Kevesebb rendőr, kevesebb tanár kell

itt a vége

A Budapesti Rendészeti Szakközépiskola (BRSZKI) közel 170 fős állományából hányan menekülhetnek meg a munkanélküliségtől, s akik nem, azokkal mi lesz? Mikorra várható döntés, és mikor közlik az elhatározást az emberekkel? A legfontosabb kérdésekre 2004. június 15-én még nincs válasz, ami van, az a bizonytalanság. Még Tímár Béla alezredes, az iskola igazgatójának szolgálati helyettese sem tudja a válaszokat.

Összesen mintegy 59 hivatásos állományú oktatót és 60 közalkalmazottat (szak-, segéd- és háttérmunkások, de tanárok is) eresztenek szélnek a BM Oktatási Főigazgatóságához tartozó Kerepesi úti intézményből. Az emberek félnek, elkeseredettek, attól tartanak, nem találnak maguknak megfelelő állást, és akkor veszélybe kerül a megélhetésük.

Három kárvallott

Az utolsó iskolai napon a büfé előtt beszélgetünk három érintettel: egyikük sem boldog tőle, hogy feltehetően mennie kell. Barczi László vízvezetékszerelő, de azt mondja, más feladatai is vannak. Előfordul, hogy gépkocsit kell vezetnie, vagy éppen autóbuszt, mikor mire van szükség.

_ Minden attól függ, hogy melyik szerv veszi át az objektumot. Ha a Készenléti Rendőrség, akkor nekünk nincs esélyünk, mennünk kell, mert nekik megvannak a maguk emberei. Az a baj, hogy június 15-e van, és még mindig nem tudunk biztosat. Illetve az a biztos, ha engem felmentenek, nem lesz könnyű munkát találnom _ panaszolja.

A képzett szakmunkás közalkalmazottként 95 ezer forintot keres, ebből a két gyerek után járó családi pótlékot is ide értve körülbelül 75 ezer forintot utalnak át a számlájára.

Kozák Zsolt alig múlt 30 éves, lakatos, neki talán könnyebb lesz elhelyezkednie, bár még mindig abban bízik, hogy maradhat, s mint megbízható munkaerőt, átveszi az utód.

_ Ha nem, három havi végkielégítést kapok és még három havi keresetnek megfelelő összeget a felmentési időre _ mondja a fiatalember, akinek 66 ezer forintot utalnak a számlájára minden hónapban.

Tóth Mihály kertész, ő hármójuk közül a „legegyszerűbb eset": rokkantnyugdíjas, szerződéssel foglalkoztatják, feltehetően csak addig, amíg az iskola lesz. Maradna, de ha menni kell, nem tud mit csinálni, megpróbál majd más elfoglaltságot keresni.

Bizakodó BM

Mielőtt az igazgatóhelyetteshez megyünk, Stefán Ilona, a közlekedési szakcsoport ügyviteli alkalmazottja, a suli BRDSZ titkára is felvilágosít pár dologról.

_ Azokkal „nincs baj", akiket az iskola megszüntetésétől függetlenül, a kormányzati létszám leépítési kötelezettségből adódóan felmentettek, illetve megszüntetik a szolgálati vagy közalkalmazotti viszonyát. A július 1-je után még az iskolán maradó 59 hivatásosból csak néhányat tud átvenni az adyligeti iskola, a többiek vagy találnak maguknak helyet, vagy nyugdíjba mennek, de akik egyik lehetőséggel sem tudnak élni, azok kénytelenek lesznek leszerelni. Itt a szakszervezet nem sokat tudott tenni, csak segíteni és figyelni, hogy a személyzeti procedúra törvényesen folyjék _ mondja, majd hozzáteszi, a távozni kényszerülő közalkalmazottakat ő és a kollégái vadászták össze.

Végigjárták az intézményt, és megkérdeztek mindenkit, hogyan érintené, ha kikerülne az iskola állományából. Összejött a létszám, mindenkinek a járandóságait kiszámíttatták, ők talán nem távoznak rossz szájízzel.

Tímár Béla alezredes, az iskola igazgatójának szolgálati helyettese maga is érintett.

_ Beteg a feleségem, ezer gondom van, nyugdíjba megyek _ közli személyes döntését, aztán kérdéseinkre válaszolva elmondja: a Belügyminisztériumban van az előterjesztés, amely a rendészeti szakközépiskolák átszervezéséről szól.

