ÜDÜLÉS

Üdülési szabályzat, 2024-ben érvényes térítési díjak
Gyopárosfürdői beutaltak figyelem!
1. Június 01-én minden beltéri és kültéri medence működni fog! Befejeződik a tető felújítása!
2. Mindenki gondolja át, hogy a fürdőbelépőket mikor akarja igénybe venni kedd-szerda-csütörtök vagy péntek-szombat-vasárnap? A napi felvételre nincs lehetőség.
Kovács József Üdülési felelős

10. 11.

Orbán Viktor: nem lehet hitelből emelni a béreket

A szokásos pénteki interjú egyik központi témája volt a bérek emelése. Orbán Viktor ennek kapcsán azt hangsúlyozta, hogy számos területen sikerült előrelépni, köszönhetően a jó gazdasági teljesítménynek. Bár vannak jogos igények a miniszterelnök szerint, ugyanakkor felelőtlenség lenne, ha hitelből emelnének béreket.
Forrás: Privátbankár 

Pandora titkos listái: Mit szabadítanak el az offshore leleplezések?

Pandora-iratok: ezzel a sokat sejtető névvel hozták nyilvánosságra az eddigi legnagyobb offshore leleplezést. A mitológiai átokhozó szelence tartalma ezúttal az a 12 millió dokumentum lehet, amelyet egy nemzetközi újságíró konzorcium másfél éves munkával gyűjtött össze és publikált. „Az együttműködés rávilágított arra, hogy államfők, kormányfők, befolyásos politikusok, milliárdosok és egyéb nagyemberek hogyan rejtik el vagyonukat a saját országuk adóhatóságai elől, amelyek értéke ezermilliárd dollárokra rúg. Több száz politikus, celeb, vallási vezető és bűnöző rejtegette a pénzeit különböző palotákban, tengerparti ingatlanokban, luxusjachtokban, felbecsülhetetlen értékű műtárgyakban" – hangzik el a Pandora-iratokat felvezető videóban.

http://www.atv.hu/kulfold/20211008-pandora-titkos-listai-mit-szabaditanak-el-az-offshore-leleplezesek

 

50 millióért főz Orbánéknak a honvédség
Január óta nem a Gundel főz a karmelita kolostorban, hanem a honvédség. Most kiderült az is mennyiért: 50 milliós költségvetési megállapodást kötöttek velük.
https://hirklikk.hu/kozelet/50-millioert-foz-orbaneknak-a-honvedseg/388041

 

Aki keveset keres, annyit is ér: Magyarország egyre arcpirítóbb fizetésekkel alázza meg a tanárait
Sokkolóak a köznevelésben dolgozó tanárok kereseti számai. Nem csoda, hogy egyes természettudományos tárgyaknál (például fizika, kémia, biológia) az elmúlt években kilencszer annyi pedagógus megy nyugdíjba, mint amennyi pályakezdő a szaktanári hivatást választja.
https://telex.hu/gazdasag/2021/10/07/aki-keveset-keres-az-annyit-is-er-magyarorszag-egyre-arcpiritobb-fizetesekkel-alazza-meg-a-tanarait


A magyar iskolákban lényegtelen szempontok szerint értékelik a gyerekeket
Miért fontos az, hogy egy képletet én egy perc alatt oldok meg, vagy öt perc alatt? Azért fontos, mert Magyarországon föl kell állítani egy hierarchiát, mindig tudni kell, hogy ki okosabb a másiknál. De ezzel a rendszerrel tulajdonképpen sprintereket képzünk, és nincsenek hosszútávfutóink.
https://g7.hu/podcast/20211010/a-magyar-iskolakban-lenyegtelen-szempontok-szerint-ertekelik-a-gyerekeket/

Friss fejlemények az szja-visszatérítés körül
Az adóhatóság már dolgozik az adó-visszatérítések kiutalásán, javában tartanak az személyijövedelemadó (szja)-visszatérítések kifizetéséhez kapcsolódó munkák az informatikai rendszerek felkészítésével - mondta az origo.hu-n megjelent interjúban a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt (NAV) vezető államtitkár.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211010/friss-fejlemenyek-az-szja-visszaterites-korul-504502


Táppénz kódok 2021: Tudd meg, mennyi pénz jár, ha megbetegszel!
A különféle betegségek, balesetek és más egészségügyi problémák sajnos senkit sem kerülnek el – éppen ezért minden munkavállalónak joga van fizetett pihenőidőre, amikor keresőképtelenségére hivatkozva nem tudja ellátni munkahelyi feladatait. Ekkor kerül előtérbe a táppénz kódok fontossága, ugyanis nem mindegy, hogy mi történt velük, ugyanis a táppénz kódok 2021 szerint meghatározott bér kerül kifizetésre.
https://www.penzcentrum.hu/karrier/20211009/tappenz-kodok-2021-tudd-meg-mennyi-penz-jar-ha-megbetegszel-1118275

A kullancsok hozhatják el a következő járványt

A koronavírus-járvány valósággal letarolta a világot, de emellett egyre többet hallani olyan vírusokról, amelyek rendkívül veszélyesek lehetnek a jövőben akár világszerte is.
https://index.hu/kulfold/2021/10/09/kullancs-betegseg-sulyos-jarvany-fertozes-jezo-virus-japan/

Diagnózis az elhúzódó COVID-ra
https://hu.euronews.com/2021/10/09/diagnozis-az-elhuzodo-covid-ra

Jakab Ferenc: nem a delta lesz az utolsó variáns
"Ameddig a vírus körforgásban van, amíg a vírus replikálódik, addig mutációk voltak, vannak és lesznek is. Ezért kell az oltás, hogy megállítsuk a replikációt" - fogalmazott a virológus.
https://infostart.hu/tudomany/2021/10/08/jakab-ferenc-virologus-nem-a-delta-lesz-az-utolso-varians

Így néz ki a koronavírus elleni oltás a világ végén
A világ vége Malanában van, de még ez a himalájai falu sem lehet eléggé eldugott ahhoz, hogy ne érje el a koronavírus-járvány – szerencsére nem maga a fertőzés, hanem a 900 millió indiaira kiterjedő oltási program. A Reuters készített képriportot arról, hogyan jut el az oltás a faluba.
https://telex.hu/koronavirus/2021/10/09/koronavirus-oltas-a-vilag-vegen

 

Létezik egy titkos magyar járványügyi jelentés

Hetek, sőt inkább hónapok óta kéri a szakmai közönség, hogy a kormány közöljön részletesebb adatokat a magyar járványról, nevezetesen, hogy hogyan oszlik meg az oltottak és oltatlanok között a koronavírus miatt kórházba kerültek száma. Ezzel is pontosabb képet kaphatnánk a negyedik hullámról és a vakcinák hatásosságáról. A kormány azonban ezt elutasítja,viszont a napokban Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere érdekes kijelentést tett.

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20211009/letezik-egy-titkos-magyar-jarvanyugyi-jelentes-504472