KEDVES KOLLÉGÁK, ÉRINTETT KÖZALKALMAZOTTAK ÉS DÖNTÉS ELŐTT ÁLLÓ KÖZALKALMAZOTTAK!

Az elmúlt hónapokban egyedül, ügyvédek és szakszervezeti jogsegély szolgálatok segítségével sokan indítottak munkaügyi vitát azért, mert évek óta a munkáltató előzetes értesítés nélkül, vagy értesítés mellett az éves béremelés helyett a garantált illetményre történő átállás során csökkentette a már megszerzett, az un. munkáltatói döntésen alapuló illetmény részt.

A kereset indítók közül sokan meg is nyerték I-II fokon a vitát a munkáltatóval szemben és egyes esetekben a főkapitányok rendelkeztek is a nyert összeg kifizetése iránt. Ugyanakkor minden II fokú nyertes pert felülvizsgálati kérelemmel támadtak meg. Mindenki olyan Kúriai döntésre várt/vár ami igazolja a nyertes ítéleteket. Jelenleg két ilyen ítélet áll rendelkezésre, amire az alábbiakban utalunk is.

A legutolsó Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács Ülésén kértük az ORFK vezetését, hogy a Kúria döntésének ismeretében kezdeményezzék a miniszter felé az egységes döntést annak érdekében, hogy a sok munkaügyi vita elkerülhető legyen. Erre pozitív választ az érdekképviseletek nem kaptak.

Tájékoztatjuk a kollégákat, hogy a BRDSZ valamint az RV az elmúlt héten a Belügyminisztériumban megtartott un. szakértői egyeztetésen, amelyen részt vett az Országos Rendőr főkapitányság képviselője is, azzal a kéréssel fordult Zsinka András helyettes államtitkárhoz, hogy a megjelent Kúriai döntések alapján váljon lehetségessé olyan központi döntés, amely lehetővé teszi az érintett közalkalmazottak jogos igényének a kielégítését.

Helyettes államtitkár Úr a jelenlévő rendvédelmi munkáltatóktól kérte annak felmérését, hogy milyen létszámú az érintett közalkalmazotti kör, majd ennek ismeretében fog a miniszterhez fordulni.

JELENLEG A KÖZPONTI REPARÁLÁSRA SEMMIFÉLE ÍGÉRET NEM HANGZOTT EL!

Bővebben...


 


 

10.01.


Fizetésemelést követelnek a közszolgák
Érdemi tárgyalásokat és fizetésemelést követelt a Belügyminisztérium előtt demonstráló Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete.
http://www.origo.hu/itthon/20160930-targyalasokat-es-fizetesemelest-surgettek-a-belugyminiszterium-elott-demonstralo-erdekvedok.html

Bővebben...:

09.30.

Fleck Zoltán: A magyar jogállamnak hivatalosan is vége van
Tudta? A kormány a kvótanépszavazás árnyékában, szinte suttyomban új különbíróságokat hozna létre, amelyeket a saját embereikkel töltenének fel. A törvényjavaslat szerint ide kerülnek majd a hatalomnak kényes témák: választási, közbeszerzési, energiaügyi, médiával kapcsolatos ügyek. Úgy tűnik, ezzel vége lehet a jogállamnak Magyarországon. Vagy már vége is van? Fleck Zoltánnal, az ELTE tanszékvezető, egyetemi tanárával beszélgettünk.
http://24.hu/fn/gazdasag/2016/09/29/fleck-zoltan-a-magyar-jogallamnak-hivatalosan-is-vege-van/

Bővebben...:

09.29.


Normális ez az ország? Hét dolog, ami miatt aggódik a magyar
Három hónap elegendő volt ahhoz, hogy a korrupció, a menekültkérdés és a gazdasági helyzet megelőzze a munkanélküliséget a legfontosabbnak tartott problémák listáján. Az egészségügy első helyét semmi sem fenyegeti.
http://hvg.hu/gazdasag/20160929_Normalis_ez_az_orszag_Het_dolog_ami_miatt_aggodik_a_magyar?

Bővebben...:

09.28.

Minisztériumi közhivatalnokoknak munkaidőben kellene fideszes útmutatóval végig telefonálni a Kubatov-listát
Nagy lehet az aggodalom a magyar állampárt, a Fidesz körében, hogy érvényes lesz-e a hétvégi kvótanépszavazás. Azért írom, hogy állampárt, mert egy minisztériumi közhivatalnoktól megtudtuk, telefonokat, Kubatov-listát és fideszes szórólapokat osztottak ki nekik, és ezekkel felfegyverkezve kellene hívogatniuk egy-egy vidéki körzet szavazóit. Munkaidőben, közhivatalnokként, államtitkári utasításra, pártútmutató alapján. Külön érdekes, hogy telefonokat
is kaptak a hivatalnokok, hogy ne lehessen visszavezetni a hívásokat
http://444.hu/2016/09/27/miniszteriumi-kozhivatalnokoknak-munkaidoben-kellene-fideszes-utmutatoval-vegigtelefonalni-a-kubatov-listát 

Bővebben...:

MÁST VÁRT? ITT TARTUNK MÉG!!!

Várnak és csak várnak az új gyógyszerekre a daganatos betegek
Várhatóan idén sem jutnak új gyógyszerhez a daganatos betegek: 18 készítmény automatikus támogatásáról halogatja a döntést a kormány.
http://nol.hu/belfold/halalos-burokracia-1632707

Bővebben...:

 


 

"A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg."

2012. BRDSZ
Powered by Joomla 1.7 Templates adatmentés, adat visszaállítás, adathelyreállítás, letörölt, formázott, particionált, pen drive, bit byte bájt kilobájt kilobyte megabájt megabyte gigabájt gigabyte terabájt terabyte terrabájt terrabyte lemez lemezek backup copy bad sector számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában számítógép szerviz, számítógép javítás, pc javítás otthonában, pc szerviz otthonában,  pc szerelés otthonában, számítógép javítás otthonában, számítógép szerviz otthonában, számítógép szerelés otthonában, laptop javítás, laptop szerviz, laptop szerelés otthonában