Az ő intézményük azok között van, ahol megszűnik a tiszthelyettesképzés, Adyligeten 15_20 tanárra lesz szükség, de hogy ebből mennyi hivatásos és mennyi közalkalmazott, nem tudják.

A bezárás előtt lévő BRSZKI létszáma június 15-én 163 fő. Ebből június 30-án 35 fő távozik az iskoláról, 128 embernek pedig augusztus végén jár le a mandátuma. A Belügyminisztériumban nem hivatalosan azt hallottuk, hogy a csopaki iskola személyzetét egy az egyben átveszi az ORFK, a BRSZKI állományával kapcsolatban folynak az egyeztetések a Készenléti Rendőrséggel és a BRFK-val, hogy a létszámstop ellenére oda is kerülhessenek mind hivatásosok, mind közalkalmazottak.

Szomorú pedagógusnap

Remélik a BM-ben és az ORFK-n, hogy alig lesz olyan, akit ne tudnának elhelyezni. Egyedül a soproniak számára nincs egyelőre teljes megoldás, ugyanis a határőrség bérkerete kevés a teljes állomány átvételéhez, de még itt is van idő a megfelelő megoldások kimunkálásához. Dr. Tiborcz János humánpolitikai helyettes államtitkár azt ígérte a BRDSZ-nek, hogy minden segítséget megad a problémák orvoslásához.

_ Az a baj _ világít rá a lényegre dr. Bárdos Judit, a BRDSZ főtitkára _, hogy annak idején nem kellett volna ennyi iskolát létrehozni, s akkor most nem volna mit megszüntetni. Igaz, akkor ezzel az intézkedéssel jó néhány kollégának a státusát mentették meg, de csak évekre, mert lám, vesztesek mégiscsak lesznek, és ennek nem túl jó olvasata van így pedagógusnap táján.

Azt már én teszem hozzá: máskor se lenne!

CSÁSZÁR KÁLMÁN

Ápolónő lesz

A BRDSZ-titkár július 1-jén már az új munkahelyen kezd. Mint mondja, nem pánikol, a régi szakmájába megy vissza, ápolónő lesz. Stefán Ilona nincs kétségbe esve, neki legalább van munkahelye, ami manapság igencsak jelentős értékké növekedett. A saját jövőjét nem félti, amíg van keze-lába, elboldogul, de azokat sajnálja, akik _ az ő megfogalmazása szerint _ a szívüket-lelküket tették ki ezekért a csibészekért, mármint a hallgatókért.

Betartás

Rendészeti Szakközépiskolák átszervezése 2004.

Demokrácia tekintetében sem hozta meg az elmúlt tíz év a nagy áttörést a Belügyminisztériumban. Kikényszerítjük, hogy tárgyalóasztalhoz üljünk, de valójában, akarva vagy akaratlanul, eldöntött dolgokhoz asszisztálunk a demokrácia leple alatt. Hallgatjuk a szakemberek bölcs gondolatait, magyarázatait és egyre az jár az eszünkben: mit is keresünk mi itt? Hiszen a döntés kimenetelét tekintve éppen a legérintettebbek, a dolgozók és a tanulók nem lettek megkérdezve.

A közoktatási tv. 102. § (3) előírja: „A fenntartó a közoktatási intézmény megszüntetésével, átszervezésével, feladatának megváltoztatásával, …összefüggő döntése előtt beszerzi az intézmény alkalmazotti közösségének, …az iskolai diákönkormányzatnak …véleményét."

Vajon ki és mikor kérte ki a véleményünket? Egy kis szójáték: A törvényen innen és azon is túl (kommentár nélkül) Nekem be kell tartani, Nekünk be kell tartani, Neked be kell tartani, Nektek be kell tartani, és Neki betartanak. Nekik?

(v-era)

Cserbenhagyás

A BRSZKI dolgozói, a tanárok és más beosztásúak sem érzik a törődést, amiről a BM-ben beszélnek, többen úgy fogalmaznak, magukra hagyták őket. Nem hisznek az ígéretekben, ennek ellenére sokan bíznak, mégiscsak lesz valami csodaszámba menő esemény, aminek következtében csak rossz álom marad az, amit most átélnek. Ha a minisztériumiaktól hallottak valósulnának meg, sokan áldanák a nevüket, de az érintettek többségének az a gyanúja, kizárólag a jelenlegi indulataikat igyekeznek csillapítani.

