KEDVES KOLLÉGÁK, ÉRINTETT KÖZALKALMAZOTTAK ÉS DÖNTÉS ELŐTT ÁLLÓ KÖZALKALMAZOTTAK!

Az elmúlt hónapokban egyedül, ügyvédek és szakszervezeti jogsegély szolgálatok segítségével sokan indítottak munkaügyi vitát azért, mert évek óta a munkáltató előzetes értesítés nélkül, vagy értesítés mellett az éves béremelés helyett a garantált illetményre történő átállás során csökkentette a már megszerzett, az un. munkáltatói döntésen alapuló illetmény részt.

A kereset indítók közül sokan meg is nyerték I-II fokon a vitát a munkáltatóval szemben és egyes esetekben a főkapitányok rendelkeztek is a nyert összeg kifizetése iránt. Ugyanakkor minden II fokú nyertes pert felülvizsgálati kérelemmel támadtak meg. Mindenki olyan Kúriai döntésre várt/vár ami igazolja a nyertes ítéleteket. Jelenleg két ilyen ítélet áll rendelkezésre, amire az alábbiakban utalunk is.

A legutolsó Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács Ülésén kértük az ORFK vezetését, hogy a Kúria döntésének ismeretében kezdeményezzék a miniszter felé az egységes döntést annak érdekében, hogy a sok munkaügyi vita elkerülhető legyen. Erre pozitív választ az érdekképviseletek nem kaptak.

Tájékoztatjuk a kollégákat, hogy a BRDSZ valamint az RV az elmúlt héten a Belügyminisztériumban megtartott un. szakértői egyeztetésen, amelyen részt vett az Országos Rendőr főkapitányság képviselője is, azzal a kéréssel fordult Zsinka András helyettes államtitkárhoz, hogy a megjelent Kúriai döntések alapján váljon lehetségessé olyan központi döntés, amely lehetővé teszi az érintett közalkalmazottak jogos igényének a kielégítését.

Helyettes államtitkár Úr a jelenlévő rendvédelmi munkáltatóktól kérte annak felmérését, hogy milyen létszámú az érintett közalkalmazotti kör, majd ennek ismeretében fog a miniszterhez fordulni.

JELENLEG A KÖZPONTI REPARÁLÁSRA SEMMIFÉLE ÍGÉRET NEM HANGZOTT EL!

Bővebben...


UTAZZ VELÜNK!

KEDVES ÉRDEKLŐDŐK!

TÁJÉKOZTATUNK MINDENKIT, HOGY A NOVEMBER 19 –i
NÓGRÁD MEGYEI KIRÁNDULÁSRA JELENTKEZÉST MÁR NEM TUDUNK ELFOGADNI.

BRDSZ Központi Iroda


 


 

10.26.

Ünnepelt és ülésezett a parlament - Csupa izgalom, olvasson!
A gyermekvédelemről, az 1956-os forradalomról, az ügynökaktákról és a magyar-lengyel barátságról volt szó kedden az Országgyűlésben napirend előtt. A határozathozatalok sorában egyebek mellett jóváhagyták az állami termőföldek értékesítésének lezárását, és visszaállították a minden vadászra kiterjedő kötelező kamarai tagságot, és döntöttek arról, hogy létrejönnek az egyetemi kórházak. Ám ezzel még nincs vége a munkának: ellenzéki népszavazási kezdeményezéseket is elutasított a parlament. Az egyik azt célozta volna, hogy  az állami vállalatok vezetőinek fizetését maximalizálják bruttó 2 millió forintban.
http://nepszava.hu/cikk/1109869-unnepelt-es-ulesezett-a-parlament---csupa-izgalom-olvasson

Bővebben...:

10.25.

Gyermekek ezreinek nincs lakcíme
Négyezer gyermeknek nincs érvényes magyarországi lakcíme, így ők szinte minden szociális ellátástól elesnek, mivel azok igénybevételéhez bejelentett lakcím kell. További 1500 kiskorúnak csak települési szintű lakcíme van, ami jelentősen megnehezíti az ellátáshoz való hozzáférést – írja Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének szóló nyílt levelében több, gyermekjogokkal és lakhatási szegénységgel foglalkozó civil szervezet. A Város Mindenkié, az Utca jogász és a Gyerekesély Közhasznú Egyesület által jegyzett levél – ami egyben petíció is, és az nterneten bárki aláírhatja – célja, hogy elérje: a kormány végre tegyen azonnali lépéseket annak érdekében, hogy a lakcím nélküli gyerekek hozzájussanak az alapvető ellátásokhoz, és élhessenek jogaikkal.
http://mno.hu/belfold/gyermekek-ezreinek-nincs-lakcime-1368112

Bővebben...:

10.24.

Alkotmánybíróság: hegyen-völgyön át!
Dübörögnek a vélt vagy valós felháborodást ecsetelő alkotmányjogi panaszok, hengerelnek a bírósági döntések ellen lázadó indítványok. Íme a böngészőknek is kavalkádot ígérő hétfőn kezdődő hét témái.
http://www.gondola.hu/cikkek/102928-Alkotmanybirosag___hegyen-volgyon_at__.html

Bővebben...:

10.23.


Orbán ígéreteitől felborul az ország
A miniszterelnök az elmúlt másfél évben 185 fejlesztést ígért meg a vidéki útjain. Interaktív térképen mutatjuk meg, hogy az eddig szóban szétosztott 462 milliárd forintból mennyi jut a Dunán innen és túl, mire költ sokat és mire keveset a következő években a kormány. Közlekedésre százmilliárdokat szánnak Orbánék, egészségügyre alig valamit.
http://index.hu/gazdasag/2016/10/19/modern_varosok_igeretek_infografika/

Bővebben...:

10.22.

„Ugye nem az államforma megváltoztatására készülnek?!”
...Trócsányi László kifejtette: a változtatás olyan, az alkotmányos identitásunkat tartalmazó keretet rögzít majd, amely érinti a területet, a lakosságot, a népességet, az állami berendezkedést és az államformát. A tárcavezető ugyanakkor hangsúlyozva azt is: eurokonform változtatás készül, a kormány ugyanis fontosnak tartja uniós tagságunkat. Alaptörvényünknek emellett választ kell adnia a kor kihívásaira is – tette hozzá.
http://www.kormany.hu/hu/igazsagugyi-miniszterium/hirek/nemzeti-alkotmanyos-identitasunkat-vedi-majd-az-alaptorveny-modositas

Bővebben...:

 


 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában