szegenynegyed_mozi_tenisz/

 „A gyermekek pártpolitikai célú szerepeltetését, felhasználását nem igazolja az önkéntesség vagy a beleegyezés"
https://444.hu/2019/04/05/a-gyermekek-partpolitikai-celu-szerepelteteset-felhasznalasat-nem-igazolja-az-onkentesseg-a-beleegyezes


Mindent a tojásról: hol érdemes vásárolni, mit kell vele csinálni a konyhában?
Árkörkép és élelmiszer-kémiai és biztonsági tanácsok a tojásfőzéshez a közelgő húsvét apropóján a Bukszától. Benne mikrorobbanás, tojáslégzsák és már érdekességek. 
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/tojas-konyha-husvet-vasarlas.681451.html

 Húsok, zöldségek, amik szuperolcsók most a boltokban: mindenki akar belőlük
https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/husok-zoldsegek-amik-szuperolcsok-most-a-boltokban-mindenki-akar-beloluk.1076629.html

 Be vele a komposztba: nem is gondolnád, de ez a 10 termék is lebomlik
A környezettudatosság terjedésével egyre többen alakítanak ki otthonukban házi komposztálásra alkalmas tárolókat. Köztudott, hogy a falevelek, a fű és egyéb növényi származékok lebomlanak, és később tápanyagokban gazdag földként újra felhasználhatóak. Kevesen tudják, de rengeteg minden komposztálható a kerti növényi hulladékon kívül; mutatjuk azt a 10 terméket, amit nyugodt szívvel a komposztálónkba dobhatunk. 
https://www.hellovidek.hu/otthon/2019/04/04/be-vele-a-komposztba-nem-is-gondolnad-de-ez-a-10-termek-is-lebomlik

300 hektár nád égett le Fonyódon, az összes hüllő elpusztult 
Több száz hektáros területen égett le a nádas Fonyódnál, a Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon.
https://index.hu/belfold/2019/04/05/ez_maradt_a_fonyodi_nadastuz_utan/

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.