Epilógus

Június 17-ei állapot szerint a szakközépiskola megszüntető határozatát Lamperth Mónika belügyminiszter 2004. augusztus 31-ei hatállyal küldte meg ellenjegyzésre a pénzügyminiszternek.

A határozat alapján a szakközépiskola alapfeladatainak ellátását az adyligeti iskola veszi át, a BRSZKI jogutódja a BM Oktatási Főigazgatóság lesz. A kereszt évfolyamos és iskolarendszeren kívüli képzésben részt vevő tanulók Miskolcra kerülnek át, a jelenlegi elsőévesek közül négyen Szegeden, 23-an Adyligeten, 89-en pedig Miskolcon folytatják tanulmányaikat.

2004. május 1-jén az iskolában 82 hivatásos és 81 közalkalmazott volt. A kormányzati leépítéssel 2004. június 30-ai hatállyal távozik 19 hivatásos és 15 közalkalmazott. 2004. július 1-jén az állomány 63 hivatásos és 66 közalkalmazott. A 63 hivatásosból egy nyugállományba vonul, kettőt átvesz a Készenléti Rendőrség, egy a BRFK-ra kerül. A 66 közalkalmazottból különböző szerveknél hat főt foglalkoztatnak, egyelőre 60 ember sorsa bizonytalan, úgy néz ki, hogy őket felmentéssel elbocsátják.

javuló állapotok a Városligeti fasorban

Egészségünkre!

A belügyi egészségügyben a BM Központi Kórház és Intézményé a főszerep. Az itt dolgozó orvosok, nővérek, ápolók és szakmunkások két éve részesültek a gyógyítóknak juttatott, körülbelül 50 százalékos béremelésben, ám azóta sehol semmi. Se inflációkövetés, se jutalomdömping, csak az ígéret, hogy most a kormányon múlik az ötszázalékos jövedelemnövekmény, de arról egyelőre nincs hír.

Tamás Béláné BRDSZ-titkár szerint a kórháznál sokat fejlődtek a juttatások. Úgy látja, dr. Bedros J. Róbert főtanácsos, az intézmény főigazgató-főorvosa _ ami tőle telik _ mindent megtesz azért, hogy a dolgozók mind többet kaphassanak.

_ Június 30-áig ki fogjuk osztani a kórházi dolgozóknak is az érdekképviseletek által kiharcolt egyszeri, természetbeni juttatást, az 5000 forint értékű élelmiszercsomagot. Ennél nagyobb eredménynek tartom, hogy most írtuk alá a kórház vezetésével a kollektív szerződésünket, amely biztonságot ad számunkra, mert abban pontosan rögzítve vannak, melyik fél mit tehet, és milyen jogosultságai vannak _ mondja a titkár, majd összbelügyi szinten a sikerek közé sorolja a járandóságok megtartását.

Továbbra is kapnak a közalkalmazottak BKV-bérletet, 3500 forint lett év elejétől az étkezési hozzájárulás, és még mindig hozzá lehet jutni lakásszerzési munkáltatói támogatáshoz 3,5 millió forint/fő mértékben maximálva. Van nővérszálló Zuglóban és külön a férfiak számára is. A dolgozók szemezgethetnek a BM által kínált üdülési lehetőségekből.

A gyógyító rekreációra épülő hévízi intézmény nagyon népszerű, ennek ellenére _ ezt nem a titkártól tudjuk _ a Park utcai szárnyát, amelyet évek óta nem hasznosítanak, el akarnák adni, legalábbis ilyen információk jutottak el a BRDSZ-hez.

A korábbi években a munkahelyi ellátás kritikus pontja volt a védőruhák mennyisége és minősége. Tamás Béláné állítja, ezzel kapcsolatban ma már nincsenek gondok, mindenki tetőtől talpig fehérbe öltöztetéséről a kórház gondoskodik, beleértve a ruhák cseréjét, mosatását is. Egyedül az úgynevezett kismama cipővel nem elégedettek sokan, nem is hordják, s bár alig telik rá, mégis a saját pénzükből vesznek megfelelőt.

