10. 26.

Jelentősen emelkedik az egészségügyi szolgáltatási járulék összege
A korábbi évekhez képest jobban, havi 400 forinttal emelkedik az úgynevezett egészségügyi szolgáltatási járulék összege, amelyet akkor
kell fizetni, ha az ember más jogcímen - például bejelentett állás hiányában - nem jogosult egészségbiztosítási szolgáltatásra.
Forrás: napi.hu

A családi adókedvezmény vagy az szja-visszatérítés miatt nem fog több gyerek születni
A demográfus szerint meg kellene ígérni az embereknek, hogy bárki is alakít jövőre kormányt, nem fogja felrúgni a családtámogatási rendszert.
https://privatbankar.hu/cikkek/makro/a-csaladi-adokedvezmeny-vagy-az-szja-visszaterites-miatt-nem-fog-tobb-gyerek-szuletni.html


HIV-veszély miatt utasították el a Szputnyik vakcinát Dél-Afrikában

A probléma a második oltással adódott, ami a vizsgálatok szerint elősegítheti a HIV-fertőzést.
https://www.napi.hu/nemzetkozi-gazdasag/szputnyik-koronavirus-vakcina-oltas-engedelyezes-del-afrika-hiv.738958.html

Berobbantak az esetszámok a régiónkban és Európában, itt a negyedik hullám felfutó szakasza
Egyre több szomszédos országban és Európa új járványgócában, az Egyesült Királyságban is berobbanni látszanak az új koronavírus esetszámok, a negyedik járványhullám úgy tűnik, elérte a kontinenst, és a jelek szerint Magyarországot is. A koronavírus-járványról szóló híreinket ebben a cikünkben szedjük össze hétfőn.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211025/berobbantak-az-esetszamok-a-regionkban-es-europaban-itt-a-negyedik-hullam-felfuto-szakasza-506874

 

Politikai gyávaságnak tartja Kunetz, hogy még nem hozták vissza a kötelező maszkviselést

Politikai gyávaságnak minősítette Kunetz Zsombor az RTL Híradóban, hogy sem a főváros vezetése, sem a kormány nem tette még újra kötelezővé a maszkot, például a tömegközlekedési eszközökön. Az egészségügyi szakértő szerint a járványhelyzet miatt indokolt lenne a szigorítás. A Híradó megjegyzi, hogy az elmúlt hét napban összesen több mint 14 ezer új fertőzöttet regisztráltak, a kórházban lévők száma pedig meghaladja az 1500-at.

https://24.hu/belfold/2021/10/25/koronavirus-maszkviseles-kunetz-zsombor-negyedik-hullam/

 

Egyre többen betegszenek meg influenzaszerű tünetekkel
Ugyanakkor a laboratóriumok még nem igazolták a vírus jelenlétét.
https://mfor.hu/cikkek/makro/egyre-tobben-betegszenek-meg-influenzaszeru-tunetekkel.htmlA koronavíruson átesett focisták teljesítménye bizonyítottan hosszabb távon is romlik
Sokan foglalkoznak a járvány egészségügyi és gazdasági hatásával, de egyelőre még kevés tanulmány született, ami az egyéni teljesítmény változásával foglalkozik. Kai Fischer és szerzőtársai azt vizsgálták meg, hogyan változik a teljesítménye azoknak a focistáknak, akik bizonyítottan koronavírus fertőzöttek voltak.
https://g7.hu/elet/20211024/a-koronaviruson-atesett-focistak-teljesitmenye-bizonyitottan-hosszabb-tavon-is-romlik/Milyen oltást kapott a pápa és milyent az európai politikai elit? Megmutatjuk
Voltak, akik a sor elejére álltak, de olyanok is, akik a vakcinával szembeni bizalmatlanságot akarták enyhíteni az oltásukkal. Az uniós vezetők túlnyomó többsége a Pfizer vagy az AstraZeneca vakcináját kapták.
https://mfor.hu/cikkek/makro/milyen-oltast-kapott-a-papa-es-milyent-az-europai-politikai-elit-megmutatjuk.html

 

Az oltásellenesek már az iskolában vannak
Koronavírus percről percre
https://index.hu/kulfold/2021/10/25/koronavirus-oltasok-nemzetkozi-hirek-oktober-percrol-percre/

 

 

Tisztelt Tagok!

A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a befizetett szakszervezeti tagdíj összegével a nem önálló tevékenységből származó bevétel adóalapja csökkenthető.

Bővebben...

A kormányzati létszámgazdálkodás új rendjének megvalósításával összefüggő létszámcsökkentési intézkedés alapján, az újbóli munkába lépés elősegítése érdekében az alábbi szolgáltatási csomag került kialakításra.

Bővebben

Élet- és balesetbiztosítás belügyi munkavállalók részére

A Generali ajánlata itt olvasható.

 

Tudjon meg többet a Benefit Barcode rendszerről!

Az Ér­tel­mi­sé­gi Szak­szer­ve­ze­ti Tö­mö­rü­lés és a Du­ra Stú­dió Kft. meg­hir­de­ti a Du­ra Lász­ló dip­lo­ma­mun­ka pá­lyá­zat 2019-et.