Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

TÁJÉKOZTATJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET, HOGY

Gyopárosfürdőn 2022. 07. 12-18. között 4 db 4 személyes szoba betegség miatt megüresedett.

03. 06.

Változás a keresőképtelenségi igazolások kiállításában

Változást hozott az új év a keresőképtelenségi igazolások kiállításával kapcsolatban, ami orvosainknak jelent nagyobb adminisztrációs terhet.

Forrás: ado.hu

 Megszavazták a vagyonkezelő alapítványi formát, amivel leválaszthatják azt MTA kutatóhálózatát
Keddi ülésén tartott zárószavazást az Országgyűlés a Trócsányi László igazságügyi miniszter által beterjesztett, a vagyonkezelő alapítványokról szóló törvényjavaslatról, amelyet 124 igen, 50 nem szavazattal és 4 tartózkodás mellett fogadott el kormánypárti többség.
https://merce.hu/2019/03/05/megszavaztak-a-vagyonkezelo-alapitvanyi-format-amivel-levalaszthatjak-azt-mta-kutatohalozatat/

Csökken a szabadság a hivatalokban, de van, aki még így is jól jár: A helyettes államtitkárok fizetését szépen megemelték

Nagyvonalúság!
https://magyarnarancs.hu/belpol/csokken-a-szabadsag-a-hivatalokban-de-van-aki-meg-igy-is-jol-jar-a-helyettes-allamtitkarok-fizeteset-szepen-megemeltek-117809


Óriási árat fizettetnek a nőkkel egy részmunkaidős állásért

Egy tanulmány arra a kérdésre kereste a választ, hogy a részmunkaidő milyen szerepet tölt be a magasan képzett nők karrierjében, miután a gyermekvállalás után visszatérnek a munkahelyükre. Magyarországon elvileg a magasabb pozíciókban lévő nők a részmunkaidős állások nyertesei, a valóság ezzel szemben az, hogy a túlórák miatt ugyanúgy ledolgozzák a teljes munkaidőt, csak néha eljutnak a gyerekükért az óvodába.
https://abcug.hu/oriasi-arat-fizettetnek-a-nokkel-egy-reszmunkaidos-allasert/

Így nőnapoznak a kőgazdag magyarok: egy csokor virág árából más autót vesz
Átfésültük az online virágküldő oldalak kínálatát, és megdöbbentünk: szerelmünk, szeretetünk kifejezésének csak a fantáziánk szabhat határt. Illetve a pénztárcánk.
https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/igy-nonapoznak-a-kogazdag-magyarok-egy-csokor-virag-arabol-mas-autot-vesz.1075443.html

Már annyira drága a krumpli, hogy az Auchannál darabáron is lehet venni
Az idényáras élelmiszerek ára az elmúlt egy évben több mint 20 százalékkal nőtt, a burgonya esetén pedig ennél is jóval nagyobb a drágulás.  A francia áruházlánctól mostantól akár 1 szemet is kérhetünk.
https://nepszava.hu/3027854_mar-annyira-draga-a-krumpli-hogy-az-auchannal-darabaron-is-lehet-venni

Lehetetlen elvárás a kötelező nyelvvizsga

Már a középiskolában behozhatatlan hátrányba kerülnek a kistelepüléseken tanulók: a tanár- és eszközhiány miatt ugyanis szinte esélyük sincs arra, hogy nyelvvizsgát szerezzenek az érettségiig. Enélkül viszont nem kezdhetik el az egyetemet.

https://nepszava.hu/3027827_lehetetlen-elvaras-a-kotelezo-nyelvvizsga

 Ilyen egészségügyi központ nem volt még az egész országban (Exkluzív interjú)
A TritonLife Csoport (a Róbert Magánkórház tulajdonosa) valamint Dr. Szabó Zsolt kézsebész szakorvos, a Világ Kézsebészeti Társaságok Szervezetének jelenlegi elnökének közös tulajdonlásában jött létre nemrégiben a Magyar Kézsebészeti Központ.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/egeszseggazdasag/ilyen-egeszsegugyi-kozpont-nem-volt-meg-az-egesz-orszagban--exkluziv-interju.3.316111.html

 Távdiagnosztizáló háziorvosokkal csökkentenék a sorokat
Kevesebb kórházzal, háziorvosi praxisközösségekkel és a teljesítményfinanszírozási rendszer átalakításával mentené az egészségügyet a Pénzügyminisztérium - írja a hvg.hu.
https://weborvos.hu/lapszemle/tavdiagnosztizalo-haziorvosokkal-csokkentenek-a-sorokat-250897

Nagyon becsapós az idei cafeteria
Egy átlagos béren kívüli juttatási keret alig több mint a felére is olvadhat, mire a dolgozó zsebébe jut – számolta ki az Azénpénzem.hu. A gond az, hogy ezzel a választás során esetenként nincs is tisztában a munkavállaló. A cégeknél ugyanis „trükkös" kalkulátorok működnek
https://www.azenpenzem.hu/cikkek/nagyon-becsapos-az-idei-cafeteria/5650/


Tudományos áttörés: meggyógyították a második AIDS-es embert, aki rákos is volt
A tudósok régóta próbálják megismételni az eljárást, amely 12 éve egy HIV-fertőzött beteg hosszú távú, teljes tüntetmentességéhez vezetett. Most úgy tűnik, hogy a"londoni beteg" néven emlegetett pácienssel sikerült, így bizonyítván, hogy a kezelés sikere reprodukálható. Szakértők szerint a mérföldkő reményt jelent az embereknek: a gyógyulás nem álom, elérhető.
htts://hvg.hu/tudomany/20190305_masodik_hiv_fertozott_gyogyitas_aids_rak_gyogyulas_remisszio_londoni_beteg_csontvelo_atultetes_ccr5

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.