A kórház vezetése az átlagosnál jobban támogatja a tudományos munkát, ezekkel összefüggésben minden tanulmányi szerződést szívesen tető alá hoznak. Az a szellemiség, minél képzettebb a gárda, annál színvonalasabb az ellátás, és ez fontos.

Idén novemberben 55 éves lesz a kórház, jeles évforduló, amikor illik megállni egy kicsit, és számba venni a sikereket. Isten őrizzen, hogy a közelgő jubileumot elrontsuk, de tessenek ezen alkalommal azt is lajstromolni, mit tettek a dolgozókért, a bérekért, a juttatásokért, a munkakörülmények javításáért, azért, hogy a hévízi és Budakeszi úti létesítményeket is számba véve több mint 1100 dolgozó jobban érezze magát. Hogy mihez képest? Ne legyünk túl nagyra vágyóak: mondjuk tavalyhoz képest!

K. CS.

Harmad

Az intézmény foglalkoztatottjai közül durván minden harmadik ember fontosnak tartja, hogy tegyen valamit érdekei védelméért. Ők belátják, egyedül nem megy, apró sikereket is csak egy több mint 21 ezer fős tagsággal bíró szervezet tagjaként lehet elérni. Ők 300-an a BM Kórház és Intézményei BRDSZ-tagjai. Hévízen több mint százan dolgoznak, és a titkár szerint legalább a felük belépne a BRDSZ-be.

Miért? Mire?

A kórházban a rendszerváltozás óta nem fizetnek a dolgozóknak ruhapénzt, pedig a BM-ben a közalkalmazottak év elejétől már évi 45 ezer forintot kapnak. Hosszú távon _ ebben biztosak vagyunk _ nem kerülhet ennyibe az alkalmazottak ruháztatása. A különbözetet _ efelől sincs kétségünk _ a menedzsment nemes célra fordítja, de mire? Egyszer majd tessék elárulni!

Megvan a béremelés!

Május 18-án, lapzártakor ülésezett a Rendvédelmi Szervek Tárcaközi Érdekegyeztető Fóruma (RSZTÉF), ahol átütő érdekvédelmi siker született. A hosszas szakszervezeti nyomásnak is köszönhetően a kormány képviselői úgy nyilatkoztak: a kabinet igennel szavazott a rendvédelem központi és területi szerveinél szolgálatot teljesítők illetmény kiegészítésének öt százalékos, januártól visszamenően számítandó emelésére.

_ Ideje volt _ kommentálta a hírt dr. Bárdos Judit, a BRDSZ főtitkára, aki elmondta: most már kicsit nyugodtabban néz a hivatásos állományúak szemébe, akik két éve semmilyen illetményemelésben nem részesültek. -k-

Magyarországon egyedülálló juttatások

Térítésmentes szociális üdültetés

Kedves Titkártársam!

Tájékoztatlak, hogy az intézőbizottság 2004. május 27-én megtartott ülésén az üdülésekkel kapcsolatban az alábbi határozatokat hozta:

2004 szeptember végétől 2005. április végéig _ kivéve a karácsony és szilveszter időszakát, valamint a felújításokhoz szükséges időt _ a Berekfürdőn, illetve Gyopárosfürdőn lévő pihenőházainkban szociális alapon történő üdültetést biztosítunk az alapszervezeteknek.

Az alapszervezetek taglétszámuk arányában kapják a beutalókat. Az időpontokat a mai napon, bizottság előtt történő sorsolással határoztuk meg. A sorsolási jegyzőkönyvet és a sorsolás eredményét tartalmazó táblázatot mellékelten megküldjük. Természetesen az alapszervezetek egymás között _ a beutalók számának megtartása mellett _ időpont és a szobanagyság miatt a beutalókat elcserélhetik. Ezen cserékről, valamint a beutaltak névsoráról, a kitöltött beutaló-igénylő lap és a segélykérő lap megküldésével, egy hónappal a beutalás időpontja előtt a BRDSZ központi irodáját értesíteni kell, hogy a beutalókat el lehessen készíteni és kiküldeni az érdekelteknek.

Tájékoztatlak továbbá, hogy az IB döntött arról is, hogy a gyopárosfürdői pihenőház kertjét a szakszervezeti tagok és családtagjaik, az alapszervezeti titkár írásbeli hozzájárulásával hétvégeken igénybe vehetik pihenés, sportolás céljából. Az írásbeli hozzájárulás azért szükséges, mert a gondnok csak így engedheti be kollégáinkat a pihenőházba.

