Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

TÁJÉKOZTATJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET, HOGY

Gyopárosfürdőn 2022. 07. 12-18. között 4 db 4 személyes szoba betegség miatt megüresedett.

03. 08.

Itt a bizonyíték: már az utcán keresik az ápolókat, műtősöket Budapesten
Aki ma munkaerőt keres Magyarországon, annak kreatívnak kell lennie: már nem csak a buszokon és villamosokon, óriásplakátokon hirdetnek, de az épületek falán is. A hetedik kerületben szúrta ki a Pénzcentrum a Péterfy Kórház-Rendelőintézet kissé szokatlan toborzását, melyben aggasztóan sok munkakörbe keresnek embereket.
Forrás: Pénzcentrum


Több mint ezer titkos művelete volt tavaly a belső elhárításnak
Ezernél is több titkos információgyűjtésből száztizenkilenc esetben tett feljelentést tavaly a Nemzeti Védelmi Szolgálat - tudta meg az Index. A legtöbb esetben hivatali visszaélés gyanúja miatt kezdeményezett nyomozást a belső elhárításnak is nevezett szerv. Több mint háromszázhúsz esetben tesztelték a célszemélyeket, hogy korruptak-e, de ebből csak kilenc esetben derült ki, hogy azok.
https://index.hu/belfold/2019/03/07/nvsz_korrupcio_rendvedelem/

Saját oktatási ellenreformját készül eltörölni a kormány
2010 után minden progresszív oktatási elképzelést, tanulmányt, szakkifejezést igyekezett kiradírozni az Orbán-kormány. Most a versenyképességre hivatkozva kiradírozná a radírozást. A munkaalapú társadalom helyett tudásalapú társadalom lett a jelszó. Vélemény.
https://hvg.hu/elet/20190307_Sajat_oktatasi_ellenreformjat_keszul_eltorolni_a_kormany

 Elképesztő véletlen: 104 tankerület órára ugyanakkor tud csak tárgyalni a szakszervezettel
A március 14-i szolidaritási sztrájk elégséges szolgáltatásairól kezdeményezett tárgyalást a PDSZ, a munkáltató tankerületek pedig a csütörtök 12 órát látták alkalmasnak. Mind a 104-en.
https://hvg.hu/itthon/20190307_Elkepeszto_veletlen_104_tankerulet_orara_ugyanakkor_tud_csak_targyalni_a_szakszervezettel

 Szigorúbb lesz a falusi csok
https://nepszava.hu/3028157_szigorubb-lesz-a-falusi-csok

 Ezek az apró ajándékok még adómentesek
A vállalkozások kétharmada azzal együtt is megtartotta a dolgozóknak nyújtott béren kívüli juttatásokat, hogy ezek többségének adókedvezményét ez év elejétől jelentősen megnyirbálták. Akadnak azonban olyan megoldások, amelyek 2019-ben is megőrizték adóelőnyüket – igaz, kevesen ismerik őket.

https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/ezek-az-apro-ajandekok-meg-adhatok-adomentesen/

 Hasznos tudnivalók a társadalombiztosítási egyéni számláról
Gyakran felmerülhet a kérdés, különösen év elején az adóigazolások kézhezvételekor, hogyan lehetne megtudni, vajon rendben van-e társadalombiztosítási jogviszonyunk, a kifizetett munkabér, illetmény után mennyi nyugdíjjárulékot fizettünk.
https://ado.hu/tb-nyugdij/hasznos-tudnivalok-a-tarsadalombiztositasi-egyeni-szamlarol/


Hogyan igényelhető a nyelvvizsga díj és a KRESZ vizsga díja?
Az érettségi vizsgához közeledve sokan kísérelnek meg nyelvvizsgát tenni, és szerencsére sok fiatalnak ez sikerül is. Az eredményes nyelvvizsgához kedvezmény is társul, a vizsgadíj visszaigénylésének lehetősége. Ugyancsak tél végi aktualitás a gépjárművezetői engedély megszerzésének első lépése, a KRESZ vizsga teljesítése, hogy a tavasz beköszöntével a szabadtéri második lépés, a gyakorlati oktatás is megkezdődhessen. Itt is találunk visszaigénylési kedvezményt.

https://ado.hu/tb-nyugdij/hogyan-igenyelheto-a-nyelvvizsga-dij-es-a-kresz-vizsga-dija/

 Új szívkatéteres eljárás Debrecenben
Speciális katéteres szívműtétet végeztek a Debreceni Egyetem kardiológiáján.
https://weborvos.hu/regionalis_hirek/uj-szivkateteres-eljaras-debrecenben-250955

 Fontos döntés született az özvegyi nyugdíjról
Egy hölgy három évvel a férje halála után nyújtotta be igényét ideiglenes özvegyi nyugdíj megállapítása iránt. A munkaügyi bíróság nem akarta  megítélni számára az ellátást, ám a Kúria végül másként döntött február 13-án - idézte az adózóna.hu.
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/fontos-dontes-szuletett-az-ozvegyi-nyugdijrol.680096.html/amp

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.