ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!

Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

11. 22.

Drasztikus munkaidő-szabályok jöhetnek - itt a fideszes javaslat

Újra elővették azt a 2017 tavaszán már lesöpört javaslatot, mely szerint a jelenlegi maximális 12 hónapról 36 hónaposra emelkedne az egyenlőtlen munkaidő-beosztásban dolgozók munkaidőkerete. Mindenkit érintene az, hogy az egy évben elrendelhető rendkívüli munkaidő maximális mértékét évi 400 órára növelnék meg. A Kósa Lajos és Szathmáry Kristóf fideszes képviselők jegyezte friss törvényjavaslat 2019 január 1-től lenne hatályos, amennyiben a parlament elfogadja.

Forrás: napi.hu

 2-3 évre állapodnának meg a minimálbér és a garantált bérminimum emeléséről
Ebben a munkaadók és a munkavállalók is egyetértenek, az emelés ütemében viszont nem.
https://mfor.hu/cikkek/szemelyes_penzugyek/2-3-evre-allapodnanak-meg-a-minimalber-es-a-garantalt-berminimum-emeleserol.html

 Történelmi csúcsra ugrott a kormányzat adóssága
A kormányzati adósság szeptemberi apadását ismét egy szignifikáns emelkedés követte októberben.
https://mfor.hu/cikkek/makro/tortenelmi-csucsra-ugrott-a-kormanyzat-adossaga.html

 25 milliárdos segélyhitelt ad az Orbán-kormány Kenyának és a Zöld-foki Köztársaságnak
https://168ora.hu/penz/25-milliardos-segelyhitelt-ad-az-orban-kormany-kenyanak-es-a-zold-foki-koztarsasagnak-159447

"Fél év kellett ahhoz is, hogy visszataláljunk az eddig sem járható útra"
Van miniszteri biztosa már a szuperkórházaknak és az e-Healthnek, a kérdés csak az, hogy maga a szuperkórház és az informatikai fejlesztések megvalósulnak-e.  Nemrég jelent meg a hír, hogy tíz új miniszteri biztost nevezett ki Kásler Miklós miniszter.

 Rossz sci-fibe illő arcfelismerős határvédelmi rendszert tesztelnek a magyar kerítésnél
A napokban egy ilyen új, mesterségesintelligencia-alapú határvédelmi rendszer, az iBorderCtrl kísérleti verzióját kezdték el tesztelni a szerb-magyar határon. A magyar fél által felajánlott két átkelőből Tompát választották ki, ahol november közepén el is indult a tesztüzem. Ez nem része a hivatalos határellenőrzésnek, a közúti átkelőhelyen egy elkülönített pontján, önkéntes alapon zajlik a tesztelés. Magyarország mellett még Görögország és Lettország schengeni határszakaszán próbálgatják a rendszert.
https://qubit.hu/2018/11/21/rossz-sci-fibe-illo-arcfelismeros-hatarvedelmi-rendszert-tesztelnek-a-magyar-keritesnel

https://nepszava.hu/3015937_pofara-megy-hazugsagot-is-keres-a-magyar-hataror-robot

 Plusz öt nap szabadság a közigazgatásban dolgozó házasoknak
A központi közigazgatásban dolgozók házassága esetén, rendes szabadságukon túl, plusz öt nap szabadságot kapnak - mondta az egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár egy konferencián, Budapesten.
https://hirtv.hu/ahirtvhirei/plusz-ot-nap-szabadsag-a-kozigazgatasban-dolgozo-hazasoknak-2472020

Ott tart már a magyar foci, hogy a parlament a játékosok évi 500 milliós fizetésére készül rábólintani
Kevés lett ugyanis a havi majdnem 20 millió forint, jöhetnek a 35 millió fölötti fizetések.
https://444.hu/2018/11/21/ott-tart-mar-a-magyar-foci-hogy-a-parlament-a-jatekosok-evi-500-millios-fizetesere-keszul-rabolintani

Vizsgálják a magyar bírósági rendszert

Az igazságszolgáltatás magyarországi helyzetét is napirendre tűzte és megtárgyalta a marokkói Marrákesben rendezett éves ülésén a Bírák Nemzetközi Egyesülete, s ez alapján úgy döntöttek: európai szervezetük, az Európai Bírói Egyesület (EBE) felügyeleti eljárást indít a magyar bírósági rendszerrel kapcsolatban.

https://nepszava.hu/3016025_vizsgaljak-a-magyar-birosagi-rendszert

Így úszhatod meg a náthát és influenzát idén ősszel, télen: filléres a védekezés
A tél közeledtével egyre inkább hajlamosak vagyunk begubózni: a szabadtéri programokat felváltja a kényelmes kanapé, a tévénézés, olvasás egy bögre forró csokoládé vagy tea mellett. Ha valaki otthon tölti az estéjét, érdemes sütik és csokik helyett nyers zöldséget és gyümölcsöt nassolnia, még akkor is, ha a nyári, kora őszi időszakhoz képest ilyenkor kicsit szűkül a szezonális zöldségek-gyümölcsök választéka. Sárgarépa, alma, körte, narancs vagy mandarin: ezekkel nem lőhetünk mellé, és ezeket majszolva megkímélhetjük magunkat egy komolyabb betegségtől is.
https://www.penzcentrum.hu/vasarlas/igy-uszhatod-meg-a-nathat-es-influenzat-iden-osszel-telen-filleres-a-vedekezes.1072209.html