Budapest, 2004. június 1.

Üdvözlettel:

Dr. Bárdos Judit főtitkár

Térítésmentes szociális üdültetés

Alapsz. Titkár neve Szerv megnevezése Berekfürdő Szobaszám Gyopáros szobaszám

1. sz. Buricza Ferencné BM KANYIVH, Budapest Márc. 14_20. 8 Márc. 14_20. 6

2. sz. Kelemen László ORFK Közt. Őrezred, Budapest Jan. 31_febr.6. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Nov. 15_21. 1, 2, 3, 4

3. sz. Molnár Lászlóné Nádor u.-i konyha, Budapest Okt. 18_24. 6 Okt. 18_24. 1

4. sz. Korom Ildikó BM Orsz. Kat.-véd. Főig., Budapest Jan. 17_23. 6 Márc. 14_20. 5

5. sz. Tamás Béláné BM KKI, Budapest Ápr. 4_10. 1 Ápr. 4_10. 4

6. sz. Bata Lászlóné BM Távk. Szolgálat, Budapest Febr. 14_20. 8 Okt. 25_31. 3

7. sz. Sáfrány Zoltán Duna Művészegyüttes, 1124 Bp, Okt. 11_17. 4 Okt. 11_17. 5

Németvölgyi út 41.

8. sz. Gedeon László BM Gondnokság, Budapest Jan. 17_23. 3 Jan. 17_23. 3

9. sz. Simonné Lovas Emília BM Műszaki Főosztály, Budapest Szept. 27_okt.3. 4 Márc. 28_ápr. 3. 1

10. sz. Veres Károlyné Rendészeti SZKI, Miskolc Jan. 17_23. 4 Jan. 17_23. 5

11. sz. Zalabai Józsefné BM Közp. Ig. Febr. 7_13. 8 Febr. 7_13. 1

12. sz. Korbély Lászlóné ORFK GF ITFO, Budapest Febr. 21_27. 3 Febr. 21_27. 1

13. sz. Újfalusi László Készenléti Rendőrség, Budapest Okt. 4_10. 4 Okt. 4_10. 6

14. sz. Kulcsár László BM KGF IFO, Budapest Okt. 25_31. 5 Okt. 25_31. 1

15. sz. Kovácsné Takács Etelka BM BÁH Men. Befog. Áll., Debrecen Febr. 21_27. 8 Febr. 21_27. 2

16. sz. Kovács József ORFK RBF Közr. v. Alo., Budapest Jan. 17_23. 5 Márc. 14_20. 4

17. sz. Horváth Renáta ORFK RSZKK, Budapest Nov. 22_28. 3 Febr. 21_27. 4

19. sz. Mátyás Mária Rendőrkapitányság, Gödöllő Okt. 4_10. 3 Jan. 3_9. 5

20. sz. Dr. Balogh István RTF, Budapest Jan. 3_9. 7 Ápr. 11_17. 6

22. sz. Rusz János Menekülteket Befogadó Állomás, Okt. 4_10. 1 Okt. 18_24. 5

Békéscsaba

23. sz. Benedek István Menekülteket Befogadó Áll., Bicske Nov. 29_dec.5. 1 Nov. 29_dec.5. 3

24. sz. Fazekas István Adyligeti Rend. Szki., Budapest Jan. 3_9. 2 Jan. 3_9. 1

25. sz. Mórocz László BM-üdülő, Balatonfüred Ápr. 18_24. 8 Jan. 10_16. 3

26. sz. Nyíri Sándor BM Pilis Üdülő, Dobogókő Márc. 14_20. 6 Márc. 14_20. 1

27. sz. Sürge László Hiv. Önk. Tűzoltóság, Barcs Jan. 17_23. 1 Márc. 14_20. 3

28. sz. Németh Béla BM-üdülő, Siófok Márc. 21_27. 8 Nov. 29_dec. 5. 6

29. sz. Deák Katalin BM Duna Palota, Budapest Szept. 27_okt.3. 1 Nov. 8_14. 2

30. sz. Brehel Attila UTE, Budapest Ápr. 18_24. 5

31. sz. Péterfai Zoltánné ORFK Lovasbázis, Somogysárd Ápr. 4_10. 8 Ápr. 18_24. 4

32. sz. Szelid Zoltán BM KOK, Budapest Jan. 3_9. 8 Jan. 3_9. 4

33. sz. Papp Sándor ORFK Kutyavez. Isk., Dunakeszi Nov. 29_dec. 5. 3 Nov. 29_dec. 5. 4

