07. 17.

Három nap alatt fordult a világ a fideszes médiával
Az egészségügyben csak az dolgozhat, aki kapott oltást, tehát az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a koronavírus elleni oltás. 
Ezt jelentette be többek között péntek reggeli szokásos rádióinterjújában Orbán Viktor. 
Forrás: Magyar Narancs

Kötelező lehet a 65 év felettiek és az egészségügyi dolgozók oltása Szlovákiában
A koronavírusról szóló legfontosabb külföldi hírek – pénteken is az Indexen!
https://index.hu/kulfold/2021/07/16/kotelezo-lehet-a-65-ev-felettiek-es-az-egeszsegugyi-dolgozok-oltasa-szlovakiaban/

 

Erről se feledkezz meg utazás előtt: több százezres kiadást, és még egy pert is a nyakadba akaszthatnak
Biztosítás nélkül nekivágni egy külföldi nyaralásnak több mint felelőtlenség, pláne, ha gyerekkel, idősebb rokonnal vagy
éppen saját autóval utazik az ember. Ha mégis megfeledkezel róla itthon a nagy kapkodásban, még akkor sincs minden veszve,
de nagyon alaposan utána kell nézni a feltételeknek.
https://www.penzcentrum.hu/utazas/20210716/errol-se-feledkezz-meg-utazas-elott-tobb-szazezres-kiadast-es-meg-egy-pert-is-a-nyakadba-akaszthatnak-1116281

 

AHOL A GYEREKLÁNYOK SZÜLNEK, OTT NINCS PEDOFÍLIA?
Epstein és az összes pedofil számára Magyarország maga a paradicsom. A törvények szerint itt 12 éves kislányokkal 18 évesek
nyugodtan játszadozhatnak. 14 évessel meg már bárki, még András hercegnek sem kellene magyarázkodnia, hogy 17 évessel szexelt.
Ha pedig valakinek ez nem elég erkölcsös, semmi baj, feleségül veheti a 16 éves gyereklányt, mégha az unokatestvére is.
Szóval a gyermekházasság sem tilos ebben az országban. 4000 kamaszlány lesz évente anya, minden 20. gyereknek az anyja is gyerek.
https://ujvilag2022.blog.hu/2020/07/17/ahol_a_gyereklanyok_szulnek_ott_nincs_pedofilia

 

Nyugatra vándorló gondozók: olcsóbb a családokra hárítani
A szegény, tanulatlan, idősödő nőkből könnyen lesz feketén foglalkoztatott bentlakásos gondozó egy hazájuktól Nyugatra eső országban.
https://nepszava.hu/3126268_nyugatra-vandorlo-gondozok-olcsobb-a-csaladokra-haritani

Kiderült, melyik bolti epres jégkrém a legjobb
A Tudatos Vásárlók Egyesülete segít nekünk a döntésben, legújabb tesztjükben részletes leírásokkal segít megtalálni a legfinomabb jégkrémet.
https://www.nosalty.hu/ajanlo/jegkrem-fagylalt-eper-tudatos-vasarlok-egyesulete-termek-teszt

 

Vitézy ízelítőt adott abból, milyen lesz majd teljes pompájában a Közlekedési Múzeum
Megnyitja első, egyelőre időszaki kiállítását új otthonában, a volt Északi Járműjavító területén a Közlekedési Múzeum. A Dízelcsarnokban
megtekinthető egyebek mellett a legendás 424-es és a 242-es sebességrekorder gőzmozdony. A kiállítás azonban elsősorban a múzeum
múzeuma, magát a helyszínt és tágabb környezetét helyezi középpontba. Emellett a majdani múzeumkomplexum ízelítője és apológiája.
Megnyitja első, egyelőre időszaki kiállítását új otthonában, a volt Északi Járműjavító területén a Közlekedési Múzeum.
https://hvg.hu/gazdasag/20210715_Vitezy_David_Amiota_itt_valami_tortenik_azota_a_vasut_tortenik

 

Közzétett a rendőrség egy űrlapot, amivel gyorsabban át lehet jutni a horvát határon
Gyorsított ellenőrzésre van lehetőség a kitöltött űrlappal.
https://hvg.hu/gazdasag/20210716__rendorseg_urlap_horvat_hatar

 

 

Gazdaság - Sajtószemle

03. 28.

