Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

TÁJÉKOZTATJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET, HOGY

Gyopárosfürdőn 2022. 07. 12-18. között 4 db 4 személyes szoba betegség miatt megüresedett.

11. INNEN-ONNAN VASÁRNAP

Csak legenda, hogy Petőfi elszavalta a Nemzeti dalt a Múzeumkertben
Amikor szóba kerül, hogy egészen pontosan mi is volt 1848. március 15. pontos menetrendje, még a történelem iránt legkevésbé fogékony ember is emlékszik olyan hívószavakra, hogy Pilvax kávéház, Táncsics kiszabadítása és a délutáni esemény, amikor Petőfi Sándor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén a hatalmas tömegnek elszavalta a Nemzeti dalt.  Erről a több mint száz éve felállított emléktábla is tanúskodik a múzeum lépcsőjén. Ugyanakkor ez az a momentum, ami soha nem történt meg, vagyis nem akkor és nem úgy.
Forrás: Index


Miért ne lehetne egy férfi óvodapedagógus?
Magányos dolog férfiként létezni egy alapvetően női szakmában, de sosem bántam meg, hogy ezt választottam – mondja Bobori Gyula óvodapedagógus. Az előítéletek már egy ideje nem érdeklik, az úgynevezett férfi és női szerepekről pedig megvan a maga külön bejáratú véleménye.
https://nepszava.hu/3028192_miert-ne-lehetne-egy-ferfi-ovodapedagogus

Így időzítik a női kutatók az anyaságot, hogy ne csinálja ki a karrierjüket
Hatodik alkalommal adták át a Nők a Tudományban Kiválósági Díjakat az Akadémián, idén a biológia, kémia és műszaki tudományok területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó női kutatókat ismertek el.
https://abcug.hu/igy-idozitik-a-noi-kutatok-az-anyasagot-hogy-ne-csinalja-ki-a-karrierjuket/

A szovjet-orosz tudomány dicsőségét hirdeti Moszkva alternatív műemlékvilága
https://index.hu/techtud/2019/03/16/moszkvai_setak_a_tudomany_korul_moszkva_tudosok_szobrok_emlekmuvek/

Szörnyű szállások, de havi 1000 euró megtakarítás: sok magyar munkás már sosem jön haza
Havi 300 ezer forintos fizetéssel, béren kívüli juttatásokkal, lakhatási és képzési támogatásokkal csábítaná vissza a külföldön dolgozó építőipari szakmunkásokat és mérnököket az építési vállalkozók szakszövetsége. Vannak, akik meg sem várták a programot, önszántukból hazajöttek, ők vannak kevesebben. A többség vagy a pénzért, vagy azért marad, mert nincs más választása. Közben nincs olyan ágazata az építőiparnak, ahol ne lenne munkaerőhiány.
https://hvg.hu/gazdasag/20190312_epitoipari_munkasok_kulfoldon_dolgozo_magyarok

Orosz kémcsalád sarja érkezik Budapestre

A Moszkvából a magyar fővárosba költöző Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) gazdasági szerepe elhanyagolható, ellenben igazgatójának szülei a szovjet titkosszolgálat legjobbjai voltak.
https://nepszava.hu/3028633_napos-de-huvos-lesz-az-ido-kedden

 Nem elég az 500 ezres kezdőfizu: álomgázsiért sem sok magyar adja erre a fejét
Magyarországon óriási munkaerőpiaci kereslet mutatkozik többek között gépészmérnökökre, villamosmérnökökre, közgazdászokra és informatikusokra is. Hiába azonban a munkaerőért sorban álló cégek garmadája, valamint a már pályakezdőknek is ínycsiklandozó fizetések belengetése, sok hiányszakmában évről-évre csökken a diplomázók száma. A tendencia pedig azt mutatja, hogy ez a visszaesés nem is igen fog belátható időn belül a legtöbb szak esetében változni.
https://www.penzcentrum.hu/karrier/nem-eleg-az-500-ezres-kezdofizu-alomgazsiert-sem-sok-magyar-adja-erre-a-fejet.1075541.html

 Ezt tudnod kell a húsvéti bevásárlás előtt: pórul járhatsz, ha nem figyelsz
Magyarországon a sonkafogyasztás kiemelkedő időszaka a húsvét. Pedig év közben is hatalmas a választék az üzletek polcain. Segítünk eligazodni a folyamatosan bővülő kínálatban és tippeket adunk, mire érdemes figyelni a vásárlásnál, hogy biztosan a nekünk leginkább megfelelő terméket válasszuk ki.
https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/ezt-tudnod-kell-a-husveti-bevasarlas-elott-porul-jarhatsz-ha-nem-figyelsz.1075565.html


Kiderült, miért nem találni 195 millió évnél idősebb dinoszaurusz tojást

https://444.hu/2019/03/14/kiderult-miert-nem-talalni-195-millio-evnel-idosebb-dinoszaurusz-tojast

 A luxuséttermek mesés világa
A globális vendéglátás pazar világából adunk ízelítőt, amit a magas minőség, a személyzet magas szintű képzettsége és a magas árak jellemeznek.
https://www.vg.hu/manager-magazin/a-luxusettermek-meses-vilaga-1407808/

Ezért kellett Hitlernek az 1000 éves kincs
A BBC History legújabb számában azokat a krimibe illő náci kísérleteket vizsgálja meg, amelyek a germán jelenlétet próbálták igazolni a normann hódítás nevezetes krónikájában, a bayeux-i kárpiton. A cikket rövidítve közöljük.
https://24.hu/tudomany/2019/03/10/ezert-kellett-hitlernek-az-1000-eves-kincs/

Sosem volt ilyen éjszaka az Operaházban
Bankókkal hadonászó és a sütikre éhes hordaként rámozduló estélyis hölgyek, és a velük ellentétben halálosan nyugodt jegyszedők az Operában; a kamerának és a férjeiknek pózoló nők Ybl Miklós híres lépcsőin, kezekbe csúsztatott kezek, lapos és izgatott pillantások.
https://index.hu/fortepan/2019/03/10/sosem_volt_ilyen_ejszaka_az_operahazban/

A futópadot eredetileg rabok kínzására találták ki

A futópadokat manapság a legdivatosabb kondigépeik között tartják számon. Az eredeti rendeltetésükre emlékezve időnként taposómalmoknak is hívott fitneszeszközök világpiacának értéke meghaladja a 3,5 milliárd dollárt, és az előrejelzések szerint a következő évtized közepére ez még egymilliárd dollárral fog emelkedni. Csak Amerikában 52 millió ember kínozza magát futópadokon (legtöbben január első hetében, amikor még tart az újévi fogadalmak hatása), és legtöbbjük vélhetően testileg és szellemileg is megújulva lép le róla, miután befejezte az intervallumedzés aznapra rendelt félórás etapját.
https://index.hu/tudomany/til/2019/03/08/a_futopadot_eredetileg_rabok_kinzasara_talaltak_ki/

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.