34. sz. Orsósné Prokop Mária BM NOK, Budapest Jan. 3_9. 1 Nov. 22_28. 6

35. sz. Bakos Zoltán BM Beszerz. és Ker. Rt., Budapest Okt. 18_24. 8 Jan. 3_9. 7

36. sz. Szamosfalvi József BRFK, Budapest Okt. 4_10. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Okt. 4_10. 1, 2, 3, 4

Okt. 25_31. 1, 3, 4 Dec. 13_19. 3, 4, 5, 6

Dec. 6_12. 1, 2, 3, 4, 5, 8 Jan. 31_febr. 6. 2, 3, 4, 5, 6,

Jan. 10_16. 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8

37. sz. Tóth István Megyei RFK, Pécs Okt. 11_17. 2, 3, 5, 6, 7 Okt. 11_17. 2, 3, 4

38. sz. Rózsa László Megyei RFK., Kecskemét Márc. 14_20. 1, 2, 3, 4, 5, 7 Jan. 24_30. 1, 2, 3, 4, 5, 6

Márc. 28_ápr. 3. 1, 2, 3, 4, 5

39. sz. Várdai Lászlóné Békés Megyei RFK, Békéscsaba Okt. 4_10. 2 Okt. 4_10. 5

40. sz. Nyizsnyik György Rendőrkapitányság, Miskolc Dec. 6_12. 7 Dec. 6_12. 2

41. sz. Király Csaba Megyei RFK, Szeged Jan. 3_9. 4,5,6 Nov. 8_14. 3, 4

42. sz. Makovi András Rendőrkapitányság, Bicske Jan. 17_23. 8 Márc. 28_ápr. 3. 3

43. sz. Pesztenlehrer Lajosné Megyei RFK., Győr Okt. 18_24. 1,2,3 Okt. 18_24. 3,4

44. sz. Kelemen Imre Megyei RFK., Debrecen Nov. 22_28. 2 Febr. 21_27 3

45. sz. Handó Gézáné Megyei RFK, Eger Okt. 18_24. 5 Nov. 8_14. 6

46. sz. Karácsonyi Rudolfné Megyei RFK, Tatabánya Nov. 29_dec. 5. 5 Márc. 7_13. 6

47. sz. Csík Ferenc KANYIVH Budapest, Róna u. Dec. 6_12. 6 Dec. 6_12. 1

48. sz. Gyolcsos Györgyi Pest Megyei RFK, Budapest Okt. 4_10. 5, 6, 7 Febr. 28_márc.6. 1, 2, 3, 4, 5, 6

Nov. 8_14. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

49. sz. Nagyné Horváth Ildikó Megyei RFK, Kaposvár Febr. 21_27. 1 Dec. 6_12. 3

50. sz. Tóth János Megyei RFK, Nyíregyháza Márc. 7_13. 6 Márc. 7_13. 1

51. sz. Mátyás Éva Rendőrkapitányság, Szolnok Nov. 29_dec. 5. 4 Nov. 29_dec. 5. 5

52. sz. Lőcziné Polányi Jusztina Megyei RFK, Szekszárd Nov. 29_dec. 5. 8 Márc. 14_20. 2

53. sz. Kaczmarski Zsuzsa Megyei RFK, Szombathely Márc. 7_13. 7 Márc. 28_ápr. 3. 5

54. sz. Bankó Magda Megyei RFK, Veszprém Márc. 7_13. 8 Márc. 28_ápr. 3. 6

55. sz. Bíró Rozália Megyei RFK, Zalaegerszeg Márc. 7_13. 5 Márc. 7_13. 2

56. sz. Szabó Gábor Hiv. Önkorm. Tű., Siklós Nov. 29_dec. 5. 7 Nov. 29_dec. 5. 1

57. sz. Körössy Tibor Fővárosi PV Ig., Budapest Nov. 29_dec. 5. 2 Jan. 3_9. 3

58. sz. Falusi István BM BSZKI, Budapest Nov. 22_28. 8 Márc. 7_13. 5

59. sz. Palaga Istvánné BM KGF Pü. Osztály, Budapest Szept. 27_okt. 3. 3 Nov. 8_14. 1