Szentpéteri Nagy Richard: Átkerült a fókusz a kegyelmi botrányról egy sokak számára ismeretlen történetre
Az Alkotmányjogász szerint valódi következményei csak akkor lehetnek az elhangzott hangfelvételnek, ha a közvélemény  olyan erősen reagálna, hogy a hatalom kénytelen lenne beáldozni néhány nevet. Szerinte valódi következményei csak akkor lehetnek az elhangzottaknak, ha a közvélemény olyan erősen reagálna, hogy a hatalom kénytelen lenne beáldozni néhány nevet.– Hiszen arról, hogy ebben az ügyben milyen disznóságok történtek, a jól értesültek, akik követik a mindennapi eseményeket, már hallottak.
Forrás: Népszava

Bővebben...

03. 27.

A kormánypárti képviselők Karsai Dániel jelenlétében szavazták le az életvégi döntésekről szóló vitát
Nem lesz újabb vita a parlamentben az életvégi döntésekről annak köszönhetően, hogy az igazságügyi bizottság vitáján a fideszes és KNDP-s képviselők leszavazták az erre vonatkozó javaslatot – számolt be az RTL.Az ülésen kísérője és dokumentumfilmesek társaságában részt vett a halálos beteg Karsai Dániel is, akit Szabó Tímea (Párbeszéd) örvénymódosító javaslatával kapcsolatban, érintettként hallgatták meg. A javaslat szerint nem lenne büntethető az, ha valaki segítene egy gyógyíthatatlan beteg életvégi döntésében.
Forrás: 24.hu

Bővebben...

03. 26.

Ha a lámpaoszlopokon lógó elefántfüleken politikai vagy társadalmi célú hirdetés jelenik meg,
Budapest azonnal szerződést bont Garancsi István cégével
Az Orbán-kormány egyelőre nem nyúlt bele rendeleti úton a fővárosi reklámpiacba a közelgő választások megfelelő irányba terelése érdekében. 
Forrás: Népszava

Bővebben...

03. 25.

Szabadság tér: lázad az emlékezet
A rendszer sokáig fog még tartani, de örökké semmi se tart. Ez a fasisztoid rendszer se lesz örök – jelentette ki Ungváry Rudolf író a német megszállási emlékműnél tartott évfordulós rendezvényen. 
Megemlékezést tartottak a Szabadság téren abból az alkalomból, hogy tíz évvel ezelőtt indult el a történelemhamisító,  a magyar állam holokausztban viselt felelősségét tagadó német megszállási emlékmű ellen tiltakozó Eleven Emlékmű-kezdeményezés. 2014. március 23-án született ugyanis az a felhívás, amely arra kérte a budapestieket, hogy vigyenek köveket, személyes tárgyakat, mécseseket a tervezett szoborhoz. Az így létrejött civil kegyeleti hely a főváros egyik turisztikai nevezetességévé vált.
Forrás: Népszava

Bővebben...

03. 24.

Dísztárgyak vagy porfogók a jó ízlés határán
Tudták, hogy csakis az aktuális életmódnak megfelelő, a jelen viszonyait visszatükröző tárgyakkal szabad díszíteni a lakásunkat? Minden szépnek és értékesnek hitt kiegészítő, amivel az elődeink otthonossá próbálták tenni a szobáikat, valójában elavult és rémes volt – legalábbis ez derül ki a lakberendezési könyvek és újságok nagy részéből. Amelyek azután – a legújabb trendekkel együtt – ugyancsak eltűntek a süllyesztőben.
Forrás: 24.hu

Bővebben...