Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

TÁJÉKOZTATJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET, HOGY

Gyopárosfürdőn 2022. 07. 12-18. között 4 db 4 személyes szoba betegség miatt megüresedett.

03. 16.

Felmondott az összes betegszállító a hatvani kórházban
Az összes betegszállító felmondott a hatvani Albert Schweitzer Kórházban, értesítette egy néző az Rtl Klub Híradóját. A hírt a kórház is megerősítette, a dolgozókat májusig kell pótolniuk.
Forrás: Mérce

 A középosztály kimenekíti gyerekeit az állami oktatásból, és ez az egész országnak rosszat tesz
Az utóbbi időkben egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy Magyarországon  a magasabb társadalmi státuszú szülők kimenekítik a gyerekeiket az állami iskolákból. A jelenség persze korábban is létezett, a szülők elkülönítési vágyaiban és az ezt lehetővé tevő iskolarendszerben semmi új nincs, de az oktatási intézmények burkolt, illetve nyílt államosítása felerősítette és a korábbinál szembetűnőbbé tette a folyamatot.

https://qubit.hu/2019/03/14/a-kozeposztaly-kimenekiti-gyerekeit-az-allami-oktatasbol-es-ez-az-egesz-orszagnak-rosszat-tesz

Veszélybe sodorják az egyházak a sikeres falusi iskolákat
Kiderült, hogy a kis, falusi iskolák a legeredményesebbek, akár azért, mert annyi továbbképzésre küldik a tanáraikat, akár azért, mert dolgozik ott egy nagy tekintélyű, elhivatott pedagógus. Közben viszont ezek az intézmények is veszélyben vannak, mert a jobb helyzetű szülőknek ez nem elég, sokan inkább a szomszéd település egyházi iskolájába viszik a gyereküket.
https://abcug.hu/veszelybe-sodorjak-az-egyhazak-a-sikeres-falusi-iskolakat/

 Egy nappal a szabadságharc évfordulója előtt adtak szabad kezet a Putyin-banknak
Egy nappal a '48-as szabadságharc ünnepe és közvetlenül a háromnapos hétvége előtt egy nappal, csütörtök délután jelent meg a Magyar Közlönyben annak a megállapodásnak a szövege, amit a kormány az orosz beruházási bankkal kötött.
https://index.hu/gazdasag/2019/03/14/kihirdettek_a_torvenyt_ami_teljes_mentesseget_ad_a_budapesti_orosz_banknak/

 Rengeteg változás érinti a munkaviszonyt és a bérezést
Törvény segít kiszűrni a színlelt munkaszerződéseket, egyenlő munkáért igenis járhat különböző bér és nyugdíjast mostantól nem érhet üzemi baleset. A munka világában megint rengeteg változás lépett életbe és ezekről tartottak összefoglalót a bérügyviteli szakma dolgozóinak a NEXON Akadémián.

https://www.hrportal.hu/hr/rengeteg-valtozas-erinti-a-munkaviszonyt-es-a-berezest-20190314.html

 Ötéves technikum lesz szakgimnáziumi képzés helyett

A szakképző iskolákban minden diák ösztöndíjat kap tanulmányai során

https://magyarnemzet.hu/belfold/oteves-technikum-lesz-szakgimnaziumi-kepzes-helyett-5911763/

https://hvg.hu/itthon/20190314_2020tol_megint_atalakitjak_a_szakkepzest

 Adómentessé válik az állampapír

Öt év alatt alaposan átrendeződhet a lakossági megtakarítások szerkezete

https://magyarnemzet.hu/gazdasag/adomentesse-valik-az-allampapir-5832572/

 Hivatalos tiltólista: ezeket az élelmiszereket meg ne vedd, veszélyes lehet!

Újabb kilenc jogsértő élelmiszer-vállalkozás illetve tizenhét webshop listáját hozta nyilvánosságra a NÉBIH. A vizsgált gyártók termékei között szerepeltek állatgyógyászati készítmények, diétát és fogyást segítő termékek, de bekerült a vizsgált cégek közé péládul a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház is.
https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/hivatalos-tiltolista-ezeket-az-elelmiszereket-meg-ne-vedd-veszelyes-lehet.1075765.html

 25 ezer forintért adtuk el az új 500-ast: így csináltuk, neked is összejöhet
https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/25-ezer-forintert-adtuk-el-az-uj-500-ast-igy-csinaltuk-neked-is-osszejohet.1075803.html

 Hogyan adóztak a rómaiak? – Összefoglaló áttekintés
Róma örökösei vagyunk! Összesen tizennyolc írásban ismertettük, elemeztük a Római Birodalom adózástörténetét, Róma alapításától Konstantinápoly bukásáig. A 2206 év jelentőségét nem csak az évek száma adja, sokkal inkább az, amit Róma a mai világra hagyományozott. A mai nyugati világban (amit annak tekintünk) gyakorolt politika, gazdasági működés, jog, kultúra, vallás, sőt egyes esetekben a nyelv is mind visszavezethetők erre az államalakulatra.
https://ado.hu/ado/hogyan-adoztak-a-romaiak-osszefoglalo-attekintes/

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.