60. sz. Tóth Antalné KANYIVH, Budapest Jan. 3_9. 3 Jan. 3_9. 2

61. sz. Pusztai Sándorné Megyei RFK, Salgótarján Jan. 31_febr. 6. 8 Jan. 31_febr. 6. 1

62. sz. Kun Gáborné KANYIVH, Budapest Jan. 17_jan. 23. 7 Jan. 17_23. 6

63. sz. Gyurcsák László Megyei Kat.-véd. Ig., Salgótarján Okt. 25_31. 6 Okt. 25_31. 2

64. sz. Tóth Michaella BM BSZKI, Budapest Okt. 25_31. 2 Febr. 7_13. 6

65. sz. Mátyás Judit BM Sajtó- Civ.kapcs. és Esélye. Főoszt., Ápr. 4_10. 4 Ápr. 4_10. 1

Budapest

66. sz. Németh Tamás Megyei Kat.-véd. Ig., Veszprém Okt. 18_24. 7 Nov. 8_14. 5

67. sz. Beregvári Péter Megyei Kat.-véd. Ig., Nyíregyháza Nov. 22_28. 6 Nov. 22_28. 1

68. sz. Séllei Pál Megyei Kat.-véd. Ig., Békéscsaba Márc. 7_13. 2 Márc. 7_13. 3

69. sz. Terjéki László Megyei Kat.-véd. Ig. Igazgatóság, Szolnok Nov. 22_28. 4 Febr. 21_27. 5

70. sz. Horváth Antal Megyei Kat.-véd. Ig., Kaposvár Jan. 17_23. 2 Jan. 17_23. 4

72. sz. Fekete Dezső Megyei Kat.-véd. Ig., Kecskemét Nov. 22_28. 7 Márc. 7_13. 4

73. sz. Palcsi Ferenc Hiv. Önkorm. Tű., Szigetvár Márc. 28_ápr. 3. 7 Ápr. 4_10. 2

74. sz. Horányi Julianna Rendőrkapitányság, Szigetszentmiklós Nov. 1_7. 4 Nov. 1_7. 1

75. sz. Leitner Zsolt XVII. ker. Tűzoltóság, 1173 Febr. 14_20. 6 Febr. 14_20. 5

Budapest, Bakancsos u. 17.

76. sz. Kovács Hegedűs Tamás Hiv. Önkorm. Tű., Szeged Nov. 1_7. 3 Nov. 1_7. 2

77. sz. Kiss István PV Kirendeltség, Sárospatak Szept. 27_okt. 3. 2 Febr. 14_20. 6

78. sz. Seres Tibor Megyei Kat.-véd. Ig., Eger Nov. 1_7. 1 Nov. 1_7. 6

79. sz. Pécsi Sándor Megyei Kat.-véd. Ig., Győr Márc. 7_13. 3 Nov. 15_21. 6

80. sz. Gyürüné Juhász Gyöngyi ORFK Adatfeldolg. K., Budapest Szept. 27_okt. 3. 8 Okt. 18_24. 6

81. sz. Bozó András Megyei Kat.-véd. Ig., Pécs Okt. 4_10. 8 Márc. 21_27. 6

82. sz. Szabó György Megyei Kat.-véd. Ig., Szeged Nov. 22_28. 5 Febr. 21_27. 6

83. sz. Virág Péter Megyei Kat.-véd. Ig., Szombathely Okt. 25_31. 8 Jan. 10_16. 5

84. sz. Baky László Megyei Kat.-véd. Ig., Szekszárd Okt. 18_24. 4 Márc. 21_27. 5

85. sz. Révfalvi Csaba BM BÁH, Budapest Márc. 28_ápr. 3. 7 Febr. 14_20. 4

86. sz. Ördög István Hiv. Önkorm. Tű., Szeged Nov. 22_28. 1 Jan. 10_16. 6

87. sz. Sütő Zoltán Rendészeti SZKI, Körmend Márc. 7_13. 1 Okt. 18_24. 2

88. sz. Kovácsné Benkő Gyöngyi BM BÁH KDRI, Székesfehérvár Márc. 28_ápr. 3. 6 Márc. 28_ápr. 3. 2

