Hévízre utazók figyelem!

 Aki a BRDSZ üdülőbe / Park u. 14./ utazik és kezelést szeretne igénybe venni, az 4 héttel korábban jelentkezzen be a Honvéd Szanatóriumba az alábbi telefonszámon!
0683-542310/183-as mellék / Lajtai Anitát keresni!/ Személyes adatok és a TAJ szám megadása szükséges! Háziorvosi beutalón szerepeltetni kell a 01A621452  intézményi kódot!  

TÁJÉKOZTATJUK AZ ÉRDEKLŐDŐKET, HOGY

Gyopárosfürdőn 2022. 07. 12-18. között 4 db 4 személyes szoba betegség miatt megüresedett.

02. 14.

Újabb milliárdok a budai Várnak, egyre kétségesebbnek tűnik BM költözése
36 milliárdot kap a budai Vár fejlesztése az elfeledettnek tűnt Hauszmann-terv iránymutatásai alapján. A Belügyminisztérium Várba költözése pedig egyre bizonytalanabbnak tűnik.

Forrás: HVG, Népszava

Orbán húsz éve ugyanazt a szerződést kötné meg a nőkkel

Orbán Viktor 2010 óta azonos családpolitikai eszközöket alkalmaz, mint az első kormányzása idején, sőt már akkor volt egy kísértetiesen hasonló akcióterve, azóta pedig még egy másik is, ahogyan több, a mostaniakkal egybevágó intézkedés. A kormányfőnél – legalább retorikai szinten – 1998 óta központi kérdés a család, amire most már a migrációellenes hadjáratban is épít.

https://index.hu/belfold/2019/02/13/sokadszor_kotne_meg_szerzodeset_a_nokkel_orban_csaladpolitikai_intekedesek/

Oktatási kudarcok után itt a teljes újratervezés: emelnék a tankötelezettség korhatárát

Totális kudarc a szakképzési reform, állítják szakértők. Az innovációs tárca stratégiája technikummá nevezné át a szakgimnáziumokat és csökkentené a terhelést. Tizenhét évre emelnék a tankötelezettség korhatárát a Szakképzés 4.0 című, lapunk birtokába jutott háttéranyag szerint.

https://nepszava.hu/3025399_oktatasi-kudarcok-utan-itt-a-teljes-ujratervezes-emelnek-a-tankotelezettseg-korhatarat

 Nem csillapul a sztrájkhullám: drámai a helyzet Miskolcon

Megszakadtak a bértárgyalások a miskolci SEGA Hungary Kft.-nél, ezért szerda délutántól sztrájkot hirdetett a szakszervezet.

https://nepszava.hu/3025414_nem-csillapul-a-sztrajkhullam-dramai-a-helyzet-miskolcon

 Túlóra: a törvény szerint, kollektív szerződéssel és önként
A munka törvénykönyvéről szóló törvény 2019. január 1. napján hatályba lépett módosításai lehetővé teszik, hogy a munkavállalók az eddig megengedettnél többet, akár évi 400 órát túlórázzanak. E lehetőség kiaknázása előtt azonban érdemes az Mt. változatlanul érvényesülő rendelkezéseit, valamint a kapcsolódó módosításokat is szemügyre venni.
https://ado.hu/munkaugyek/tulora-a-torveny-szerint-kollektiv-szerzodessel-es-onkent/

 A nyugdíjasok jövedelmei utáni közterhek 2018-ban és 2019-ben
A nyugdíjas magánszemélyek többféle lehetőség közül választhatnak, ha jövedelemre kívánnak szert tenni. Ezen kívül olyan jövedelmeket is szerezhetnek, amelyek nem az általuk végzett tevékenységből származnak. Az Adó szaklap írása áttekinti, hogy milyen közteherfizetési-kötelezettségeket kell teljesíteni a különböző jogcímeken szerzett jövedelmek után.
https://ado.hu/ado/a-nyugdijasok-jovedelmei-utani-kozterhek-2018-ban-es-2019-ben/

Áldatlan állapotok: akár fertőzéseket is elkaphatunk a 4-6-os villamoson

Súlyos fertőzésveszélyt hordozhatnak a naponta több százezer utast szállító 4-6-os villamosok.

https://nepszava.hu/3025307_aldatlan-allapotok-akar-fertozeseket-is-elkaphatunk-a-4-6-os-villamoson

6,8 millióért íratott könyvet a keresztényüldözésről az Orbán-kormány
Hiába kérdeztük, nem árulják el előre, miről szól az érdekfeszítő című "Budapest-jelentés a keresztényüldözésről", pedig közpénzből íratta meg a Miniszterelnökség a Nemzeti Közszolgálati Egyetemmel. A tudományos művet a kormány kifejezetten ezzel a címmel rendelte meg, és díjmentesen elérhető lesz a köz számára. Meglátjuk, mennyiben felel meg annak az Orbán Viktor által kitűzött célnak, hogy közvetlen gazdasági hasznot kell hajtania.
https://hvg.hu/itthon/20190213_68_millioert_rendelt_az_Orbankormany_konyvet_a_keresztenyuldozesrol

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2021-et.