89. sz. Dani Mária BM BÁH DDRI, Pécs Okt. 11_17. 1 Okt. 11_17. 1

90. sz. Dr. Tóth Imre BM BÁH Bp-i Reg. Ig., Budapest Szept. 27_okt. 3. 7 Jan. 10_16. 2

91. sz. Mátyás Olga BM Duna Szimf. Zenek., Budapest Okt. 11_17. 8 Okt. 11_17. 6

92. sz. Kékes Antal ORFK Bűnü. Főig. Pü. Nyom. Ig., Budapest Márc. 7_13. 4 Márc. 28_ápr. 3. 4

93. sz. Katulyák Attila Készenléti Rendőrség, Budapest Okt. 25_31. 7 Jan. 10_16. 4

94. sz. Nagy László Készenléti Rendőrség, Budapest Márc. 28_ápr. 3. 8 Ápr. 18_24. 1

95. sz. Seresné Tajta Mária Rendőrkapitányság, Tiszafüred Nov. 15_21. 8 Nov. 15_21. 5

97. sz. Vedrődi György Mosonmagyaróvári HÖK, Mosonmagyaróvár Ápr. 18_24. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Nov. 22_28. 2, 3, 4, 5

98. sz. Halász Imre Határőr Igazgatóság, Szombathely Febr. 21_27. 2, 4, 5, 6, 7 Okt. 25_31. 4, 5, 6

99. sz. Bebes Tibor Határőr Igazgatóság, Nagykanizsa Márc. 21_27. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Márc. 21_27. 1, 2, 3, 4

100. sz. Oláh József Határőr Igazgatóság, Pécs Febr. 14_20. 1, 2, 3, 4, 5 Febr. 14_20. 1, 2, 3

101. sz. Katus Károly Határőr Igazgatóság, Kiskunhalas Febr. 7-13. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Febr. 7_13. 2, 3, 4, 5

102. sz. Holecska József Határőr Igazgatóság, Orosháza Szept. 27_okt. 3. 5, 6 Dec. 6_12. 4, 5, 6

Okt. 4_10. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Ápr. 11_17. 1, 2, 3, 4, 5

Dec. 13_19. 4, 5, 6, 7, 8

103. sz. Gyenes József Határőr Igazgatóság, Kiskunhalas Nov. 15_21. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 Szept. 27_okt. 3. 1, 2, 3, 4, 5, 6

Jan. 24_30. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Jan. 17_23. 1, 2

104. sz. Juhász Frigyes Határőr Igazgatóság, Miskolc Dec. 13_19. 1, 2, 3 Dec. 13_19. 1, 2

105. sz. Reznicsek István Határőr Igazgatóság, Balassagyarmat Nov. 1_7. 2, 5, 6, 7, 8 Nov. 1_7. 3, 4, 5

106. sz. Pach Dániel Határőr Igazgatóság, Budapest Ápr. 4_10. 2, 3, 5, 6, 7 Ápr. 4_10. 3, 5, 6

107. sz. Pósa Zoltán Határőrség Orsz. Pság., Budapest Nov. 29_dec. 5. 6 Nov. 29_dec. 5. 2

108. sz. Horváth Zsolt Hiv. Önk. Tűzoltóság, Pápa Jan. 10_16. 5 Jan. 10_16. 1

Berekfürdőn a 28 hét alatt 8 szobában összesen 840 fő, valamint Gyopárosfürdőn a 28 hét alatt 6 szobában (4 fő/szoba) 672 fő üdültetése valósítható meg.

Ez összesen 1512 fő üdültetését, a BRDSZ 21 000 fős tagságának 7,2%-át jelenti.

Gondnokoljunk!

A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete Berekfürdő, Fürdő u. 9. sz. alatt található 1. számú pihenőházába gondnokot keres bentlakással. Lehetőség szerint olyan nyugdíjas jelentkezését várjuk, aki korábban belügyi dolgozó volt. Bérezés megegyezés szerint. Érdeklődni a 06/1-441-1245-ös telefonszámon dr. Bárdos Judit főtitkárnál, vagy dr. Szabó Zoltánnénál, a BRDSZ vezető jogászánál lehet.